Иницијатива за рамноправност во ЈСП, дајте ни поддршка

Статус
Затворена за нови мислења.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
ај те молам кажи му ја, ќе се изнервирам ако почнам јас да му ја пишувам..
Се познавам со девојката која стана недолжна жртва на „правдата“ на Албанците и нашиот посран правен систем. Со нејзе го неам правено муабетот, оти не сакам да и враќам спомени, ама од заедничка другарка го разбрав случајот.

Живееја во Чаир, знам и каде живееја, оти често и идев и на гости. Пред зградата секогаш си ја паркираа колата, не е скапа кола, не е битно, сепак кола е. Еден ден другарката искача на тераса која гледа накај колата и гледа како некои Албанци седат на колата и нешто муабетат. Им вика дечки тргнете се од колата. Тие ја пцујат. Искача и мајка и им вика да се тргнат, не сакаат и почнуваат да ја удираат колата. Се симнуваат другарката и мајка и пред зграда и овие почнуваат да ги тепаат. Кога видел татко и како овие му ја тепаат жената и ќерка му, земал пиштолот и се симнал пред зграда. Видел, не видел, дека со овие не можеш да се разбереш, пукнал пиштолот. Уште вечерта сам се пријавил во полиција и го осудија на затвор (незнам на колкав период). После неколку месеци, го пуштаат за викенд поради одредена причина и „сограѓаниве“ ги начекуваат во Ѓорче и ги прават решето со калаши. Со две коли ги блокираат и празнат по 2 шаржера. Среќа другаркава не била во колата, ама настрадуваат татко и чичко и, а мајка и и тетка и едвај преживуваат после незнам колкав период на интензивна нега.

Вака го знам јас случајот, а од заканите од дотичните „сограѓани“ ни е преку глава.
Јашар, Дарданиа или како и да си, знај дека Македонецот може да истрпи многу, додека не му прелие, е кога ќе му прелие... нема враќање.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
74.002
Не треба да се бара само рамноправност во ЈСП туку насекаде.
Ќе зборам за местото касде што јас сум најчесто - ТРИБИНИТЕ.
Вчера само на ден од 4 годишнината од смртта на Тоше проески се скандираше ТОШЕ ПЕДЕР на трибините во тетово. На Македонската навивачка група не им беше дозволено да ги внесе транспарентите и кореографијата, но затоа на групата на шкендија им беше дозволено да се направи кореографијата за починатиот Мујо.
Мујо порано бил водач на Војводи но во 90 и некоја бил убиен со нож од страна на Албанците...
Пред очите на Јанкуловска се пееше се и сешто, па после ПОЗДРАВ ДО МУЈО се крена и срамнна кореографија со која се велича убиството на Македонецот.
Беа гаѓани судиите со секакви предмети по што на помошникот му беше пукната аркадата. Играчите на тетекс беа гаѓани со бакљи...
Мечот не беше прекинат, ниту пак има соопштение од управата на Шкендија...

Денеска при скандирања за Албанците беше прекинат мечот МЗТ-Лирија. Двоен аршин насекаде. А мечот беше прекинат при пеење на песната ИЗЛЕЗИ МОМЧЕ....

СРАМОТА е ова што се случува во нашата држава!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.853
Јашар, Дарданиа или како и да си, знај дека Македонецот може да истрпи многу, додека не му прелие, е кога ќе му прелие... нема враќање.
...а тоа е на свети никад.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Може и ќе ни текне да протестираме за нешто, што по дифолт е брука за една држава кога причината за протест е дискриминација од малцинство кое живее во неа.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
мислел и тој албанецот коа ја тепал женаму дека ке биде на свети никад па завршил 2 метра под земја.Ние не правиме проблеми пошто размислуваме..Имам голема амбиција за животот и нејкам за тепачка да ми заврши..Али коа ке бидеш у ќоше и те како може да ти прекучи.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
74.002
мислел и тој албанецот коа ја тепал женаму дека ке биде на свети никад па завршил 2 метра под земја.Ние не правиме проблеми пошто размислуваме..Имам голема амбиција за животот и нејкам за тепачка да ми заврши..Али коа ке бидеш у ќоше и те како може да ти прекучи.
Многу јасно, овој муабет сум го правел со многу луѓе.
Они се луѓе без животен идеал. Живеат за да станат мафијаши. Сега се правдаат немале школи немале услови. Море имаат услопви и пари колку сакаат. Секој ден никнуваат нови џамии. Тие џамии чинат милиони евра...
Колкави куќи имаат и какви возила...
Но и кај нив ја нема таа средна класа, туку има екстремно богати кои се збогатиле со рекетарство и бедници. Разлика е што нив ги учат дека се сиромашни пошто Македонецот така сакал. Пошто ние не сме им давале услови.
Со глупав човек можеш лесно да манипулираш....
На 13 години цела група фанови на Слога сакаа да ме тепаат пошто сум Македонец пред финалето на купот Слога-Цементарница.
Тројца другари бевме седмо одделенци, а они беа над 500 луѓе, а имаше и мажи по 50 годсини.
Не спаси тоа што другаров имаше дедо што работешен во кладилница во Чаир па го познаваа....
Е од тогаш мамето мамино...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
хахахаххаа арно ви прават албанциве кога можат,зашто да не се возат без пари а? па си можат ....кај нас во битола имаме 6 автобуси само и ретко кој се вози во нив така да немаме проблем а вие скопјани мислетемуја македончето е дунда во душата ,нема маж што ке му се спротистави на албанците во скопје.
Тие се подржуваат сите се како браќа а не како нас ебиветер.Нема решение за овај случај...
Ако немаш нешто паметно да кажиш ,барем не биди сеирџија и не сити се на мака на своите.Не сме овде Скопјани ,Битолчани или Кривопаланчани.Македонци сме сите.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.853
btw, стварно не го бива и-мејлот на ЈСП.
Праќајте по и-мејлови на раководителите.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Каде си ме мајко родила во оваа моја Македонија, во 21 век да се расправаме со планинско дивјачко племе? Дури и тие од Амазон племињата се поцивилизирани. Што е волку проколната оваа земја бе аир да се немало ебате?

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Проблемот кај македонецот и албанецот е во менталитетот. Порано сум спортувал доста , сум приметил нешто , македонци се пцуеја меѓу себе што ќе им дојдеше на уста, но тешко доаѓаше до тепачка, ниедниот не се осмелуваа да нападнат.
Ако еден албанец биде пцуен така , тоа не може да остане туку така на пцуење.
Ако слушнеш дека имало тепачка , без разлика кој бил кривецот , мора да има вон судстка спогодба , џабе тоа што ќе одлучи судот , ако семејствата имаат проблеми.
Имаше еден случај кога македонец уби албанец , после некое време настрада и убиецот и друг негов роднина , а нивните жени беа тешко повредени.
Наравоучение: Судската одлука не е крајна , ако семејството на албанецот не е задоволено со правдата , тие ќе применат нивна одлука.

Затоа пред да купите нож од 2000 денари , треба да размислите дали сте спремни после употребата на тој нож да се сретнете со Господ , истото треба да го замислите и за својот татко , брат , вујко , кои можат да бидат жртви на крвна одмазда за дело сторено од вас.
Си ја читал ти Пиреј??? Од тоа можеш да извадиш наравоучение за тоа каков е македонскиот народ!!!

Едно да ти е јасно, ваквата состојба на глумење етнички соживот вештачки одржувана не може долго време да опстои. Се додека Албанецот не почитува Устав закони и не се понаша како припадник на оваа држава од мене нема да има трошка почит, напротив ги мразам од дното на душата. Како тоа ние плаќаме данок, они не плаќаат па уште и угнетувани се цело време види мајката.
И нека дојде некој Албанец да се сили, силни сте само во група, чопоративно а сами сте најголеми кукавици на цел свет. Нека дојде некој албанец фамилијарно да ми изиграва па да видиш како ќе си помине, спремен сум за тој Господ , спремен да го пратам во пеколот.

