Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали знаете некој кој што може да ми ја изрежи SIM картичката, да ја направи micro SIM за iphone 4 ?
Отиди во некој салон од операторот од каде ти е картицата или исечи ја сам со ножички. :)

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Пак проблеми со телефонот...
Вчера го оставив со 57% батерија и следниот ден го најдов исклучен. Ако го задржам Power копчето не се случува ништо, а на полнач го појавува apple логото и се рестартира цело време, не сака воопшто да бутира.

3GS, 5.0.1, redsn0w

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.207
Поени од реакции
34.446
Пак проблеми со телефонот...
Вчера го оставив со 57% батерија и следниот ден го најдов исклучен. Ако го задржам Power копчето не се случува ништо, а на полнач го појавува apple логото и се рестартира цело време, не сака воопшто да бутира.

3GS, 5.0.1, redsn0w
Што си правел последно пред да почне да ти се однесува вака?
Сега го бутираше, или?

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
И мене нешто телефонот не ми е у ред денеска.
До вчера ми беше се супер ама денес цело време ми беше во џеб додека бев надвор мада не верувам до толку да ми премрзнал :). И после тоа кога го заклучам се гаси екранот па сам се вклучи, па се изгаси па се вклучи и така цело време. Пробав,го исклучив и сам ми се вклучи.Сега е океј престана да се пали и гаси екранот (или барем на подолго време за разлика од попладнево) ама некако батеријата многу брзо ми се испразни - го немав пипнато а за сат време ми се потрошиле околу 20% . Што може да е?

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Што си правел последно пред да почне да ти се однесува вака?
Сега го бутираше, или?
Пред една недела направив апдејт на 5.0.1 и џеилбрејк со redsn0w. Од тогаш немам ништо сменето или инсталирано нешто ново. Се си беше ок до вчера.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.207
Поени од реакции
34.446
Пред една недела направив апдејт на 5.0.1 и џеилбрејк со redsn0w. Од тогаш немам ништо сменето или инсталирано нешто ново. Се си беше ок до вчера.
Успеа да го бутираш или?

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Успеа да го бутираш или?
Не, пробав со home и power копчето заедно, пробав и преку PC, бутира само во DFU... Ако не успеам да го средам вечер тогаш ќе пробам со restore утре.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.207
Поени од реакции
34.446
Не, пробав со home и power копчето заедно, пробав и преку PC, бутира само во DFU... Ако не успеам да го средам вечер тогаш ќе пробам со restore утре.
- Стави го во Recovery мод (претпоставувам дека знаеш како);
- Симни TinyUmbrella;
- Отвори го и стисни Exit recovery...

Треба да ти се бутира. Неколку пати сум имал сличен проблем.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И мене нешто телефонот не ми е у ред денеска.
До вчера ми беше се супер ама денес цело време ми беше во џеб додека бев надвор мада не верувам до толку да ми премрзнал :). И после тоа кога го заклучам се гаси екранот па сам се вклучи, па се изгаси па се вклучи и така цело време. Пробав,го исклучив и сам ми се вклучи.Сега е океј престана да се пали и гаси екранот (или барем на подолго време за разлика од попладнево) ама некако батеријата многу брзо ми се испразни - го немав пипнато а за сат време ми се потрошиле околу 20% . Што може да е?
100% ти е до телефонот (кој за жал, никој не знае што телефон е)

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
100% ти е до телефонот (кој за жал, никој не знае што телефон е)
Iphone 3GS. Одвреме навреме се јавува едно и пишува: This accessory is not optimized for this Iphone. You may experience noise caused by cellular interference and a decrease in cellular signal strength.
Ако е до телефонот,(од) што може да е?
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 21:47 ---
Iphone 3GS. Одвреме навреме се јавува едно и пишува: This accessory is not optimized for this Iphone. You may experience noise caused by cellular interference and a decrease in cellular signal strength.
едит: сега приметив дека звучникот не ми работи кога ќе пробам да пуштам песна а има кога ми ѕвони телефонот. :/

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 21:47 ---

едит: сега приметив дека звучникот не ми работи кога ќе пробам да пуштам песна а има кога ми ѕвони телефонот. :/
Влага/вода.

Мене ми се случи истото кога го "потопив" телефонот во лавабо, проблемот е што мисли дека имаш приклучено слушалки/звучник и таму го праќа звукот. Изгаси го, остај нека се "стопли" вечерта и верувам утре нема да ти прави проблем. :)

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Влага/вода.

Мене ми се случи истото кога го "потопив" телефонот во лавабо, проблемот е што мисли дека имаш приклучено слушалки/звучник и таму го праќа звукот. Изгаси го, остај нека се "стопли" вечерта и верувам утре нема да ти прави проблем. :)
Еј фала многу. Претпоставив дека нешто е до влага ама не ми се веруваше дека до толку е ‘осетлив‘ зашто јас не го ни натопив ни ништо ама ваљда пошто ми стоеше цел ден во џеб од јакна а бев цел ден надвор и беше влажен,да. :)
Ќе пробам така вечер па ако не го бива ни тоа ќе барам друго чаре. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еј фала многу. Претпоставив дека нешто е до влага ама не ми се веруваше дека до толку е ‘осетлив‘ зашто јас не го ни натопив ни ништо ама ваљда пошто ми стоеше цел ден во џеб од јакна а бев цел ден надвор и беше влажен,да. :)
Ќе пробам така вечер па ако не го бива ни тоа ќе барам друго чаре. :)
Ќе ти се среди, можеби вода влегло кај џекот за слушалките, види дувни таму и после остај го нека мирува малце, за најсигурно.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Ќе ти се среди, можеби вода влегло кај џекот за слушалките, види дувни таму и после остај го нека мирува малце, за најсигурно.
Толку од работата. Го изгасив ама автоматски ми се пали после 5-6минути кога пак се јавува идиотскава порака. Да го гасам нон стоп?:notworthy:

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Успеав да го бутирам али се гаси после неколку секунди, пробав и во safe mode, исто...
Барем restore да работеше, пробав и во DFU и recovery, не сака. Доаѓа некаде до пола и ми вади ерор. This iphone could not be restored... Error 29
Пробав и со едитирање на hosts фајлот, ништо. Сега седи во recovery mode.
:mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom