Изглед на ноктите

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Здрави, убави и негувани нокти се украс на раката, како за жените, така и за мажите. Мажите воглавно не обрнуваат многу внимание на ноктите; жените умеат да им обрнат големо внимание на ноктите, за да изгледаат поубаво. Убавит изглед е супер, но ноктите не служат само за маникир. По нивниот изглед, односно по ”маните” од кои ноктите некогаш страдаат, може да се заклучи за вашето здравје. Здрав нокт е благо заоблен, розевкаст, мазен и сјаен. Доколку вашите не се такви, еве што би можело да е причина за проблем.

Површината на ноктите е брановидна: тоа често укажува на сува кожа. Всушност, се работи за мал проблем кој е лесно да се реши со козметички третман и негување на кожата на телото, рацете и редовно мачкање на ноктите (посебно на неговиот корен) со адекватни козметички препарати.

Жолти флеки на ноктите, вдлабнатини, ронење на ноктите: секој од овие симптоми може да значи дека имате некое гливично оволување. Не би требало да бидете сами свој доктор, туку да одите кај дерматолог – и тоа што побрзо, затоа што ваквите инфекции лесно се шират, лесно е да биде заразен и некој друг, а лечењето знае и да потрае.

Ноктите ви се кршливи: тоа е прилично чест проблем и умее да ги ”излуди” жените кои би сакале убави маникирани и негувани нокти – а како тоа да го постигнат кога секој час ноктите им се кршат? Скоро секогаш причина за овие проблеми е тоа што во организмот ви недостасуваат минерали и маснотии.

Линии на ноктите: во најдобар случај може да биде само последица од неправилно постапување при маникир и во негата на ноктите. Во полош случај, се работи за недостаток на цинк во организмот. Ако ни тоа не е во прашање, можно е да постои заболување на некој од внатрешните органи.

Црвено обоена полумесечина кај коренот на ноктот: тоа е нешто кое никако не смеете да го игнорирате, бидејќи е знак дека настанала слабост на срцето и дека постојат пречки во крвотокот.
 

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Meне ноктите ми се стандардно црни.Мислам на лакирани :)
 

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
neznam jas sakam da kazam deka samo poshtuem kaj zensko rozevi nokti mnoguuuuuu me palat
 

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Grickam nokti mnogu dolgo,i nikako ne mozam da se odviknam od grdava navika.Sum probala se i sesto i jok.Sakam ubavi,dolgi nokti ali neam takvi :(
Si stavam mnogu cesto nadgradba na nokti i odma se primetuva razlika.Mnogu e pozenstveno i poubavo koga devojka ima ubavi nokti :)
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Francuski manikir sreden za festa mozi kamce nekoe samo skromno
less is moore
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
The`bItCh Noktite na slika br 2 se super i ako primer nosam detalj samo na eden nokt
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Godess zamisli jas vo stomatolska ordinacija so tie crnite nokti nema ni eden patient da zini:))))))))))
 

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Poveke sakam nokti so detali otkolku lakirani. Ne znam nekako fetis mi se :pos: a dooooolgi nokti sakav pred nekoe vreme ama sto znam...se si mislam oti ke zavrsat tamu kaj so ne treba. :D :pos:
 

Adr1anA

NAUGHTY GIRL
Член од
12 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
4
носев надградба поодвратно нешто немало, неможев ништо да држам во раце а кога пишував смс тоа беше доживљај...некам веке долги нокти сакам средени лакирани у беж или нежно розево такви ми се и сега...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom