Torte Mobile
Модератор
- Член од
- 29 ноември 2007
- Мислења
- 7.099
- Поени од реакции
- 1.887
Корсата нормално ... и јас имам ваква супер е да не ја урочам доверливо количеOpel Corsa B 98 или Citroen Saxo 99?
Корсава е џам само што нема опрема ништо освен серво и треба да се регистрира, додека Саксово има скоро фул опрема али има некои делови шо треба да се мењаат и мајстор кажа дека 150е би коштале.
Корсата - 1580е
Саксото - 1650е
Цените се со вклучените трошкови напишани горе. Мислење? Не сум бил волку неодлучен оддамна.
п.с Корсата е од плац значи препродавач, увезена од Германија, додека Саксото е од оглас на реклама5, увезена од Швајцарија.
вака сега е доста шминкана корсава црвенава, сигурно е фарбана полирана шминкана до даска
нема теорија да биде толку стакло кола од тоа годиште ама нвм
се на се добра е
Саксото немој да се лажеш да земеш бензинец 1.4 ми кажуваше мајстор за тие имале алуминиумски блок мислам ми рече ... на господ бељата се викаше
ако веќе сакаш саксо тогаш лапај 1.5 дизел, троши премалку
во поглед на одржување корсата е поефтина и има поефтини делови од французинот
--- надополнето: 17 јуни 2013 во 23:11 ---
Тоа сакав да ти кажам, го менував и јас ... претпоставувам ти кажале за сензорот за проток на воздух т.е. маф сензорот, нвм смени го после колата ќе биде таманСамо што ја однесов на сервис, ми кажаа дека имало уште некое делче незнам точно што е ама не ја прима гаста убаво, кога ќе отпуштиш педала за гас колата иде напред сама. Таа би коштала нова 4000-4500, али мајсторот ми рече дека е меѓу подобрите што ги возел, 10 години има сервис и мал милион вакви корси возел. Со се тоа би коштала 1650, уште сметаш дека вреди?