Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
овердрајв ај плс ако мозис да се потрудис да ми најдес и да ми казес како треба со треба ако не ти е мака за узлуга мози сум досаден ама верувај ми овде е ГАДНО нема бас нисто поззз
Од тие понуди што ги разгледав, оваа е една од подобрите "на хартија". Цената на пакетот е 10 долари месечно и е меѓу поевтините во однос на тоа што ти треба. Пишува дека нема лимит на сообраќај + има два сервери во Холандија каде може да се симнуваат работи преку torrent, така да би требало да е ок. Е сега, јас ги немам пробано, па да не знам колку се квалитетни. Како и да е, очекувај преку VPN да имаш нешто помала брзина отколку без.

Имаш горе на страницата копче "Howto" каде ти е објаснето чекор по чекор што треба да направиш за да подесиш VPN. Најлесно за подесување е L2TP/IPSec, а најбезбедна конекција нуди OpenVPN.. само треба да одбереш кој оперативен систем го имаш и да следиш инструкции. Двете ќе ти завршат работа, се` додека не правиш нешто ептен нелегално.

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Imam problem so gledanje na klipovi na youtube ili pak bilo koja web strana kaj sto postoi klip. Klipot se deli na dve polovini podeleni so zelena debela linija i dvata dela isto prikazuvaat. Toa mi go prai na sekoj browser bilo toa GoogleChrom,Mozila, Opera...... ke moze nekoja pomos da dadete????

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.159
Поени од реакции
5.933
Би рекол дека имаш проблем со графичката.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Пробај да апдејтираш драјвери од графичката.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
its not graphic's card problem.to solve just follow these simple instuctions: first go to youtube.com ,choose a video to watch.when it start to loading press pause ,press right click on the video and untick on the first tab a choice that says hardware acceleration.thats all.enjoy your old youtube!

Го најдов ова на итнернет :) Hope I helped...

http://en.kioskea.net/forum/affich-341150-green-screen-in-youtube

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
MAC адресата на вториот компјутер не е одобрена од операторот? Патем како си ја пингал кога не е во мрежа ... самиот себеси се пингаше?
Уште одма прашав во телекабел дали филтрираат по мак адреси ми рекоа дека не.
Иначе ја пингав самата мрежна т.е. локалхостот за да видам да не е проблем до мрежната ама пошто добивав одговор претпоставувам дека мрежната си работи ок.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Уште одма прашав во телекабел дали филтрираат по мак адреси ми рекоа дека не.
Иначе ја пингав самата мрежна т.е. локалхостот за да видам да не е проблем до мрежната ама пошто добивав одговор претпоставувам дека мрежната си работи ок.
Хех, кај пријатели само еден компјутер земаше IP другите два не сакаа, па пошто тврдеа дека нема ограничување како сивоњи трчавме по пола град да земеме свич наместо рутер, демек ај до тоа било, па повторно ништо. И така после два дена трчкарање, откачување и закачување кабли едно типче од кај нив вика: хммм, ај пробај сега ресетирај цела мрежна опрема и види дали ќе е ок .... и се беше ОК ... Сепак, некакво ограничување имало. Ако и не е ограничување по IP тогаш некој кешер нешто држел а он среди ... среќа се погоди типа што сакаше да проба наместо да каже не е до нас.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Хех, кај пријатели само еден компјутер земаше IP другите два не сакаа, па пошто тврдеа дека нема ограничување како сивоњи трчавме по пола град да земеме свич наместо рутер, демек ај до тоа било, па повторно ништо. И така после два дена трчкарање, откачување и закачување кабли едно типче од кај нив вика: хммм, ај пробај сега ресетирај цела мрежна опрема и види дали ќе е ок .... и се беше ОК ... Сепак, некакво ограничување имало. Ако и не е ограничување по IP тогаш некој кешер нешто држел а он среди ... среќа се погоди типа што сакаше да проба наместо да каже не е до нас.
Изгледа и кај мене е истиот проблем, пошто баш тоа е, компјутерот не зема ИП адреса.
Штета што има толку дебилни луѓе што работат како техничка подршка..
Фала платоон

Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Поврзано со youtube, но не е за овој проблем, мислев најсоодветно е тука да го постирам. Значи досега имам прикачувано многу клипови, никогаш ми се нема десено ова. Го прикачив клипот, се' беше ок, си се гледаше и после 7-8 саата од ко беше прикачен, го видоа некои луѓе, имаше 30-тина views, Sony Entertainment го забрани за гледање, демек има содржина од Sony, шо у нашата држава не може да се глеа, ова сигурно ви има излезено, шо има на некои други клипови од Америка обично прикачени, али чудно ми е зашо на мој клип?? Земав ставив и локација кај клипот, нели има google map, кај инфото, ставив Македонија.... а клипот има слики од нет ништо поврзано со сони и микс од познати песни... Имав прикачувано сличен ваков клип претходно, немав проблем со него, сеа не знам што е проблемот??? Енибади??? Ставив пак да се прикачува у меѓувреме, али нем пак да се случи истото :toe:

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Поврзано со youtube, но не е за овој проблем, мислев најсоодветно е тука да го постирам. Значи досега имам прикачувано многу клипови, никогаш ми се нема десено ова. Го прикачив клипот, се' беше ок, си се гледаше и после 7-8 саата од ко беше прикачен, го видоа некои луѓе, имаше 30-тина views, Sony Entertainment го забрани за гледање, демек има содржина од Sony, шо у нашата држава не може да се глеа, ова сигурно ви има излезено, шо има на некои други клипови од Америка обично прикачени, али чудно ми е зашо на мој клип?? Земав ставив и локација кај клипот, нели има google map, кај инфото, ставив Македонија.... а клипот има слики од нет ништо поврзано со сони и микс од познати песни... Имав прикачувано сличен ваков клип претходно, немав проблем со него, сеа не знам што е проблемот??? Енибади??? Ставив пак да се прикачува у меѓувреме, али нем пак да се случи истото :toe:
Epa sea koa im se mesas u stipki na Sony taka ke ti praat :P
Inace ja si go resiv problemot trebalo update na graphicka :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
најверојатно сони имаат права на некоја од песните

иначе, се да им **** за тоа што блокираат кај нас...!!!!!!!! најмногу ме нервираат
идиоти

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Добро утро момци и девојки :)

Кај еден другар имаме проблем што дојде сам од себе и не можеме да го решиме некако. Купи лаптоп ASUS K52J и истиот ден зеде рутер Linksys Wrt120n, го приклучивме се како што треба а има кабловски интернет и поврзавме со модем и се како што треба и 5-6 дена се работеше во ред, се до сношти кога наеднаш падна интернетот на лаптопот а на пц-то што му е има, а рутерот светат ламбичките како што треба, и кога на лаптопот ќе ја побараме конекцијата со име linksys и кога ќе пробаме да се конектираме вика Windwos unable to connect, а притоа во Wireless најдените мрежи на лаптопот како рутерот да му ги меша и има многу конекции од рутерот, во случајот конекцијата се вика linksys а има и други мрежи со имиња: linksy, linksy$, @link, linksys$$, и така натаму со вакви чуди имиња.
Прво си рековме може да е до компјутер и го преинсталиравме одма, но пак истиот проблем, наеднаш се деси ова. Па барам совет нешто ако знае некој нешто, ова дојде наеднаш неочекувано и без причина, јас симнав firmware за рутерот но си реков да видам одговори овде па да правиме нешто со другарот.

Благодарам
Поздрав:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom