Интервjу со Иван Ванчо Михаjлов!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
И откако го уби во 1934 - оп, сите од Гевгелија до Тетово станаа Македонци... Оф леле. :kesa:

П.С.
Админи, и оваа тема може да оди во хумор.
Pa odi vo egejska da vidis kako e. Ako ne tie nivnite deca ke se praea pogolemi srbi od srbite.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
човекот го прават делата...така да и роден како Македонец(оној кој не нарекува говеда од Македонија во клипот) тој е еден од најголемите зијани за Македонскиот Народ.

ние како Народ сме имале да речам ќар од делото на црноземски ама колатерална, владе убиваше срби за друга кауза.

се додека бугарската држава не е начисто дека нашето е наше , а ``нивното`` е повеќе украдено се дотогаш и покрај искрените можеби чувста на обичниот народ ние ќе имаме конфликти меѓусебно.

Член од
24 март 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
От постовете коj ги има на темата се разбира колко малко знаете за историjта на балкано вообшто...за едно сабитие па било и убииствто на шумадиjскио крал си има причина , а ако малко се рашетата из сабитиjта што са се случували из земите ке разберете и отговоро!
По темата...прочете интервjто на Ванчо со скопскио журналист Борис Вишински 1989 г. таму Ванчо кажува че Македониjа требе да биде Шваjцариjа на Балканите...ако сакате и линк мога да ви дам :helou:
Бидите живи и здрави:smir:

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
Не сакам да те навредам, ама попогрешно мислење неможеш да имаш (имаш извитоперена логика).:toe:
Ај не го вреѓај ни Глигорие Соколовиќ/Соколов пошто по твоја логика да не бил тој денес не би биле Македонци туку Бугари, или немој да си кажал лош збор за Коте/ Котас.
Ako bugarite mislat deka nie sme bugari a nie se izjasnuvame kako Makedonci greskata treba da ja barat vo nivni redovi a ne demek Tito od 1945 ne napraj Makedonci

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Каква високо интелигентна дискусија. :tv:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Pa odi vo egejska da vidis kako e. Ako ne tie nivnite deca ke se praea pogolemi srbi od srbite.
Не ми кажувај како е во Егејска, пола фамилија ми е таму. Ама некако е чудно ти и Бугарите тука со ист став - Ванче не "спасил" нас Македонците....

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
От постовете коj ги има на темата се разбира колко малко знаете за историjта на балкано вообшто...за едно сабитие па било и убииствто на шумадиjскио крал си има причина , а ако малко се рашетата из сабитиjта што са се случували из земите ке разберете и отговоро!
По темата...прочете интервjто на Ванчо со скопскио журналист Борис Вишински 1989 г. таму Ванчо кажува че Македониjа требе да биде Шваjцариjа на Балканите...ако сакате и линк мога да ви дам :helou:
Бидите живи и здрави:smir:
и ти да си жив и здрав.

само да направам компарација ние не можеме да сме швајцарија на балканот од едноставна причина што таа швајцарија како нација е сплет од 3 народи герм, франц, италијански и во тоа е финтата со таква споредба да се оспори постоењето на македонска нација како главно носечка во сопствената држава.

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
Не ми кажувај како е во Егејска, пола фамилија ми е таму. Ама некако е чудно ти и Бугарите тука со ист став - Ванче не "спасил" нас Македонците....
Mene pojke od pola familija mi e tamu ama mi e krivo so tie se prat potomci na Aleksandar a jas sho sum ista krv ne sum bil. Ne vikam jas deka Vanco se cuvstvuval kako Makedonec, ama toj e eden od najzasluznite za to sho denes sme Makedonci. Namerno ili ne namerno Vanco go napraj ova, to nikoj ne mozi da go znaj sega.

Член од
24 март 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
и ти да си жив и здрав.

само да направам компарација ние не можеме да сме швајцарија на балканот од едноставна причина што таа швајцарија како нација е сплет од 3 народи герм, франц, италијански и во тоа е финтата со таква споредба да се оспори постоењето на македонска нација како главно носечка во сопствената држава.
Jas мислам дека друго има предвид,но како и да е...дори и така да е немислам че албанците могат да рипат на мнозинството/македонците/.Во интервjуто Ванчо говори и за убиството на Т.Александров и за убиството от шумадииците на неговио татко и брат во Штип.
П.С. Благодарам за "и ти да си жив и здрав" :smir:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Mene pojke od pola familija mi e tamu ama mi e krivo so tie se prat potomci na Aleksandar a jas sho sum ista krv ne sum bil. Ne vikam jas deka Vanco se cuvstvuval kako Makedonec, ama toj e eden od najzasluznite za to sho denes sme Makedonci. Namerno ili ne namerno Vanco go napraj ova, to nikoj ne mozi da go znaj sega.
Добро. Ако за тебе поголем македонски лик е Ванче отколку Александар, тоа е твоја работа :toe:

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.505
Поени од реакции
1.894
Овој Куракачанецов Демиан пак труе со пропаганда.

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Е как бре...секи коjto e kaжал че е Блгар е влах или нешто друго,а ако нема што друго тогава е агент на ДС :))) А ти зора/Staroevski_mk/ Ванчо не е влах нито агент...свали Jуго очилата и види реалността :helou:
Подписо ти е много jак....като разбереш што значи удар ке получиш сигурно :pos2:
Југо очила.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
АААААААААААААААААААААААААААА
Манев сакаш да кажеш дека и Ченто бил бугар и се борел за “блгарија“?
или ченто носел некои други очила? а како ке ги наречеш “неговите очила“?
Во Македонија никој не продава пропаганда дека Македонците се Македонци а посебно не србите.
(еве ти ја реалноста) Ја знаеш паролата: Македонија на Македонците!
Веќе за џабе ќе муабетиме.

Ај наброј ми 5 заслуги поради кои денес ние сме македонци.
Ништо повеќе ама за Македонскиот народ, не за бугарскиот, за Македонија, не за бугарија.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
А чекајте вие сакате се на црно бело по балканска логика да наредите.
Не бива така, се си има во историјата па и во животите на луѓето. Дури и хитлер бил доста добар сликар, па истепал се живо и диво.

Сакам да кажам дека:
1. Има Македонци што работеле за Македонија и направиле добро за Македонија.
2. Има Македонци што работеле против Македонија и направиле лошо за Македонија.
3. Има Македонци што работеле против Македонија но по некоја си случајност и спротивно на својата цел направиле добро за Македонија.

и за темата..
4. Има Власи кои направиле добро за Македонија.
5. Има Власи кои направиле лошо за Македонија.

Едните останаа херои, другите скапаа од старост.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom