Избор на половен автомобил

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
За 500-1000 евра плус ќе земал А4 1.9тди B6 од 2001-2002 или а3 2002-2003 нагоре моделот,ем класа на кола ќе вози,башка кола не страда од километража,туку од неодржување.

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Tele. Za tie pari avion može da zeme ne megan. Kršovi nevideni. Jas ke mu donesam ovakov od Slovenija ist model ista godina pa cak i ponov kako od fabrika od prv gazda za 4000-4500 do registracija . Neka mu e so sreka. Ako proba da go šitne ni 4000 nema da mu zeme.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7392219&show=1

Ало бре,прочитај го мојот пост,посебно последната реченица.....И она што вреди во Германија има цена.Се што се носи во МК е губре од коли,зошто се собираат по плацови без врска.

Насекаде во светот она што вреди има цена,се разбира нормална.А она што е шкарт,се знае колку вреди.Проблемот е што нашите т.н дилери на половни автомобили го довлечкаа целот отпад од ЕУ,тука е проблемот.Се собира се и сешто што е на тркала.Па како може бе сите да имаат по 120000км поминато.Сте ги бирале според км на плацевите??????

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ало бре,прочитај го мојот пост,посебно последната реченица.....И она што вреди во Германија има цена.Се што се носи во МК е губре од коли,зошто се собираат по плацови без врска.

Насекаде во светот она што вреди има цена,се разбира нормална.А она што е шкарт,се знае колку вреди.Проблемот е што нашите т.н дилери на половни автомобили го довлечкаа целот отпад од ЕУ,тука е проблемот.Се собира се и сешто што е на тркала.Па како може бе сите да имаат по 120000км поминато.Сте ги бирале според км на плацевите??????
Ima i ubavi koli doneseni ama narodot ne gi kupuva,samo eftini kršovi traži. Znači do narodot e ne do trgovcite. Ke mu doneseš golf 4 tdi od 99-2001 staklo so realni 200.000km za 4500-5000 evra,i nekoj ist takov ama krš so butani km za 3000-3500 evra narodot svesno se lepi na kršot samo zaradi cenata. Toa e.

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Ima i ubavi koli doneseni ama narodot ne gi kupuva,samo eftini kršovi traži. Znači do narodot e ne do trgovcite. Ke mu doneseš golf 4 tdi od 99-2001 staklo so realni 200.000km za 4500-5000 evra,i nekoj ist takov ama krš so butani km za 3000-3500 evra narodot svesno se lepi na kršot samo zaradi cenata. Toa e.
Ти мислиш дека е така.Значи ке повторам пак,и она што вреди во ЕУ си има цена.Вие шверцерите за да залепите некое евренце повеке во џеб,влечкате од горе се што има тркала и прозори,па се занесувате дека продавате саглам коли.Донеси ти саглам ауто со реална км за годините,па ке видиш дали ке се продаде или не.
А друг проблем е што сакате од кола заработка по 2-3000евра,па после се чудите зошто не ви оди продажбата.Па немате 500% давачки кон државата.Кај се чуло Мерцедес А класа која е во Германија 800евра за 99-та да го продавате тука за 3-4000евра.
Спушти ја цената на реално ниво,значи реална заработувачка од некои си 2-300евра по кола,па ке видиш дека ке тргне продажбата....
Малку забегав со постот,но едно е јасно.Го донесовте губрето од ЕУ дефинитивно.Но не сте вие криви,туку измените во законот.Па не може бре по секоја цена да се влечка се.....

Ако го истражуваш малку пазарот на половни автомобили,лугето веке почнаа да пишуваат дека возилото не е од увоз,дека е купено во МК,итн,итн.....А зошто?
Зошто видоа аир од кантите кои се донесоа во МК.Бре мајката сите со 120000км????Барем да ги наместевте км да бидат различни,ама ова вашето хехехехехехех,и слеп да си ке приметиш.Згора на тоа и давачки да ја средиш да биде како што треба.И на крај????Доагаш до цена на возило кое го имаш тука во МК,кое барем му знаеш сервисна историја,има пристојни км,и му знаеш кој му е сопственик........

Член од
6 октомври 2012
Мислења
260
Поени од реакции
175
за секоја роба си има купувач , и свак си знае што сака да вози ,
ја да имам плата од 1500 евра ке си се возам во нов пасат или мерцедес (од 30 000 Е).... за квалитет странските се возила од пред 8, 10 ,15 год се 3 класи поквалитетни од истите тие купени овде . . .. .Со гаранција од искуство и каросериски и од опрема ...
кога се зема авто се гледа сервис , делови - има нема евтини скапи , во каква состојба е ....
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 00:12 ---
не с е криви шверцерите , он гледа да продаде а ти гледај , ако разбираш малко , нема да згресиш

...

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Едно теоретско прашање, да речеме: Фокус `03 1.8 ТДЦИ 115кс или Алфа 156 `02(декември!) 2.4 ЈТД 150 кс - цена тука негде.

ПС. Кај нас Фокусите воопшто не се ценети, гледам, додека англиските сајтови доста ги препорачуваат како половни возила (и ги фалат воопшто како добри возила), и тоа баш првата генерација.

ППС. Добро, да не биде толку теоретски, Алфата во прашање: http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1022538-Alfa-Romeo-156-jtd-2-4-

а, Фокуси има доста, само впишете во реклама или пазар 3, излегуваат десетина минимум... еве два порепрезентативни примерока: http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1102139-FORD-FOCUS-1-8-TDCI-FUL-KOZA---XENON--UNIKAT-
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1352702-FORD-FOCUS--03-1-8-TDCI-HSENON-SALON

Фокусот би морал да го чипувам да и се приближи на Алфата, но Алфата теоретски може да се чипува на 180кс (се разбира, сето тоа би чинело 800 евра + некоиси 100-тина мање више).

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Предлог за фиат пунто од 2000-2003,бензинец или JTD ?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ти мислиш дека е така.Значи ке повторам пак,и она што вреди во ЕУ си има цена.Вие шверцерите за да залепите некое евренце повеке во џеб,влечкате од горе се што има тркала и прозори,па се занесувате дека продавате саглам коли.Донеси ти саглам ауто со реална км за годините,па ке видиш дали ке се продаде или не.
А друг проблем е што сакате од кола заработка по 2-3000евра,па после се чудите зошто не ви оди продажбата.Па немате 500% давачки кон државата.Кај се чуло Мерцедес А класа која е во Германија 800евра за 99-та да го продавате тука за 3-4000евра.
Спушти ја цената на реално ниво,значи реална заработувачка од некои си 2-300евра по кола,па ке видиш дека ке тргне продажбата....
Малку забегав со постот,но едно е јасно.Го донесовте губрето од ЕУ дефинитивно.Но не сте вие криви,туку измените во законот.Па не може бре по секоја цена да се влечка се.....

Ако го истражуваш малку пазарот на половни автомобили,лугето веке почнаа да пишуваат дека возилото не е од увоз,дека е купено во МК,итн,итн.....А зошто?
Зошто видоа аир од кантите кои се донесоа во МК.Бре мајката сите со 120000км????Барем да ги наместевте км да бидат различни,ама ова вашето хехехехехехех,и слеп да си ке приметиш.Згора на тоа и давачки да ја средиш да биде како што треба.И на крај????Доагаш до цена на возило кое го имаш тука во МК,кое барем му знаеш сервисна историја,има пристојни км,и му знаеш кој му е сопственик........
E gledaš ova e standardno razmisluvanje na prosečen no mnogu plitok makedonski mozok. Imaš a klasi za 800,ama imaš i za 2000 evra.
Momentalno se raboti so zarabotki 200-300 evra, tie sto ne znaat da rabotat odat i vo dupka. Probaj sam pa ke vidiš. A toa 120.000km itn,pa i makedonskite polovni se sve so taa kilometraža,duri i tie sto se utepani vo taksi. Opklada stavam deka tie vozila sto gi prodavaat a se so mk poteklo se vo prosek vo mnogu poslaba sostojba od uvezenite.
Jas npr nosam i sum nosel mali kolicki benzinci duri i so pomalku od 100.000km kako od fabrika,taka socuvani sto kaj nas nitu pod razno ne moze da najdes.
p.s
Jas na primer kola vozena vo MK uopste ne bi ja ni gledal,koja od koja pogolema kanta. Prvo patistata ne ni cinat i zaradi toa kolite se partal, kako vtoro 80% od narodot kolite voopšto ne gi održuva,ni za menuvanje na ulje pari ne im se dava da ne zboram za drugo.
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 07:37 ---
за секоја роба си има купувач , и свак си знае што сака да вози ,
ја да имам плата од 1500 евра ке си се возам во нов пасат или мерцедес (од 30 000 Е).... за квалитет странските се возила од пред 8, 10 ,15 год се 3 класи поквалитетни од истите тие купени овде . . .. .Со гаранција од искуство и каросериски и од опрема ...
кога се зема авто се гледа сервис , делови - има нема евтини скапи , во каква состојба е ....
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 00:12 ---
не с е криви шверцерите , он гледа да продаде а ти гледај , ако разбираш малко , нема да згресиш

...
Poso kaj nas se platite 200 evra se tražat koli za 1000-2000 evra.
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 07:40 ---
Едно теоретско прашање, да речеме: Фокус `03 1.8 ТДЦИ 115кс или Алфа 156 `02(декември!) 2.4 ЈТД 150 кс - цена тука негде.

ПС. Кај нас Фокусите воопшто не се ценети, гледам, додека англиските сајтови доста ги препорачуваат како половни возила (и ги фалат воопшто како добри возила), и тоа баш првата генерација.

ППС. Добро, да не биде толку теоретски, Алфата во прашање: http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1022538-Alfa-Romeo-156-jtd-2-4-

а, Фокуси има доста, само впишете во реклама или пазар 3, излегуваат десетина минимум... еве два порепрезентативни примерока: http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1102139-FORD-FOCUS-1-8-TDCI-FUL-KOZA---XENON--UNIKAT-
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1352702-FORD-FOCUS--03-1-8-TDCI-HSENON-SALON

Фокусот би морал да го чипувам да и се приближи на Алфата, но Алфата теоретски може да се чипува на 180кс (се разбира, сето тоа би чинело 800 евра + некоиси 100-тина мање више).
Definitivno alfa. Ama jas bi gledal alfiče 1.9jtd isklučivo so 85kw tie se najpogodeni. Fordovite se gjubre,barem polovina od tie sto gi donesoa ispozaribaa.

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
E gledaš ova e standardno razmisluvanje na prosečen no mnogu plitok makedonski mozok. Imaš a klasi za 800,ama imaš i za 2000 evra.
Momentalno se raboti so zarabotki 200-300 evra, tie sto ne znaat da rabotat odat i vo dupka. Probaj sam pa ke vidiš. A toa 120.000km itn,pa i makedonskite polovni se sve so taa kilometraža,duri i tie sto se utepani vo taksi. Opklada stavam deka tie vozila sto gi prodavaat a se so mk poteklo se vo prosek vo mnogu poslaba sostojba od uvezenite.
Jas npr nosam i sum nosel mali kolicki benzinci duri i so pomalku od 100.000km kako od fabrika,taka socuvani sto kaj nas nitu pod razno ne moze da najdes.
p.s
Jas na primer kola vozena vo MK uopste ne bi ja ni gledal,koja od koja pogolema kanta. Prvo patistata ne ni cinat i zaradi toa kolite se partal, kako vtoro 80% od narodot kolite voopšto ne gi održuva,ni za menuvanje na ulje pari ne im se dava da ne zboram za drugo.
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 07:37 ---

Poso kaj nas se platite 200 evra se tražat koli za 1000-2000 evra.
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 07:40 ---

Definitivno alfa. Ama jas bi gledal alfiče 1.9jtd isklučivo so 85kw tie se najpogodeni. Fordovite se gjubre,barem polovina od tie sto gi donesoa ispozaribaa.
Моето размилување е стандардно за просечен Македонец кој има мозок,а твоето размислување е стандардно за мрсен,дебел дилер на коли кој како прво нема поим од коли,а второ само го интересира профит од мин 500евра зошто му е мака да го мрдне дебелиот газ,зошто натепал 200кила ко свиња пред колење,зошто не може да се мрдне од кафаната каде е веке инвертар,бидејки само за таму го бива....

Тој што има мозок не купува скапаници од такви суртуци како тебе,кои се колнат во се најмило дека има 120000км.Тој што сака да си купи кола ке си ја оправи во ЕУ,и ке си донесе она што него му се допага,а не ти што ке му го донесеш......

Купува само неписмена раја која е убедена дека колите од ЕУ се сочувани до немај каде,а таквите на вас дилерите ви одговараат зошто само со неписмени си имате работа.

Еве една проста споредба затакви тиквари како тебе...Читај

Ја купува нова,си ја вози со лезет,и си ја вози,и си ја вози.....И доагаат км кога треба да се напарви голем сервис кој чини најмалку 1000евра.Зошто да тепа глава да се мафта по сервиси,си ја остава на плац,си купува друго ауто,а доага мутаво Македонче и мисли дека зел супер ауто...хехехехехеххеехехехех...Е па сега ти види кој е помангуп?Он или ти????

За на крај едно нешто.Не знаеш со кој разговараш,ниту колку сум упатен во автомобилите.За тебе само една информација.БМВ 320Д што се донесе во МК,сите се со 200 000км.А знеш ли зошто?Е сега ке ти објаснам.БМВ не знае да направи 4 цилиндраш дизел.Најубавите дизлеи се со 6 цилиндра.Е сега 4 цилидрашот вади 150КС,и поради големата компресија главите прскаат на 240-250 000км.Да да убаво прочита,пукаат?Е па сега ти види дали си земал убаво ауто од ЕУ.

Па после друг е крив,нели????

А тојшто вози убаво ауто во МК,не е глуп да не ја сервисира како што треба и каде што треба.Ај кажи ми кој маалски механичар ке го сервисира Ланцер-от што го возам,а?Кој?Да му дозволам да ми буричка у мотор,а нема поим што е и кое е?Ти си луд бе 1000000%

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Дотолку Фордовите не ги бива? Јас ги пратам претежно англиските медиуми (поради јазикот, нормално) и таму Фокусот Мк1 се наведува како доста добар избор, особено 1.8 ТДЦИ. Се разбира, наведени се и маани, суспензија, корозија... но ништо што не се оправа. Но, чим викаш... Инаку, моментално сон ми е (еден од многуте) Алфа 156 или уште поарно 166 со 2.5 В6 мотор кој би го ставил на плин (имам слушнато дека се доста издржливи мотори) и барем малку би поуживал во звукот на шестакот...

Во реалноста, веројатно се ќе се сведе на некој Голф 1.9 ТДИ :(...

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.132
Поени од реакции
1.737
Opel Corsa B 98 или Citroen Saxo 99?

Корсава е џам само што нема опрема ништо освен серво и треба да се регистрира, додека Саксово има скоро фул опрема али има некои делови шо треба да се мењаат и мајстор кажа дека 150е би коштале.

Корсата - 1580е
Саксото - 1650е

Цените се со вклучените трошкови напишани горе. Мислење? Не сум бил волку неодлучен оддамна.

п.с Корсата е од плац значи препродавач, увезена од Германија, додека Саксото е од оглас на реклама5, увезена од Швајцарија.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ја сум за корсата поочувана ми изгледа и ептен погодена серија се овие корси

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.132
Поени од реакции
1.737
Ја сум за корсата поочувана ми изгледа и ептен погодена серија се овие корси
Само што ја однесов на сервис, ми кажаа дека имало уште некое делче незнам точно што е ама не ја прима гаста убаво, кога ќе отпуштиш педала за гас колата иде напред сама. Таа би коштала нова 4000-4500, али мајсторот ми рече дека е меѓу подобрите што ги возел, 10 години има сервис и мал милион вакви корси возел. Со се тоа би коштала 1650, уште сметаш дека вреди?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ако е се друго во ред не би требало да ти прават проблем 90 евра, искрено на старо возило ќе даеш уште многу по 90, ама јас сепак би ја однел во овластен сервис на едно комплетно компјутерско проверување за 600-700 ден ќе ти биде мирна душата

Kajgana Shop

На врв Bottom