Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Член од
23 мај 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Луѓе ми оставија Iphone 4 роднини од Минхен, .. и сега не знам што да му правам, треба ли да се отклучи за да можам да го користам на наши сим картички или да се направи jailbreak ? Дајте совет некој ?? 5.1.1 iОS има ?

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Незнам каде точно да го поставам прашањето, извинете ако не е баш најсоодветно.
Имам ајфон 4с неполни 2 месеци кој работи со Х сим одлично до сега.
е сега нели излезе новиов iOS 6 и ми го дава за апдејт.
Уште кога го земав телефоноте еден познаник ми наведе да не си го инсталирам сама новиот софтвер ќе сум го зафркнела и после н
телефонот во канта.
Па сега барам совет,дали и тоа точно,или можам сама апдејт да му направам?
Знам дека треба да се прави back up пред да се инсталира а јас немам поим како да го направам тоа.
И ако треба некој друг да ми праи апдејт, предлог некој.
Благодарам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Незнам каде точно да го поставам прашањето, извинете ако не е баш најсоодветно.
Имам ајфон 4с неполни 2 месеци кој работи со Х сим одлично до сега.
е сега нели излезе новиов iOS 6 и ми го дава за апдејт.
Уште кога го земав телефоноте еден познаник ми наведе да не си го инсталирам сама новиот софтвер ќе сум го зафркнела и после н
телефонот во канта.
Па сега барам совет,дали и тоа точно,или можам сама апдејт да му направам?
Знам дека треба да се прави back up пред да се инсталира а јас немам поим како да го направам тоа.
И ако треба некој друг да ми праи апдејт, предлог некој.
Благодарам
Не чепкај!

Sassy

Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
^ Еден збор еден алтан работава. Да ми кажеше нешто плус немаше да биде на одмет.
А и до кога ќе можам да го игнорирам апдејтод,вајда некад ќе мора да го носам да ми го прават нели

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
^ Еден збор еден алтан работава. Да ми кажеше нешто плус немаше да биде на одмет.
А и до кога ќе можам да го игнорирам апдејтод,вајда некад ќе мора да го носам да ми го прават нели
ОК, еве:

Ако направи апдејт без да зачуваш SHSH од претходните верзии, дали локално дали преку Cydia, нема да можеш да правиш Downgrade нити Upgrade на веќе постоечките iOS верзии.
Исто, ќе ти се направи апдејт на Baseband верзијата, а со тоа губиш Unlock опција и ќе мора на оригиналната сим картица да го користиш телефонот т.е. со онаа мрежа со која е продаден.
Уште нема Untethered Jailbreak за iOS 6, а без SHSH (најверојатно со и без него) нема да можеш да вратиш верзија наназад и ќе заглавиш.

Со два збора: НЕ ЧЕПКАЈ!

Sassy

Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Не дека нешто сватив ххахах, али сепак ти благодарам што се потруди да објасниш:)
Еве и трет НЕ ЧЕПКАМ , искрено не ни планирав да чепкам, знам дека не е едноставно и не можам сама у никој случај.Ќе остаам вака,вајда нема само од се е да се апдејтува.

Sassy

Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Како да ги избришам проклетите other files кој ми се 2.5 гига и тоа преку ноќ гледам ми се зголеми јусд мемори.
Мислев дека се апликации, се поврзав со itunes денес што да видам, нема врска апликациите ми сафаќаат 3гига ова ми се башка.
Се изнабришав меилови ама џабе.
Ништо не ми помага, ни ДискАид, ништо.
Се напнав до максум.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како да ги избришам проклетите other files кој ми се 2.5 гига и тоа преку ноќ гледам ми се зголеми јусд мемори.
Мислев дека се апликации, се поврзав со itunes денес што да видам, нема врска апликациите ми сафаќаат 3гига ова ми се башка.
Се изнабришав меилови ама џабе.
Ништо не ми помага, ни ДискАид, ништо.
Се напнав до максум.
Other Files ти се фајлови што ги користат апликациите, сетинзите и оперативниот систем.
Нешто како што се фајловите во Windows фолдерот на РС.

Sassy

Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Океј тоа јасно ми е ама не е можно месец дена да се помалку од гига и наеднаш преку ноќ 2,5.

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Сакам да зеам 4s, па да си прашам која е разликата меѓу X-sim, gevey и neverlock? Дали би имало со овие чипови некои проблеми со мрежата, односно да кочи при зборење, да пања и слично? Фала

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Imam 4s,napraiv apdejt na iOS 6.Dali moze da si go vratam stariot iOS?
Ти бил ли претходно џеилбрејкуван?
Ако бил, дали ги имаш зачувано SHSH верзиите?

Ако не знаеш, отвори Cydia (ако имаш), почекај да се вчита комплетно и прати скриншот тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom