Израел го менува начинот на војување

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.060
Поени од реакции
20.892
Едно треба да се разбере а тоа е каде владее муслиманско мнозинство лошо им се пишува на другите. Дури и османското време кое често се зема за пример за муслиманската хуманост и толеранција, беше карактеризирано со голема дискриминација према не муслимани, јаничарство крадење деца, ништење христијански храмови и градење џамии на темелите и силување жени. Си знаат Евреите на што се. Не викам дека сите се такви далеку од тоа, ама каде што имаат доминација и моќ до денес нема еднаквост на другите, ете и во најлибералната верзија Турција не смее нова црква да се гради.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
17.818
Поени од реакции
24.910
Едно треба да се разбере а тоа е каде владее муслиманско мнозинство лошо им се пишува на другите. Дури и османското време кое често се зема за пример за муслиманската хуманост и толеранција, беше карактеризирано со голема дискриминација према не муслимани, јаничарство крадење деца, ништење христијански храмови и градење џамии на темелите и силување жени. Си знаат Евреите на што се. Не викам дека сите се такви далеку од тоа, ама каде што имаат доминација и моќ до денес нема еднаквост на другите, ете и во најлибералната верзија Турција не смее нова црква да се гради.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
Незнам кој тоа отоманското време го зема како пример за Муслиманската хуманост и толеранција ако се знае дека Отоманците го имаат извршено еден од најголемите геноциди врз православното население во 20 век. Да не збориме за работите што и сам ги наведе. Све на све, Христијаните во Отоманското царство биле робови и немале апсолутно никакви права, баш напротив, биле крајно опресирани, поготово словените.
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.060
Поени од реакции
20.892
Незнам кој тоа отоманското време го зема како пример за Муслиманската хуманост и толеранција ако се знае дека Отоманците го имаат извршено еден од најголемите геноциди врз православното население во 20 век. Да не збориме за работите што и сам ги наведе. Све на све, Христијаните во Отоманското царство биле робови и немале апсолутно никакви права, баш напротив, биле крајно опресирани, поготово словените.
Самите муслимани кои сакаат да ја покажат нивна вера како хумана.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.190
Поени од реакции
10.974
Самите муслимани кои сакаат да ја покажат нивна вера како хумана.
Е па тотално погрешен пример одбрале, Отоманската Империја е едно од најголемите зла кои му се имаат случено на Балканскиот полуостров, можеби второ најголемо зло после Нацистичка Германија, Втората Светска Војна и Холокаустот.

Ма да за волја на вистината, баш и не постои некој пример за држава со мнозинско муслиманско население која би можела да се нарече хумана кон не-муслиманското население.

Муслиманите на блискиот исток несомнено се жртви на државна дискриминација во Израел, но иронијата на секуларноста е во тоа што во истиот тој секуларен Израел имаат поголеми човекови слободи и права отколку што би ги имале во соседните држави со мнозинско муслиманско население, а кои немаат ниту с од секуларност. Добро, Сирија и Египет можеби, ама тешко е да се процени колку навистина ги почитуваат и негуваат човековите слободи и права во нивните општества.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom