Израел го менува начинот на војување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.217
Поени од реакции
84.165
Оваа војна ќе биде пирова за Израел и хардкор Евреите.

Премногу проблеми ќе донеси, што ќе се рефлектираат насекаде во светот.
Овој пат, како никогаш до сега реакцијата на ОАЕ, КСА и други арапски земји е бледа.
Само Турција и Иран џавкаат.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Овој пат, како никогаш до сега реакцијата на ОАЕ, КСА и други арапски земји е бледа.
Само Турција и Иран џавкаат.
Изгледа не ме разбра.

Ова ќе се рефлектира врз Англо-Саксонската дипломатија, за Ујгурите и Хонг Конг со Кина, за Русија, за Турција и за еден куп автократи низ светот, посебно во Африка, каде Кина има големо влијание.

Тие арапските козоебачи што ги спомна се Еврејски кучки и ќе си ќутат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.217
Поени од реакции
84.165
Никако или минимално би влијаело врз тие кои си ги набројал.

Демек, Америка пошто го толерира Израел со Палестинците, па ќе ја стегне Кина за Ујгурите?
не иде тоа така баш

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.418
Исто и Израел ги лечеше ИСИС на своја територија и реално се бореше против државата Сирија. Ако Асад или Хисбула или Иран победуваат се појавуваат авиони и ракети од Израел.
Да не лажеме тука, Хизбула не е чедо на муслимански браќа, а сосема друго нешто.
Хезболах е родена како шиитска милиција во Бејрут 80тите, како резултат граѓанската војна. Хамас е основана од Шеикот Ахмед Јасин и Муслимански браќа во појасот Газа. Во војната во Сирија се бореа на две различни страни. Информациите од кај ги вадиш жити све?
Автоматски споено мислење:

Ова истово кога го збориме за Македонците дека се глупи, наивни, алчни, ги одобруваат грабежите на политичарите и им даваат целосна политичка поткрепа, не важи, така!!!
Све важи. Единствената разлика е што Хамас се вахабистички исламски фанатици достојни на својата идеологија што носи цел народ во пропаст (слично како Хитлер) додека нашиве се митаџии и клептократи кои ќерката би ја продале за пари. Два дијаметрално различни случаи со катастрофални резултати.

Изгледа не ме разбра.

Ова ќе се рефлектира врз Англо-Саксонската дипломатија, за Ујгурите и Хонг Конг со Кина, за Русија, за Турција и за еден куп автократи низ светот, посебно во Африка, каде Кина има големо влијание.

Тие арапските козоебачи што ги спомна се Еврејски кучки и ќе си ќутат.
Хитлер од прилика тргнал со вакво размислување, дека уствари Евреите го владеат светот и дошол на идеја да ги истреби, како трајно решение кое ќе го спаси светот. Одприлика ги видовме резултатите на таквото размислување.

Дејан Лучиќ го читаш ?

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Палестинците се многу онеправдан народ, дошле некој со црни шешири, платиле на Британската Армија 1919—1923 да им ослободи територија за 40 000 илјади Евреи. Така да полека направиле геноцид, етничко чистење на палестинците и денеска се 9 милиона.
Интересното е тоа што после 1200 години, Евреите да имаат толку моќ да платат на други држави да им очистат територија, направиле етничко чистење, ти земале дел од земјата, и тие имаат држава, а Палестина не. Очигледен пример на добро и зло, меѓународна јавност, САД, ЕУ што демократи и поштењачини се.
Ционизмот е еден од најголемите нацизми, виша избранана раса, колку робови, гои/животни/ треба да има секој евреин... Нема потреба да цитирам, Шулан Арух и другите упатства за еден народ да доминира над останатите.
Проблемот е тоа што не се само носталгични сонови на некој дечиња, комити - Македонија до Солун, до Индија, а реална агенда.
Во тие екстремните книги е зацртано кој граници треба да има, и реално работат над тоа, да речеме Голанска висорамнина, се уште нешто туѓо сакаат да грабнат, да ослободат уште малку територија од некој домородец- Палестинац. Нормално е некоја таква енклава колонизатори заселници да е подложена на напади, особено поновите.

