Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Чаре некое?
Чекај да ти истече договорот од T-Mobile па да ти го отклучат или оди во некоја мобилара што може за околу 40-50 евра да ти ја заврши таа работа.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Затоа што не ти е фабрички отклучен, и ќе работи САМО на T-Mobile и тоа САМО во Македонија.
нема благе везе тоа.Климе не се обидува со друга СИМ туку со оригиналната.
Климе, провери си го роамингот.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 00:54 ---
95% сум сигурен.
не си во право.ако имаш вклучен и подесен роаминг, можеш било каде да го користиш мобилниот со оригиналната СИМ.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
нема благе везе тоа.Климе не се обидува со друга СИМ туку со оригиналната.
Климе, провери си го роамингот.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 00:54 ---

не си во право.ако имаш вклучен и подесен роаминг, можеш било каде да го користиш мобилниот со оригиналната СИМ.

Тоа што го зборам, не го барав на гугл, туку од искуство.

Телефонот НЕ ФАЌА ДРУГА МРЕЖА освен таа на која е заклучен. Што не ти е јасно?
Во странство никаде нема Т-Мobile MK

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Според мое и искуство на некои пријатели, функционираше телефонот на други мрежи со истиот сим иако е заклучен на операторот, затоа се зачудив. :)

Климе Савин најдобро прашај си во Т-Мобајл.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Според мое и искуство на некои пријатели, функционираше телефонот на други мрежи со истиот сим иако е заклучен на операторот, затоа се зачудив. :)

Климе Савин најдобро прашај си во Т-Мобајл.
Јас пробав во повеќе земји, ни роаминг не работеше, затоа реков 95%, 5% да кажат другите :)

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
Јас пробав во повеќе земји, ни роаминг не работеше, затоа реков 95%, 5% да кажат другите :)
во кои земји проба кажи ми да проверам веднаш. И телефонот од тмобиле го зима ли? со нивна сим картичка го работеше односно проверуваше?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
во кои земји проба кажи ми да проверам веднаш. И телефонот од тмобиле го зима ли? со нивна сим картичка го работеше односно проверуваше?
T-Mobile и телефон и картичка. Пробано во четирите наши соседни земји и Шведска, Германија и Данска.

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
те прашав зашто и јас имам ајфон од тмобиле и во сите 4 соседни работи без проблеми-пробано цело лето, а и настрана од тоа.
телефонот кога ќе е кодиран, тоа значи дека е кодиран на сим картичката од давателот, се додека (во овој случај тмобиле) користиш нивна картичка, телефонот ќе си работи ок и во земјава и во странство.кога ќе ставиш туѓа сим, тогаш телефонот е неупотреблив и во земјава и во странство се додека не платиш за декодирање.ако не го знаеше ова, подобро ти е да почекаш да даде некој одговор па и ти да поднаучиш нешто:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
те прашав зашто и јас имам ајфон од тмобиле и во сите 4 соседни работи без проблеми-пробано цело лето, а и настрана од тоа.
телефонот кога ќе е кодиран, тоа значи дека е кодиран на сим картичката од давателот, се додека (во овој случај тмобиле) користиш нивна картичка, телефонот ќе си работи ок и во земјава и во странство.кога ќе ставиш туѓа сим, тогаш телефонот е неупотреблив и во земјава и во странство се додека не платиш за декодирање.ако не го знаеше ова, подобро ти е да почекаш да даде некој одговор па и ти да поднаучиш нешто:)
Затоа пишав 95%.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Зашто кога ќе искочам надвор од границиве на нашава ни земја мојот iPhone 4s(купен од t-mobile) ми пишува No Service и неможе никако да се прикачам на некоја од понудените мрежи, било да е тоа мануелно или автоматски?
Барањето мрежи ти е направено на мануал

Член од
2 јули 2008
Мислења
167
Поени од реакции
81
iphone 4 имам од т-мобиле мк и работи во странсво, треба само да имаш активиран роаминг...заклучен е да, но да не работи на други картички, а кога си во странсво ти не го менуваш операторот, пак си на т-мобиле мк само во роаминг со некој друг опеарот, на пример мрежата ти е на vodafone кога си во грција ако имаат нашиве со нив договор за роминг, и тоа е исто ко да си на т-мобиле само што цените се како за во странсво и сметката на т-мобиле си ја плакаш а не на некој друг оператор.

Kajgana Shop

На врв Bottom