Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.184
- Поени од реакции
- 12.164
Ако не пробаш да ме навредиш со твоите глупости, не бидува Ти си христијанин колку што и јас сум. Што се нервираш ти море? Апчиња ќе дојде време да пиеш вака седејќи и нервирајќи се од мене, од друг од трет... полека, ајде малку пранајама! Батали ти твоето кастрирано секташко христијанство измешано со поеќе религии! Слушај што ти велам...
Воопшто не размислуваш, само што видиш Хептаграм и ќе ти се стресе срцето и ќе почнеш со глупости пишување.
Лути се на Пејчиновиќ, тој ги искара христијаните уште пред 2 века, а тие ете ги исти и побатал празнуваат еден светител од тогаш! Јас истото го искоментирав што тој го напишал пред 2 века само, модерно коментирање за македонското хулиганско празнување имендени, алкохолизација до крај и јадење како да ќе нема утре! НИ трошка умереност, христијански дух... ме разбираш нели
Ете пак цитат:
Пошто за Христа трпимо, баре да го слушаме што ни вели. Он не ни вели нешто тешко, токо лесно. Он ни вели да лубимо еден другого, да се проштааме, да се жалиме, да седимо мудро, да не збесуемо како малии деца, да не се опијаме, да не блудуаме, да не пиемо вино без мера, да не скакамо хоро како безумни што скакат.
А мије и празникот што го служиме една у годината, и него непристојно го служиме, а не побожно. Баш на денот (НА СВЕТИТЕЛОТ) вардимо да се опиемо, да скакамо, да збесуамо. Сва ноќ седите, пеете и збесуете, не го молите светецот, токо го наљутуете, и тој не ве измолует пред Бога и не ви поможует, и нафиле си арчите арчот.
Ај терај си патот и полека, читај по два пати ако не разбереш од прв!