Меѓу другото еден од авторите на ИСИС е Израел, не самошто ги лечеше, обучуваше, финансираше ИСИС, еден од параметрите на ИСИС идеологијата беше Израел да земе дел територија од Сирија, не само голанската висорамнина.
Многу активно ја следев таа војна, Палестинците од Хамас беа стварно луѓе, не сакаат Сириска територија, просто дошле да помогнат, Муслиманска интернационала, ликвидираа ИСИС. Беа класична армија, не паравоена банда-формација, а армија со тенкови, воен суд...
Едниве Израел и нивните потчинети држави САД, ЕУ регрутираа членови за ИСИС, Палестинците реално се бореа против ИСИС на Сириска територија.
Не сакам да се отклонувам од темава, но на секому треба да е очигледно кој е злото кој е доброто, без разлика дали е муслиман или ционист, а тие детали за заблуда, натиго дајмиго, повод, кој прв почна, не е важно, проблемот е длабока неправда врз палестинците и еврејскиот нацизам.
Си ги помешал Хамас од Палестина и Хезболах од Либан

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
И двете се проксиња на Иран, иста работа.
Па не баш Хезболах се Шиити и се про Иран, а Хамас се Сунити и во војната во Сирија беа/се на спротивните страни, Хамас во оваа војна е против сириската војска.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Си ги помешал Хамас од Палестина и Хезболах од Либан
Бачето да не знае нешто за геополитика ?
Еј ова си го кажал сега и никогаш повеќе.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Hezbolah se od jordan be kaki liban

Liban se be, ja nesto drogite gi smesav.. t.e gi smesav liban i jordan..

Член од
13 мај 2021
Мислења
24
Поени од реакции
20
Мислиш дека нема следбеници муслимани Хитлер?

Грешка си...
Следниве се само Палестинците.

Фатах:

Хамас:

Фатах:

Хамас:

Официјални безбедносни трупи на Палестинската управа:

Исламски Џихад на парада во Ерусалем:
Mnogu Luge sto ne si ja poznavaat verata ili pod odredeni uslovi mozat da pravat sto sakaat verata ne e odgovarna za niv ,nitu verata tie ja pretstvauvaat, Isto taka ima i muslimani loayalni na drzavata izrael 12 palestinski pratenici (muslimanski mozda ne se palestinski) , ama za tie raboti sto pisav sto ne ti odgovaraat nisto ne kazuvas.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.418
Mnogu Luge sto ne si ja poznavaat verata ili pod odredeni uslovi mozat da pravat sto sakaat verata ne e odgovarna za niv ,nitu verata tie ja pretstvauvaat, Isto taka ima i muslimani loayalni na drzavata izrael 12 palestinski pratenici (muslimanski mozda ne se palestinski) , ama za tie raboti sto pisav sto ne ti odgovaraat nisto ne kazuvas.
Што да пишам бе батка?
Генерално во денешницата светот највеќе пати од Муслимани. Биле заведени? Зошто другите не се заведени? Биле излажани? Зошто другите не се излажани?

Самиот овој став што го искажуваш тука е проблематичен. Генерално вашата вера е злоупотребена, генерално Хамас е рак рана на Палестина. Но Хамас има подршка во над 70% во појасот Газа. Кога ги испукуваат ракетите кон Израел, од населението добиваат овации. Кога Хамас држи говори дека сите Евреи треба да се убијат, Палестинците во Газа доживуваат катарза.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мислам дека Египет нема интерес да се меша во оваа војна и при потенцијалното примирје/мировен договор. Денес Египет гради нов главен град каде целата своја администрација ќе ја премести во тој град. Инвестираат 10ци милијарди во нови музеи, сакаат комплетно да се отворат за светот и најмалку што сакаат е припојување на Појасот Газа, потенцијална војна со Израел, губење на територии и напад од страна на целата светска заедница. Тоа е голем ризик.

Затоа не гледам решение дека Јордан ќе го земе Западниот Брег, а Египет Појасот Газа и ќе се реши сѐ. Покрај територија ќе преземат и милиони луѓе, непостоечки систем и инфраструктура и некадарност.

Размената на територии е единствениот спас од оваа статус кво состојба која трае скоро 75 години. Колку повеќе тегнат, толку повеќе самите арапи губат.

Газа никогаш не би прифатила да биде самостојна административна единица во склоп на Израел.

Само не знам, зошто сметаш дека ако си дел од системот, мора да си лојален? :)

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.418
Зошто не ме чуди што левицата е најенергичен подржувач на брадосаните главосечачи.

Член од
13 мај 2021
Мислења
24
Поени од реакции
20
Што да пишам бе батка?
Генерално во денешницата светот највеќе пати од Муслимани. Биле заведени? Зошто другите не се заведени? Биле излажани? Зошто другите не се излажани?

Самиот овој став што го искажуваш тука е проблематичен. Генерално вашата вера е злоупотребена, генерално Хамас е рак рана на Палестина. Но Хамас има подршка во над 70% во појасот Газа. Кога ги испукуваат ракетите кон Израел, од населението добиваат овации. Кога Хамас држи говори дека сите Евреи треба да се убијат, Палестинците во Газа доживуваат катарза.

Odlicno prasanje Batka, Zosto Muslimanite, zatoa sto"sveskite moknjnici" takanareceni Masoni ja osetija opasnosta od sirenje na islamot, 1990 1.4 bilioni, deneska 1.7 bilioni, Islamot zabranuva Kamata, ti pisuvav pogore za Gadafi i negovite bezkamatni krediti ,besplatno skolsvo, zdrasvo, struja,voda ,,,(za zal samo Gadafi toa go napravi-drugite vladari"zabeguvaat" im smeta islamot sega pocna najvise , porano bilo drzavnicki vojni.... hitler gi unistuval evreite radi parite sto imale najveke a sega istoto se slucuva posle Iranskata revolucija..... i seto ova e pretskazano

Poslanikot(prorokot) Muhammed s,a,a,s kazal Nema da nastapi sudniot den se dodeka Arapskiot svet kje se odmetnuva od verata a od zapad kje dojdat luge koi kje bidat popobozni... I toa se slucuva Arapskite zemji veke se daleku od islamot primaat evropski vrednosti a od SAD Kanada i Evropskite zemji lugeto go prifkjaat islamot i se drzat do principite

Odlicno prasanje Batka, Zosto Muslimanite, zatoa sto"sveskite moknjnici" takanareceni Masoni ja osetija opasnosta od sirenje na islamot, 1990 1.4 bilioni, deneska 1.7 bilioni, Islamot zabranuva Kamata, ti pisuvav pogore za Gadafi i negovite bezkamatni krediti ,besplatno skolsvo, zdrasvo, struja,voda ,,,(za zal samo Gadafi toa go napravi-drugite vladari"zabeguvaat" im smeta islamot sega pocna najvise , porano bilo drzavnicki vojni.... hitler gi unistuval evreite radi parite sto imale najveke a sega istoto se slucuva posle Iranskata revolucija..... i seto ova e pretskazano

Poslanikot(prorokot) Muhammed s,a,a,s kazal Nema da nastapi sudniot den se dodeka Arapskiot svet kje se odmetnuva od verata a od zapad kje dojdat luge koi kje bidat popobozni... I toa se slucuva Arapskite zemji veke se daleku od islamot primaat evropski vrednosti a od SAD Kanada i Evropskite zemji lugeto go prifkjaat islamot i se drzat do principite
Muslimanite najvekje se drzat do svetite knigi zaedo so nekoj hristijani i i nekoj ortoxni evreii,,, Moze lesno da se izmanimuliraat vi pisuvav za Avganistanskite afionski manipulacii, ili citiranje da delovi od Kuranot von konteks ili so lazni hadisi i neverodosojni nekoj.....Baska i revoltot kaj toa naselenie go pravi svoeto da im puknat zivci i da bidat lesna cel za manipulacija :INCEPTION

Kajgana Shop

На врв Bottom