-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
Не баш.Роаминг треба да функционира со истата картичка, иако е заклучен
Не баш.Роаминг треба да функционира со истата картичка, иако е заклучен
Сакаш да кажеш им е нефункционален телефонот во странство на сите од Т-Мобајл што купуваат Ајфони?Не баш.
95% сум сигурен.Сакаш да кажеш им е нефункционален телефонот во странство на сите од Т-Мобајл што купуваат Ајфони?
Чаре некое?Затоа што не ти е фабрички отклучен, и ќе работи САМО на T-Mobile и тоа САМО во Македонија.
Чекај да ти истече договорот од T-Mobile па да ти го отклучат или оди во некоја мобилара што може за околу 40-50 евра да ти ја заврши таа работа.Чаре некое?
нема благе везе тоа.Климе не се обидува со друга СИМ туку со оригиналната.Затоа што не ти е фабрички отклучен, и ќе работи САМО на T-Mobile и тоа САМО во Македонија.
не си во право.ако имаш вклучен и подесен роаминг, можеш било каде да го користиш мобилниот со оригиналната СИМ.95% сум сигурен.
нема благе везе тоа.Климе не се обидува со друга СИМ туку со оригиналната.
Климе, провери си го роамингот.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 00:54 ---
не си во право.ако имаш вклучен и подесен роаминг, можеш било каде да го користиш мобилниот со оригиналната СИМ.
Јас пробав во повеќе земји, ни роаминг не работеше, затоа реков 95%, 5% да кажат другитеСпоред мое и искуство на некои пријатели, функционираше телефонот на други мрежи со истиот сим иако е заклучен на операторот, затоа се зачудив.
Климе Савин најдобро прашај си во Т-Мобајл.
во кои земји проба кажи ми да проверам веднаш. И телефонот од тмобиле го зима ли? со нивна сим картичка го работеше односно проверуваше?Јас пробав во повеќе земји, ни роаминг не работеше, затоа реков 95%, 5% да кажат другите
T-Mobile и телефон и картичка. Пробано во четирите наши соседни земји и Шведска, Германија и Данска.во кои земји проба кажи ми да проверам веднаш. И телефонот од тмобиле го зима ли? со нивна сим картичка го работеше односно проверуваше?
Затоа пишав 95%.те прашав зашто и јас имам ајфон од тмобиле и во сите 4 соседни работи без проблеми-пробано цело лето, а и настрана од тоа.
телефонот кога ќе е кодиран, тоа значи дека е кодиран на сим картичката од давателот, се додека (во овој случај тмобиле) користиш нивна картичка, телефонот ќе си работи ок и во земјава и во странство.кога ќе ставиш туѓа сим, тогаш телефонот е неупотреблив и во земјава и во странство се додека не платиш за декодирање.ако не го знаеше ова, подобро ти е да почекаш да даде некој одговор па и ти да поднаучиш нешто
Барањето мрежи ти е направено на мануалЗашто кога ќе искочам надвор од границиве на нашава ни земја мојот iPhone 4s(купен од t-mobile) ми пишува No Service и неможе никако да се прикачам на некоја од понудените мрежи, било да е тоа мануелно или автоматски?