Избор на половен автомобил

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Se zanimavam so uvoz na polovni vozila. Sekoj mesec minimum po 3-4. Nekoj raboti koga ne gi razbiras poarno ne gi komentiraj. Može na faktura da pišeš i deka bespari ti ja dale kolata,nisto ne te spasuva,cenata na kolata za plakanje davacki se odreduva po eurotax švaketo. Takvo BMW nema teorije pod 3000 evra da go zemeš na zapad i toa za tie pari ke zemeš krš. Ubavite se po 4-5000 evra. A davački ima za takvo BMW najmalku 1500-1700 evra da se donese,carini i homologira.
Pa sega vidi.
Да сега се тие цени,ама и во Германија слабо некако има коли,па затоа цените отидоа нагоре
Се гледа дека си слушал муабети
Законот уште не беше донесен а царинското складиште беше полно со половни автомобили и првите 2-3 месеци по стапување на законот за увоз на половни автомобили,а почнувајчи од март 2010 се царинеа по лажни ф-ри и се плаќаа смешни давачки.

И сега се наоѓа евтина кола,ама сам да отидам да си ја купам и донесам а не преку посредници (2-3) па да ми искочи колата 150% поскапа или да останам без кола и без пари.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Да сега се тие цени,ама и во Германија слабо некако има коли,па затоа цените отидоа нагоре
Се гледа дека си слушал муабети
Законот уште не беше донесен а царинското складиште беше полно со половни автомобили и првите 2-3 месеци по стапување на законот за увоз на половни автомобили,а почнувајчи од март 2010 се царинеа по лажни ф-ри и се плаќаа смешни давачки.

И сега се наоѓа евтина кола,ама сам да отидам да си ја купам и донесам а не преку посредници (2-3) па да ми искочи колата 150% поскапа или да останам без кола и без пари.
Nikogaš ne bilo taka,sekogaš se dava cena od švaketo. 7 godini se zanimavam so uvoz na koli. Fakturata uopste ne ti ja gledaat,ke ti ja zemat vo predvid samo ako e cenata povisoka od taa vo svaketo i togas ke ti lupnat uste poveke davacki.Tie sto donesoa prvite 2-3 meseci gi ispozaklaa so terminalni taksi,se cekase i po 2 meseci da moze da ja ocarinis kolata poso uste ne bese izlezen zakonot vo sluzben vesnik. Za sekoj den sto kvaci kolata na terminal se plaka po 10 evra. Mnogumina platija po 300-500 evra samo za parking.
p.s.
Na zapad se cenite tie,normalno so nekoja godišna korekcija-poeftinuvanje. Kaj nas i vo BG se cenite na limuzinite padnati i za 50%. Kolite od 2006-7 i nagore se ista cena ako ne i poeftini kaj nas nego vo germanija. Posebno vozilata sto ne se od germansko proizvodstvo.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
Ajde ako nekoj ako ima videno nekoj ubav golf 5 neka mi prate link da go vidam ne mozam da najdam jas nekoj ubav ne gi razbiram jas mnogu

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Браниците се фарбани а ако се само они добро е.
Од напред неможам да ја видам оти нема слика,ама предниот браник од десната страна не лежи убаво.
Слика лаже,најубаво се гледа во живо.

Како позна дека се фарбани?

Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
stvarno jas ne se razbiram od koli ama me interesira kako stvarno ja pozna

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.786
па двои бојата на браникот, толку ли не приметивте :)
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 00:26 ---
на 5 слика се гледа убаво, потемен е за некоја нијанса

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Надополнување за избор на половен автомобил.Вчера пријател од Куманово го дотера Меган 1.9ДЦИ 2002 со 123000км оригинал увоз на своја рака од Германија,но не од плац туку од оглас.Цена??????На МК табли 5800евра.Значи и она што вреди во Германија има цена.....

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Надополнување за избор на половен автомобил.Вчера пријател од Куманово го дотера Меган 1.9ДЦИ 2002 со 123000км оригинал увоз на своја рака од Германија,но не од плац туку од оглас.Цена??????На МК табли 5800евра.Значи и она што вреди во Германија има цена.....
Нормално дека е така ... има кај нас и понови мегани за 3500 евра
ама затоа има разлика

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Tele. Za tie pari avion može da zeme ne megan. Kršovi nevideni. Jas ke mu donesam ovakov od Slovenija ist model ista godina pa cak i ponov kako od fabrika od prv gazda za 4000-4500 do registracija . Neka mu e so sreka. Ako proba da go šitne ni 4000 nema da mu zeme.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7392219&show=1

Kajgana Shop

На врв Bottom