Избор на половен автомобил

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Ако може да прашам за еден друг тип на возила од досега дискутираните.
Која од следниве е најбагодарна за чување. :)
Рено Меган Сценик 1,9 ДТИ
Цитроен Ксара Пикасо 2,0 ХДИ
или
Нисан Алмера тино 2,2 ДИ
Година на прозводство да е 2000-02/03.
Ме бендисува моноволумец како за фамилијарна кола.
На изглед сите овие се многу слични (малку пикасото повеќе ми го фаќа око)
Ме итересираат вашите мислења за тоа која од овие е подобра во однос издржливост-економичност во потрошувачка и одржување. Ваши искуства за и против некој од овие модели.

ПС. Добро би дошло и линк од добра, поволна понуда за некој од овие модели.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
или
Нисан Алмера тино 2,2 ДИ
Ме итересираат вашите мислења за тоа која од овие е подобра во однос издржливост-економичност во потрошувачка и одржување. Ваши искуства за и против некој од овие модели.

Пикасото е најдобро од понудените. (y)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
или
Нисан Алмера тино 2,2 ДИ

И јас ќе ти речам пикасото

Член од
29 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
0
или
Нисан Алмера тино 2,2 ДИ

Километражникот е грд кај пикасото,дигитален е,тоа не ме бендисува ич

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
1 лев = 0.5 евра, или кола пример од 6000 лева е 3000 евра, се збуни чланот погоре

а за дигиталните зашто не ви се допаѓаат? светот иде напред зашто мора да е стрелка? јас па сакам нова технологија

Член од
29 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
0
1 лев = 0.5 евра, или кола пример од 6000 лева е 3000 евра, се збуни чланот погоре

а за дигиталните зашто не ви се допаѓаат? светот иде напред зашто мора да е стрелка? јас па сакам нова технологија
Да да моја грешка..1 лев-0.5 лева

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Oк, Пикасото ви се допаѓа на неколку, реков и мене ми се допаѓа визуелно.
Освен небитната забелешка околу дигиталната километража некое ваше искуство со Пикасо?
Каква вожња има, колку е издржливо, со мајстори какво искуството имате, деловите му се изгор или средно како кај повеќето француски, моторот дали има проблеми и какви...???
Кажете битна разлика во однос на другите, не естетска и сл.

Член од
6 август 2010
Мислења
461
Поени од реакции
79
Bi sakal da ve prasam, sakam da zimam bmw 320i no ima nekakov si defekt menjacot nesto (automatik e) - kolku sto mozev da razbram "wandler"-ot ne izdrzuva maslo taka nekako, ali priblizno kolku bi mi cinel poloven menjac za kupuvanje, ili servisiranje na istiot ?

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
FALATI ZA INFORMACIITE , A I ZA A2 SI VO PRAVO MALA KOLA A SKAPA , DODUSA RETKI SE ME PLASI BAGAZOT ZA ONA SO GO BARAM JAS FAMILIJARNA KOLA , NEKAKO VO CELA PRIKAZNA MI SE VKLOPUVA GOLF 4, E SEGA PRASANJETO DA LUPNIS 4.5 - 5 ILJADI EVRA ZA KOLA 12 GODINI STARA I SO REALNI 300 ILJADI KM - ( A ZA PONOVA KOLA SE NEMA PARA ) NEZNAM SO DA SE PRAJ DAJTE SOVET , DA SE KUPI DEMEK PONOVO SO POMALA KILOMETRAZA ( PRIMER C3 ) SO KOSTA POSKAPO ZA ODRZUVANJE ILI OVIE HITLERSKITE MAKA NEMAAT ? KE TURKAAT DURI I POJKE OD PRIMER EVE C3 ?
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 13:57 ---

alal da mi ti e - bas vakva informacija mi trebase bas kako so sakav da slusnam , e sega mozam neli ( pak ke recam vrska nemam od koli ) da si vlezam vo edna prodavnica za audi ili citroen i da si sporedvam ceni pa da vidam koja e taa pusta razlika vo ceni i neli doma ESAPOT :) , A ZNACI GORE DOLU OVA SE TIE RABOTI SO TREBA DA SE NAPRAAT AKO ZEMAM POVOLNA KOLA OD TUKA OD NEKOJ UVEZENA TAKA ? ( ZBORAME GORE DOLU )
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 14:00 ---
i te

I USTE EDNO NESTO TE MOLAM NAPISIMI KOLKU TI TROSI GRADSKA NA ZIMA -realno, i otvoreno ama prioritet mi e zima ? ikolku so svativ po muabetot I ti e so crveno taka ?

Vidi sega, mozes ti da vlezes do prodavnica i da prasuvas za ceni i delovi, ama treba da znaes vo koja prodavnica da vlezes t.e od kogo da kupuvas delovi. Ti rekov jas taka se zaebav so zategacot. Otidov so drugar mi demek prijateli bide so deckovo ( a znam odamna ja ima prodavnicata ) i mi vadi zategac 2500 denari i kao eve za drugarstvo ova, ona 2000 denari i nemas gajle minimum 50 000 km, original e i ako te zezne nesto slobodno donesi mi go... Go namestivme, abe na okolu 5 000km se skrsi... I mu vrtime so drugar mi na tipov od kaj sto go kupivme i on vika - abe neznam sto da ti kazam, takov ti e za 2000 den... Ej mamata vikam, neli original... Abe znaes, ova bilo, ona bilo nikoj ne ti prodava vo gradov original... I zemav otidov kaj drug eden ( koj patem da bide kum na eden vujko moj, prv bratuced na majka mi ) i mi vadi i vika eve ti 6500 denari... Posle se rasprasav i pola grad mi rece deka stom sum go zemal od kaj nego nema da imam maka, vredi sto sum platil poskapo... Drzi onaa narodnata - ako neznaes sto e dobro, prasaj sto e skapo...
Da so I crveno e moeto. E sega ako ne se lazam toa Audi-to na Dzis mislam ednas rece deka e Quatro ( 4x4 ) i toa trosi troa povekje... Moeto e tuka nekade okolu 7 preku zima vo grad, otvorena okolu 5,5 ako si go vozis kulturno do kaj 120km/h. Zbrkaj go ke dojde pak do kaj 7. Preku leto kombinirana voznja ( grad+otvoreno ) okolu 6-6,3litri... I ti rekov deka porado bi zemal Audi A3, otkolku Golf... Ne me bendisuva voznjata na Golf-ot ama ic, tvrd e, krut e kako vo cheza nekoja da se vozis. Ne deka Audi-to e mn pomeko, i toa e dosta tvrdo, ama cuvstvoto veruvaj deka e mnogu razlicno... I sekogas koga baras delovi, baras del za Golf TDI ili Passat, ne za Audi, posto mamata si ebale tie dobavuvacite na delovi i ako te vidi deka ne razbiras mnogu, ke ti go svirnat pa ic ( ama jebi ga, razbiram, trgovija, mora da se zarabotuva na nekoj nacin )...
I kako sto ti rekov i jas, a ete i Dzish ti potvrdi, toa sto ti nabrojav ti e golem servis koj sepravi na preku 50 000km. Redoven servis na sekoi 10 000 ti e ulje i filter. E toa kolku ke te kosta zavisi od tebe kakvo ulje ke mu stavas, ama racunaj deka optimalno okolu 2000-2500 denari...
I neka ne te plasi bagazot na A2, pogolem e odkolku kaj C3-kata...

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Oк, Пикасото ви се допаѓа на неколку, реков и мене ми се допаѓа визуелно.
Освен небитната забелешка околу дигиталната километража некое ваше искуство со Пикасо?
Каква вожња има, колку е издржливо, со мајстори какво искуството имате, деловите му се изгор или средно како кај повеќето француски, моторот дали има проблеми и какви...???
Кажете битна разлика во однос на другите, не естетска и сл.
Ако е со 2.0хди мотор (90кс) ондак тоа ти е најдобар избор. Од искуство ти зборувам, татко ми купи нова ксара 2000год 2.0хди 90кс, брза кола влече многу добро + многу економична. Пикасото го има истиот мотор така да од аспект на мотор и комфорт можам да ти кажам дека нема грешка.

Kajgana Shop

На врв Bottom