И патем речено, крвната одмазда исчезна во средниот век, тоа само по себе говори за вашата стејт оф мајнд.

И ако мислите дека македонците ќутат се лажете, ќутат ама паамтат и собираат, а кога ке пукне бујрум ќе идеме пак во планина па без асистенција на НАТо и САД ќе видиме дали во автобуси ќе искачате.

М

Мартин`

Гостин
Проблемот кај македонецот и албанецот е во менталитетот. Порано сум спортувал доста , сум приметил нешто , македонци се пцуеја меѓу себе што ќе им дојдеше на уста, но тешко доаѓаше до тепачка, ниедниот не се осмелуваа да нападнат.
Ако еден албанец биде пцуен така , тоа не може да остане туку така на пцуење.
Ако слушнеш дека имало тепачка , без разлика кој бил кривецот , мора да има вон судстка спогодба , џабе тоа што ќе одлучи судот , ако семејствата имаат проблеми.
Имаше еден случај кога македонец уби албанец , после некое време настрада и убиецот и друг негов роднина , а нивните жени беа тешко повредени.
Наравоучение: Судската одлука не е крајна , ако семејството на албанецот не е задоволено со правдата , тие ќе применат нивна одлука.

Затоа пред да купите нож од 2000 денари , треба да размислите дали сте спремни после употребата на тој нож да се сретнете со Господ , истото треба да го замислите и за својот татко , брат , вујко , кои можат да бидат жртви на крвна одмазда за дело сторено од вас.
Ако добро прочиташе во постот не реков да се користи јас нож туку да се користат други направи кои не усмртуваат сепак напаѓачот ќе осети болка и верувај друг пат ќе помисли многу повеќе пред да нападне друг. Значи не одам со со намера смрт, сепак чим напаѓа ваљда има муда да издржи и еден електрошок... плус не заборавај ако се сретнат на суд кој е во олеснителна состојба бидејки бил во самоодбрана. За другото не коментирам зошто ти зборуваш за случај кога настанува смрт, само ако недај боже дојде до тоа да проба некој на моја фамилија нека знаат после дека ќе ги ретчам до 10-то колено цела фамилија ако пробаат да повредат некој од моето семејство.. тогаш дефинитивно го добиваат бонусот.

Досега многу пати пробувале да ме тепаат “твоите“ но бидејки воглавном им ја знам психологијата дека се пички во душа и напаѓаат во глутница (како волци) си го добивале они подебелиот крај .. па после нека оди он да пријавува зошто добил електрошок и нека каже зошто.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Јас сум против било какви направи без разлика дали усмртуваат или не. Ви текнува на албанецот што го утепаа во ГУЦ. Го удриле, детето имало срцеви проблеми, си умре. Значи не може да знаеш што се случува со тој што ќе го удриш. Јас сум само за вербална расправија и разговор, а повеќе од јасно ми е дека со нив тоа неможе. (секоја чест на исклучоците)

М

Мартин`

Гостин
Јас сум против било какви направи без разлика дали усмртуваат или не. Ви текнува на албанецот што го утепаа во ГУЦ. Го удриле, детето имало срцеви проблеми, си умре. Значи не може да знаеш што се случува со тој што ќе го удриш. Јас сум само за вербална расправија и разговор, а повеќе од јасно ми е дека со нив тоа неможе. (секоја чест на исклучоците)
Викаш со разговор а и сама кажуваш дека неможе ? тогаш сигурно нема да ќутам/ќутиме и тоа е единствено решение.
Нормално не се сите такви знам Албанци што се 100x пообразовани и културни од 90% од Македонците ама ретки се таквите за жал.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Викаш со разговор а и сама кажуваш дека неможе ? тогаш сигурно нема да ќутам/ќутиме и тоа е единствено решение.
Нормално не се сите такви знам Албанци што се 100x пообразовани и културни од 90% од Македонците ама ретки се таквите за жал.
Ама нешто мора да се направи, насилството не е решение, јас не знам како не им доаѓа памет на овие луѓе без разлика од која националност се.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom