Ај некое мислење од тие што повеќе се разбираат во стримање видео.
Сакам да правам стрим на видео преку WiFi, да ги гледам видеата што ми се на NAS-от. Пример, преку лаптоп тие драјвови ми се „мапирани“ во Computer, си влагам и ги гледам видеава. Е сега знам дека ајфонов не ги чита тие фајлови по правило (avi, mkv...). Моментално користам апликација AirVideo, која се инсталира на компјутер, и кажуваш кој фолдер сакаш да го гледаш на ајфонот и стримаш видео. Многу убава опција е што пушта било кое видео со „live convert“ за да нема потреба да се конвертира видеото. Проблемот со оваа апликација е што морам да ми стои лаптопот нонстоп вклучен за да може да ги испраќа информацииве до телефонот. Плус, таа што е бесплатна верзија од телефонот ти дава само по 3-4 фолдери/фајлови, а ако сакаш сите да ти ги прикажува, се плаќа 2.99$.
Прашањето ми е дали има опција да ги стримам видеава со нешто слично како „live convert“ и тоа директно преку мрежа, без уклулен лаптоп.
Или ако не сте запознаени, дали може да се најде бесплатно апликацијава. Не се многу 3 долари, ама ако може да се најде, уште подобро.
Во меѓувреме ќе барам нешто ако можам да најдам, па ќе пишам.