Израел го менува начинот на војување

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.052
Поени од реакции
6.530
Еве го, кај сродните души.
Ова е СС Ханџар дивизија, единица во целост основана, опремена и контролирана од страна на западна нацистичка моќна паравојска наречена Шуцштафелн или нагалено СС. Колку и дали припадниците на единицата биле џихадистички настроени е прашање. Повеќе би рекол дека се работи за мухамедански нацисти.
Тука е и СС Скендербег дивизија основана на база на шкиптаризам како идеологија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.418
Ова е СС Ханџар дивизија, единица во целост основана, опремена и контролирана од страна на западна нацистичка моќна паравојска наречена Шуцштафелн или нагалено СС. Колку и дали припадниците на единицата биле џихадистички настроени е прашање. Повеќе би рекол дека се работи за мухамедански нацисти.
Тука е и СС Скендербег дивизија основана на база на шкиптаризам како идеологија.

Како што реков претходно Хитлер го препознал потенцијалот на исламот:

Hitler was also quoted in the early war years stating, "We shall continue to make disturbances in the Far East and in Arabia. Let us think as men and let us see in these peoples at best lacquered half-apes who are anxious to experience the lash."Nevertheless, Hitler simultaneously made positive references about Muslim culture and Muslims as potential collaborators, such as: "The peoples of Islam will always be closer to us than, for example, France".

Модерниот исламски фундаментализам е потхранет и поткован со нацистичката идеологија. Што вклучително важи и за Хамас и Ал Фатах, кои имаат десетици пати повеќе Палестинци на душа од Израел.

А што се однесува за нивното џихадистичко настројство, несомнено одговорот побарај го во фактот што позади нив стоел Ерусалемскиот муфтија Амин Ал Хусеини, основачот на она што денеска е познато како исламски фундаментализам, со сите слики што ја следат таа кованица, од сечење глави, преку рандом колење каури на улица, па се до религиозни чистки во Либан и Сирија... па и меѓу самите Палестинци.

Последно уредено:
Член од
13 мај 2021
Мислења
24
Поени од реакции
20
Јас сум атеист, и сите треба да бидеме, како што Бог не направи.
Vistinata e edna. 2 i 2 se 4 .i Bog vo site knigi i vo biblija i vo kuran vika deka ima teska kazna za nevernicite. A dvete da se tocni ne se. Sekoj treba da ja bara.vistinata.Opasna kazna kjw sleduva .i jas ne sum siguren moze deneska nekoj sto e golem islamomrqzec da se spasi a ja da propadnam u dzehenemot pekolot a moze i vecno. ZA ZAL lugeto deneska mene mi se smeaat i me pravat lud. No mene mi se imat deseno raboti za da veruvam i istrazuvanja dokazi sve pokrepeno.Koj kako saka vo verata nema prisila.Gospod da vi se smiluva i upati.Baraj upata iskreno i kje dobies.
Автоматски споено мислење:

Како што реков претходно Хитлер го препознал потенцијалот на исламот:

Hitler was also quoted in the early war years stating, "We shall continue to make disturbances in the Far East and in Arabia. Let us think as men and let us see in these peoples at best lacquered half-apes who are anxious to experience the lash."Nevertheless, Hitler simultaneously made positive references about Muslim culture and Muslims as potential collaborators, such as: "The peoples of Islam will always be closer to us than, for example, France".

Модерниот исламски фундаментализам е потхранет и поткован со нацистичката идеологија. Што вклучително важи и за Хамас и Ал Фатах, кои имаат десетици пати повеќе Палестинци на душа од Израел.

А што се однесува за нивното џихадистичко настројство, несомнено одговорот побарај го во фактот што позади нив стоел Ерусалемскиот муфтија Амин Ал Хусеини, основачот на она што денеска е познато како исламски фундаментализам, со сите слики што ја следат таа кованица, од сечење глави, преку рандом колење каури на улица, па се до религиозни чистки во Либан и Сирија... па и меѓу самите Палестинци.
U vrska so toa hitler sakal so pomos na erusalimskiot muftija da go iskoristi islamot za da go promovira nacizamot i fashizamot..
No povekje neznam da kazam...znam deka neuspeal mnogu....interesno e tuka mnogu....evreite istoriski se karakterizirani kako sebicen skrzav narod ..mnozina.sepak e zalno holokaustot ...sekoj sto imal nekakvo evrejsko poteklo makar po eden roditel.baba dedo prababa pradedo ako.se doznaelo odel.u logor bez sansa za iskup....a i samiot hitler napravil presedant on ima evrejsko poteklo po baba od majka...trebalo i on sam da se stavi na spisok za Auswiz ....se gleda deka ima evrejsko vo nego.sindromot za plava krv i nistwnje na drugata plava krv.Vestacki stvoril ideologija za deutsche plava krv.....
Hitler vo nikoj slucaj nemoze sa bide imamot Mehdi koj treba da bide na zemjata roden koga Isus a.s kje se simne od neboto pred sudniot den.bidejki.ne pokqzal nitu edno od prorosvata za Mehdi i nalikuvanjata A probal da se pretstavi kako takov ama neuspeal.Nesto slicno ima probano.Mirza Gulam vo indija so Islam Ahmadija kako toj se pretstavil deka e Mehdi, i za razlika od hitler i den denska negovata sekta ima dosta vernici...malce zabegav so temite vo druga nasoka inace bravo za analizata druze

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Останува мистеријата зошто западот и САД не интервенираат против Сауди Арабија. Фактот што далеку најголем спонзор на исламскиот џихадизам е кланот Ал-Сауд. Не се работи само за самоубици-бомбаши туку за верски школи, невладини организации, верски заедници кои ги финансира саудиската држава.
Не само тоа туку инцестуозниот клан Ал-Сауд (Арабија им е приватна држава буквално, нивна лична своина) врши агресии и окупации на независни и суверени земји.
Нит ЕУ нит САД нит ООН, нит било која меѓународна организација, никој не писнува против Сауди Арабија, земја каде владее Вахаби шеријат, жените немаат никакви права, ЛГБТ популација се ликвидира, новинари се затвараат или пак се убиваат и сечат на делови.
20 години устата пена им фати на западни политичари со фразите околу борба против тероризам а најголемите овозможувачи на истиот тој тероризам имаат најповластена можна улога кога се во прашање истите тие западни земји.

То што кажу, то није истина.
Во право си за невладиниве организации.Дефинитивно и woke,пациентиве од Антифа и BLM се нивно масло.Тешки лицемери и хиени се ама западов им гледа низ прсти поради нафтата и корумпираноста на политичарите.

Hahahahhahahamas....
Izraelska tvorevina ke se bori protiv Izrael. Zatoa pak Izrael gi unisti Hamas... Mislam decata I zenite od Hamas... Mislam, seriozno, kaj se ovie od Hamas? Nikade gi nema :)
Ah da, raketite na iron doom gi gledame.... Cool story bro.. :)
Тоа е исто како да си кажал дека УЧК е творевина на Милошевич.Стално е крив некој друг,пошто тие златните се религија на мирот така?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не треба да се преминува така површно преку фактот дека голем дел од чаирските муџи припаѓаат на ЛГБТ заедницата, посебно во ГБ делот.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.418
Vistinata e edna. 2 i 2 se 4 .i Bog vo site knigi i vo biblija i vo kuran vika deka ima teska kazna za nevernicite. A dvete da se tocni ne se. Sekoj treba da ja bara.vistinata.Opasna kazna kjw sleduva .i jas ne sum siguren moze deneska nekoj sto e golem islamomrqzec da se spasi a ja da propadnam u dzehenemot pekolot a moze i vecno. ZA ZAL lugeto deneska mene mi se smeaat i me pravat lud. No mene mi se imat deseno raboti za da veruvam i istrazuvanja dokazi sve pokrepeno.Koj kako saka vo verata nema prisila.Gospod da vi se smiluva i upati.Baraj upata iskreno i kje dobies.

U vrska so toa hitler sakal so pomos na erusalimskiot muftija da go iskoristi islamot za da go promovira nacizamot i fashizamot..
No povekje neznam da kazam...znam deka neuspeal mnogu....interesno e tuka mnogu....evreite istoriski se karakterizirani kako sebicen skrzav narod ..mnozina.sepak e zalno holokaustot ...sekoj sto imal nekakvo evrejsko poteklo makar po eden roditel.baba dedo prababa pradedo ako.se doznaelo odel.u logor bez sansa za iskup....a i samiot hitler napravil presedant on ima evrejsko poteklo po baba od majka...trebalo i on sam da se stavi na spisok za Auswiz ....se gleda deka ima evrejsko vo nego.sindromot za plava krv i nistwnje na drugata plava krv.Vestacki stvoril ideologija za deutsche plava krv.....
Hitler vo nikoj slucaj nemoze sa bide imamot Mehdi koj treba da bide na zemjata roden koga Isus a.s kje se simne od neboto pred sudniot den.bidejki.ne pokqzal nitu edno od prorosvata za Mehdi i nalikuvanjata A probal da se pretstavi kako takov ama neuspeal.Nesto slicno ima probano.Mirza Gulam vo indija so Islam Ahmadija kako toj se pretstavil deka e Mehdi, i za razlika od hitler i den denska negovata sekta ima dosta vernici...malce zabegav so temite vo druga nasoka inace bravo za analizata druze
Мислиш дека нема следбеници муслимани Хитлер?

Грешка си...
Следниве се само Палестинците.

Фатах:

Хамас:

Фатах:

Хамас:

Официјални безбедносни трупи на Палестинската управа:

Исламски Џихад на парада во Ерусалем:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.109
Поени од реакции
9.467
Мислам дека ескалација на насилството моментално им одговара и на Нетанјаху и на Хамас.

После 4 избори во 2 години Нетанјаху освен мака со составување влада мора да мисли и на сериозните обвинувања за корупција како и некои скандали што ги направи син му.

Хамас од друга страна веќе некое време одолговлекува со избори во Газа бидејќи се плаши дека истите ќе ги изгуби бидејќи пред се заради корупција. Вака сиромашмите и непислените пак ги збиваат редовите околу нив .

Биби наредува пендречење и солзавец во Ал Акса на Рамазан, Хамас ракетира и предизвикува бомбардирање на Газа ....... win/win.

Вака сите се среќни (освен обичните Палестинци и понекој Израелец)

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.418
Мислам дека ескалација на насилството моментално им одговара и на Нетанјаху и на Хамас.

После 4 избори во 2 години Нетанјаху освен мака со составување влада мора да мисли и на сериозните обвинувања за корупција како и некои скандали што ги направи син му.

Хамас од друга страна веќе некое време одолговлекува со избори во Газа бидејќи се плаши дека истите ќе ги изгуби бидејќи пред се заради корупција. Вака сиромашмите и непислените пак ги збиваат редовите околу нив .

Биби наредува пендречење и солзавец во Ал Акса на Рамазан, Хамас ракетира и предизвикува бомбардирање на Газа ....... win/win.

Вака сите се среќни (освен обичните Палестинци и понекој Израелец)
Да размислуваа така политичарите во Израел, одамна ќе се викаше Северен Израел.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.109
Поени од реакции
9.467
Да размислуваа така политичарите во Израел, одамна ќе се викаше Северен Израел.
Не.

Они не одстапуваат од целта, чистење на Палескинците миц по миц од Ерусалим и Западна обала со градење на доселенички населби и евикција на Палестинците. Тоа си стои и тоа секој Израелски водач го следи и ќе го следи.

Но во овој момент, се поклопуваат интересите на Биби и на Хамас. Секако Палестинците ќе изгубат далеку повеќе но нивното водство и они како народ за жал никогаш не биле далековидни.
Хамас да одржење избори веројатно истите ке ги изгубеше.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.418
Не.

Они не одстапуваат од целта, чистење на Палескинците миц по миц од Ерусалим и Западна обала со градење на доселенички населби и евикција на Палестинците. Тоа си стои и тоа секој Израелски водач го следи и ќе го следи.

Но во овој момент, се поклопуваат интересите на Биби и на Хамас. Секако Палестинците ќе изгубат далеку повеќе но нивното водство и они како народ за жал никогаш не биле далековидни.
Хамас да одржење избори веројатно истите ке ги изгубеше.
Додека Хамас и Фатах, озлогласени терористички организации, кои имаат гревови не само кон Израелците, туку и кон Христијаните и другите неистомисленици во регионот вклучително и Палестинци, учествуваат во политичкиот живот на Палестинците, Палестинското прашање никогаш нема да се реши. Според актите и наративот, главна цел на Хамас и Фатах не е прокламирање на Палестинска држава, туку уништување на Израел и ликвидација на сите Евреи во регионот. Хамас и Фатах и сите терористички организации во регионот, се продолжена рака на некои политичко-религиозни структури во регионот кои го користат како мета за поткусурување Палестинскиот народ.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.109
Поени од реакции
9.467
Хамас и Фатах и сите терористички организации во регионот, се продолжена рака на некои политичко-религиозни структури во регионот кои го користат како мета за поткусурување Палестинскиот народ.
Се тоа стои, но мислам дека Биби намерно ја направи провокацијата на Рамазан надевајќи се дека телињата од Хамас ќе реагираат како што реагираа.
За политичко-религиозни структури си во право, мислам дека зад Хамас се Муслиманско Братство али не знам кој е позади Фатах.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.887
Поени од реакции
42.575
Се тоа стои, но мислам дека Биби намерно ја направи провокацијата на Рамазан надевајќи се дека телињата од Хамас ќе реагираат како што реагираа.
За политичко-религиозни структури си во право, мислам дека зад Хамас се Муслиманско Братство али не знам кој е позади Фатах.
Иран е зад Хамас, голем дел они ги фундираат за да се борат со Израел

Kajgana Shop

На врв Bottom