Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
So Iphone i so tapatalk nishto ne mi kazhuvashe, so ajpadot ne instaliram toa deka i vaka bez taa aplikacija e preubavo i smooth. Mozhe do toa da e...
Претпоставувам дифолтниот потпис е само за мејлови, преку Tapatalk го става она "Sent from Tapatalk by iPhone/iPad" а преку фб апликацијата(не преку Safari) пишува "Sent from iPhone/iPad", по некоја логика али не тврдам, не сум приметила :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Претпоставувам дифолтниот потпис е само за мејлови, преку Tapatalk го става она "Sent from Tapatalk by iPhone/iPad" а преку фб апликацијата(не преку Safari) пишува "Sent from iPhone/iPad", по некоја логика али не тврдам, не сум приметила :)
Na FB mi kazhuva "sent from mobile" i od iphone i od ipad. Od ajfonot si velev aj deka jailbreak-uvan pa neshto ima tuka, ama za ajpadov se chudam :D

B

Beck's

Гостин
znaci koa sakam da pratam nov email mi dava email adresa sto pred'hodno sum ja koristil. Kako mozam da izbrisam email adresa, i da ne mi go pokazuva vise koa ke pocnam da gi stiskam prvite bukvi na taa email adr

Член од
2 јануари 2010
Мислења
63
Поени од реакции
20
има ли некоја можност за отклучување на iPhone 4 , version 5.0.1 , firmware 04.11.08 , заклучен е на T-mobile

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
има ли некоја можност за отклучување на iPhone 4 , version 5.0.1 , firmware 04.11.08 , заклучен е на T-mobile
Неможе. Т.е. пробај софтверски да прашаш во Т-Мобиле ако можат, но ќе те кошта ѓавол ипол.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ај некое мислење од тие што повеќе се разбираат во стримање видео.

Сакам да правам стрим на видео преку WiFi, да ги гледам видеата што ми се на NAS-от. Пример, преку лаптоп тие драјвови ми се „мапирани“ во Computer, си влагам и ги гледам видеава. Е сега знам дека ајфонов не ги чита тие фајлови по правило (avi, mkv...). Моментално користам апликација AirVideo, која се инсталира на компјутер, и кажуваш кој фолдер сакаш да го гледаш на ајфонот и стримаш видео. Многу убава опција е што пушта било кое видео со „live convert“ за да нема потреба да се конвертира видеото. Проблемот со оваа апликација е што морам да ми стои лаптопот нонстоп вклучен за да може да ги испраќа информацииве до телефонот. Плус, таа што е бесплатна верзија од телефонот ти дава само по 3-4 фолдери/фајлови, а ако сакаш сите да ти ги прикажува, се плаќа 2.99$.
Прашањето ми е дали има опција да ги стримам видеава со нешто слично како „live convert“ и тоа директно преку мрежа, без уклулен лаптоп.
Или ако не сте запознаени, дали може да се најде бесплатно апликацијава. Не се многу 3 долари, ама ако може да се најде, уште подобро.
Во меѓувреме ќе барам нешто ако можам да најдам, па ќе пишам.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ај некое мислење од тие што повеќе се разбираат во стримање видео.

Сакам да правам стрим на видео преку WiFi, да ги гледам видеата што ми се на NAS-от. Пример, преку лаптоп тие драјвови ми се „мапирани“ во Computer, си влагам и ги гледам видеава. Е сега знам дека ајфонов не ги чита тие фајлови по правило (avi, mkv...). Моментално користам апликација AirVideo, која се инсталира на компјутер, и кажуваш кој фолдер сакаш да го гледаш на ајфонот и стримаш видео. Многу убава опција е што пушта било кое видео со „live convert“ за да нема потреба да се конвертира видеото. Проблемот со оваа апликација е што морам да ми стои лаптопот нонстоп вклучен за да може да ги испраќа информацииве до телефонот. Плус, таа што е бесплатна верзија од телефонот ти дава само по 3-4 фолдери/фајлови, а ако сакаш сите да ти ги прикажува, се плаќа 2.99$.
Прашањето ми е дали има опција да ги стримам видеава со нешто слично како „live convert“ и тоа директно преку мрежа, без уклулен лаптоп.
Или ако не сте запознаени, дали може да се најде бесплатно апликацијава. Не се многу 3 долари, ама ако може да се најде, уште подобро.
Во меѓувреме ќе барам нешто ако можам да најдам, па ќе пишам.
Не сфаќам како можеш да стримаш видеа, а да не ти биде уклучен лаптопот?

За иста таква, само бесплатна, стварно не знам бидејќи јас таа ја користам.
--- надополнето: 23 август 2012 во 17:33 ---
ne e problem ama aj:

zoshto koga ke pisham od ipadov bilo kade, na forum, na fb, ne mi kazhuva deka e pishano od ipad, kako shto kazhuva na nekoi drugi? <3
Зашто пишуваш од Safari, а не од апликациите за FB, Tapatalk, итн...

И после Fight Club не чинел...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Не сфаќам како можеш да стримаш видеа, а да не ти биде уклучен лаптопот?
Другар, ти пишува горе дека стримам од NAS (Network Attached Storage). Значи имам хард дискови кои ми се закачени на мрежа и ги стримам преку уред. Пример, кај брат ми на андроид-от има апликација нешто како "network file manager/browser" и со него отвара што ти се наоѓа на мрежа, а го пушта со MX Player. Се надевам сега ќе ме сфатиш подобро.
Иначе најдов нешто во меѓувреме, па ќе пробам утре како ќе се покаже.
Air Playit и ZumoCast.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Другар, ти пишува горе дека стримам од NAS (Network Attached Storage). Значи имам хард дискови кои ми се закачени на мрежа и ги стримам преку уред. Пример, кај брат ми на андроид-от има апликација нешто како "network file manager/browser" и со него отвара што ти се наоѓа на мрежа, а го пушта со MX Player. Се надевам сега ќе ме сфатиш подобро.
Air Playit и ZumoCast.
Air Playit и ZumoCast.
Епа тоа е, не знаев што значи NAS, мислев фенси назив за лап-топ користиш. :)

Заебано е зашто немаш џејлбрејк, иначе со iFile можеш да ги прегледуваш фајловите и преку AVHD плеерот да ги пуштиш.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Епа тоа е, не знаев што значи NAS, мислев фенси назив за лап-топ користиш. :)

Заебано е зашто немаш џејлбрејк, иначе со iFile можеш да ги прегледуваш фајловите и преку AVHD плеерот да ги пуштиш.
Имам џејлбрејк, имам и iFile. Пред некој ден инсталирав SBSettings, страшно ме нервираше палење и гасење WiFi. AVHD е програмче кое треба да го симнам од Сидија? Ај ќе го побарам.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Имам џејлбрејк, имам и iFile. Пред некој ден инсталирав SBSettings, страшно ме нервираше палење и гасење WiFi. AVHD е програмче кое треба да го симнам од Сидија? Ај ќе го побарам.
Тоа е апликација која се вика AVPlayerHD, можеш да си го симнеш преку Installous.

Би требало после преку iFile кога ќе го најдеш филмот/серијата, да кликнеш на него и во менито да ти даде да го отвориш со AVPlayerHD, па да биде се во ред. Ако нејќе да стримува така, тогаш можеби ќе можеш со AirVideo да го пуштиш од менито на iFile, само симни си ја целосната верзија од Installous.

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
Истиот проблем го имам и јас и истиот одговор го барам... пробував на многу начини и сите не успеваа, прашував на повеќе места не можат да го направат. Проблематичен firmware за одклучување. Распрашај се и ако успееш би ти бил благодарен да ме известиш :)

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Зашто кога ќе искочам надвор од границиве на нашава ни земја мојот iPhone 4s(купен од t-mobile) ми пишува No Service и неможе никако да се прикачам на некоја од понудените мрежи, било да е тоа мануелно или автоматски?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зашто кога ќе искочам надвор од границиве на нашава ни земја мојот iPhone 4s(купен од t-mobile) ми пишува No Service и неможе никако да се прикачам на некоја од понудените мрежи, било да е тоа мануелно или автоматски?
Затоа што не ти е фабрички отклучен, и ќе работи САМО на T-Mobile и тоа САМО во Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom