Избори Црна Гора 2020

Кој ќе победи на изборите во ЦГ?

  • ,,Одлучно за Црна Гора" - предводена од Демократска Партија на Социјалистите (ДПС)

    Гласови: 10 45,5%
  • ,,За иднината на Црна Гора" - предводена од Демократски фронт (ДФ)

    Гласови: 12 54,5%

  • Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.470
Поени од реакции
17.017
Па сега како да кажам, ЦГ е мултиетничка земја.
Србијанците се 28% и единствен народ на Балканот кој е против НАТО интеграција(а и веќе 20 години чекаат ЕУ да пропадне). Покрај србијанска багра во ЦГ живеат 45% црногорци, 10% бошњаци, 5% албанци, 2% хрвати, 2% роми, 500 Македонци итн. итн. Од кои сите се за НАТО и ЕУ интеграции. Несомнено дека евроатланските интеграции се кохезивен фактор за сите Балкански народи(минус србијанската багра) и единствена точка каде што сите се сложуваме. А со оглед на тоа колку е тешко да се најде заедничка точка за народите и народностите на Балканот, треба да си ептен надвор од памет за да не ја форсираш. Така што тешко дека би повлекле членство во НАТО, кога тоа е против волјата на 70% од народот.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И во 80-тите не веруваа Хрватите и Бошњаците дека ,,браќата" Срби би им направиле агресија па ете ги видовме како шетаа со тенкови, окупираа и убиваа по хрватските и босанските села, а и извршија геноцид во Сребреница.
Ова е твое мислење, треба да ги слушнеш сите страни. Сепак, 1990-те и сегашноста е многу поразлична. Ако е така, зошто Србија не им направи „агресија“ пред да го признат Косово и пред да станат член на НАТО? Друго време е.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.470
Поени од реакции
17.017
Ова е твое мислење, треба да ги слушнеш сите страни. Сепак, 1990-те и сегашноста е многу поразлична. Ако е така, зошто Србија не им направи „агресија“ пред да го признат Косово и пред да станат член на НАТО? Друго време е.
И тогаш викаа други времиња се сега, браќа сме, си живееме во една држава уживаме исти права, не е сега 1941 или 1918, ама ете од време на време србијанците маршираат по Балканот. Така што единствена гаранција за да нема куршлуси е сите да бидат во некаков меѓународен сојуз(ЕУ и НАТО) за да се спречат воени агресии и останати заебанции кои го уназадуваат и закрвуваат народот. А и не им оди лошо на црногорците како самостојна земја, во рок од 10 години го дуплираа ГДП-то пер капита, како и просечната плата, со што од најсиромашна земја во бивша Ју. ден денес се само позади Словенија и Хрватска, а инвестиции во туризам и најава за нови имаат еден куп.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па сега како да кажам, ЦГ е мултиетничка земја.
Србијанците се 28% и единствен народ на Балканот кој е против НАТО интеграција(а и веќе 20 години чекаат ЕУ да пропадне). Покрај србијанска багра во ЦГ живеат 45% црногорци, 10% бошњаци, 5% албанци, 2% хрвати, 2% роми, 500 Македонци итн. итн. Од кои сите се за НАТО и ЕУ интеграции. Несомнено дека евроатланските интеграции се кохезивен фактор за сите Балкански народи(минус србијанската багра) и единствена точка каде што сите се сложуваме. А со оглед на тоа колку е тешко да се најде заедничка точка за народите и народностите на Балканот, треба да си ептен надвор од памет за да не ја форсираш. Така што тешко дека би повлекле членство во НАТО, кога тоа е против волјата на 70% од народот.
Срамота е да нарекуваш цел народ багра, прво, заради домашно воспитание и култура. Од каде знаеш дека 70% од црногорските државјани се за НАТО? Мило без референдум ја пикна Црна Гора во НАТО, ако не грешам. Нормално е дека Србија (барем сега) е против НАТО, многу е свежа агресијата, бомбардирањето што им го направија. Тоа беше нецивилизациски чин против Србија (СРЈ тогаш). А Србија е кандидат за ЕУ и има почнато преговори. Многу неточни или непроверени податоци си изнел.
Автоматски споено мислење:

И тогаш викаа други времиња се сега, браќа сме, си живееме во една држава уживаме исти права, не е сега 1941 или 1918, ама ете од време на време србијанците маршираат по Балканот. Така што единствена гаранција за да нема куршлуси е сите да бидат во некаков меѓународен сојуз(ЕУ и НАТО) за да се спречат воени агресии и останати заебанции кои го уназадуваат и закрвуваат народот. А и не им оди лошо на црногорците како самостојна земја, во рок од 10 години го дуплираа ГДП-то пер капита, како и просечната плата, со што од најсиромашна земја во бивша Ју. ден денес се само позади Словенија и Хрватска, а инвестиции во туризам имаат еден куп.
Дали сам веруваш во можноста сега да има нечија воена агресија? Ако ги прашаш Србите во Босна и Хрватска, тие велат дека ги бранеле своите домови и огништа, ама сега е тоа ирелевантно, сега се сосема други околности.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.470
Поени од реакции
17.017
Срамота е да нарекуваш цел народ багра, прво, заради домашно воспитание и култура. Од каде знаеш дека 70% од црногорските државјани се за НАТО? Мило без референдум ја пикна Црна Гора во НАТО, ако не грешам. Нормално е дека Србија (барем сега) е против НАТО, многу е свежа агресијата, бомбардирањето што им го направија. Тоа беше нецивилизациски чин против Србија (СРЈ тогаш). А Србија е кандидат за ЕУ и има почнато преговори. Многу неточни или непроверени податоци си изнел.
Автоматски споено мислење:


Дали сам веруваш во можноста сега да има нечија воена агресија? Ако ги прашаш Србите во Босна и Хрватска, тие велат дека ги бранеле своите домови и огништа, ама сега е тоа ирелевантно, сега се сосема други околности.
Слободно нека организираат референдум и нека го повлечат членството или па ете нека го изгласаат во Собранието. Да видиме колку ќе се пребројат.
Веќе преку таквото му е на народот да расправа за Стара Србија, Голема Србија, Велика Србија, кој што бил и чив бил. Секој си бара леб за да храни фамилија, а такви ретроградни глупости од дедо Ное се помалку поминуваат.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
33.894
Поени од реакции
51.297
Има назнаки дека Мило ќе го направи драматично примопредавањето на власта,и ќе се обиде воопшто да не дојде до тоа.
Еве чекаме и гледаме, да го видиме тоа.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
4.638
Поени од реакции
4.127
Па сега како да кажам, ЦГ е мултиетничка земја.
Србијанците се 28% и единствен народ на Балканот кој е против НАТО интеграција(а и веќе 20 години чекаат ЕУ да пропадне). Покрај србијанска багра во ЦГ живеат 45% црногорци, 10% бошњаци, 5% албанци, 2% хрвати, 2% роми, 500 Македонци итн. итн. Од кои сите се за НАТО и ЕУ интеграции. Несомнено дека евроатланските интеграции се кохезивен фактор за сите Балкански народи(минус србијанската багра) и единствена точка каде што сите се сложуваме. А со оглед на тоа колку е тешко да се најде заедничка точка за народите и народностите на Балканот, треба да си ептен надвор од памет за да не ја форсираш. Така што тешко дека би повлекле членство во НАТО, кога тоа е против волјата на 70% од народот.
Од кај го извади бе процентот, малку трба да си писмен да прогуглаш дека Црна Гора во НАТО влезе без референдум, а кој беше најавуван во предизборна кампања, ти сече секирата зошто?

Инаку:
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.470
Поени од реакции
17.017
Срамота е да нарекуваш цел народ багра, прво, заради домашно воспитание и култура. Од каде знаеш дека 70% од црногорските државјани се за НАТО? Мило без референдум ја пикна Црна Гора во НАТО, ако не грешам. Нормално е дека Србија (барем сега) е против НАТО, многу е свежа агресијата, бомбардирањето што им го направија. Тоа беше нецивилизациски чин против Србија (СРЈ тогаш). А Србија е кандидат за ЕУ и има почнато преговори. Многу неточни или непроверени податоци си изнел.
Автоматски споено мислење:


Дали сам веруваш во можноста сега да има нечија воена агресија? Ако ги прашаш Србите во Босна и Хрватска, тие велат дека ги бранеле своите домови и огништа, ама сега е тоа ирелевантно, сега се сосема други околности.
Со 1000 дена опсада на Сарајево ги бранеа домовите и огништата или пак со масакар во Сребреница? И нацистите велеа дека само барале простор за ширење на својот народ со оглед на тоа дека Германија е прилично густо населена, а евреите ги убивале зашто им ја уништиле економијата. Според твојата логика и ова би требало да биде аргументирано оправдување.
Не треси глупости секоја војна е за територии, а бошњаците во таа војна се убивани како пилци, за што делумно и хрватите се криви, но воглавно србијанската багра.
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
7.664
Поени од реакции
9.874
Што бидна со војната со Јапан? Има некој некакви вести? И тоа е отворено прашање, Јапонија 115 години ги бара на мапа.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Со 1000 дена опсада на Сарајево ги бранеа домовите и огништата или пак со масакар во Сребреница? И нацистите велеа дека само барале простор за ширење на својот народ со оглед на тоа дека Германија е прилично густо населена, а евреите ги убивале зашто им ја уништиле економијата. Според твојата логика и ова би требало да биде аргументирано оправдување.
Не треси глупости секоја војна е за територии, а бошњаците во таа војна се убивани како пилци, за што делумно и хрватите се криви, но воглавно србијанската багра.
Не знам дали знаеш, ама војната е легитимна работа и за тоа не се сноси одговорност. Впрочем, УСА и НАТО досега безброј пати го практикувале тоа. А ако некој сторил злосторство против цивили и слично, за тоа постои суд, па лично виновните ќе си одговараат. Додуша, кој како, во Србија се зборува за загинати 2000 цивили од НАТО нападите, РТВ на Србија...

И дискутирај пристојно, полека со „тресење глупости“.
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.380
Од кај го извади бе процентот, малку трба да си писмен да прогуглаш дека Црна Гора во НАТО влезе без референдум, а кој беше најавуван во предизборна кампања, ти сече секирата зошто?

Инаку:
...глеам дека не ги “разбираш работите“!
Човекот сака да рече, ете и во Северџистан имаше референдум на кој мнозинството рече гласно НЕ (сигурно сите биле за влез во ОТАНово ама овие од српската багра биле против, нешто многу Срби излегоа во Северџистан! :yid::yid::yid:) ама тие ќе си терат по свое и нема да се откажуат од плановите заради такви ситници како што е референдум, важно е да се има леб, 500евра и живот, а право на глас, што е тоа може ли од тоа да се живее? не, е па тогаш што сакате, а???

Ваквиот начин на гледање на работите се градеше со децении и денес само ги собираме плодовите од таквото воспитување.
Од самиот почетокот говорам дека образовниот систем има 2 (две) компоненти, едната е воспитна, а другата е образовна, ако сакаш да го покориш еден народ и да го програмираш да те слави како ослободител потребно е да со алатки на културен империјализам преку образовниот систем, извршиш “клировање“, а подоцна и репрограмирање, ако се молчеше додека тоа се правеше зошто сега галама?

Некогаш во едни други времиња кога се одеше без маски и немаше дистанца, присуство на странски воени сили на твојата територија се сметаше за окупација, а испраќање на топовско месо во составот на експедиции за утерување на демонкратија по Ирак, Авганистан БиХ,.... се сметаше за вазалство или колонијален возвишен статус......
Денес, таквите постигнувања се викаат членство во НАТО, и не само тоа ами се прават веселби за да се прослави “влегувањето“ во НАТО, со радост и среќа пеат и ја слават својата окупација и статус на....., и ти од такви да очекуваш реално да ги согледат работите е неодговорно.
Со уште еден мал ама многу корисен совет од г-дин Орвел за минатото сегашност и иднината:
Оној што го контролира минатото ја контролира иднината. Тој што ја контролира сегашноста, го контролира минатото.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
4.638
Поени од реакции
4.127
...глеам дека не ги “разбираш работите“!
Човекот сака да рече, ете и во Северџистан имаше референдум на кој мнозинството рече гласно НЕ (сигурно сите биле за влез во ОТАНово ама овие од српската багра биле против, нешто многу Срби излегоа во Северџистан! :yid::yid::yid:) ама тие ќе си терат по свое и нема да се откажуат од плановите заради такви ситници како што е референдум, важно е да се има леб, 500евра и живот, а право на глас, што е тоа може ли од тоа да се живее? не, е па тогаш што сакате, а???

Ваквиот начин на гледање на работите се градеше со децении и денес само ги собираме плодовите од таквото воспитување.
Од самиот почетокот говорам дека образовниот систем има 2 (две) компоненти, едната е воспитна, а другата е образовна, ако сакаш да го покориш еден народ и да го програмираш да те слави како ослободител потребно е да со алатки на културен империјализам преку образовниот систем, извршиш “клировање“, а подоцна и репрограмирање, ако се молчеше додека тоа се правеше зошто сега галама?

Некогаш во едни други времиња кога се одеше без маски и немаше дистанца, присуство на странски воени сили на твојата територија се сметаше за окупација, а испраќање на топовско месо во составот на експедиции за утерување на демонкратија по Ирак, Авганистан БиХ,.... се сметаше за вазалство или колонијален возвишен статус......
Денес, таквите постигнувања се викаат членство во НАТО, и не само тоа ами се прават веселби за да се прослави “влегувањето“ во НАТО, со радост и среќа пеат и ја слават својата окупација и статус на....., и ти од такви да очекуваш реално да ги согледат работите е неодговорно.
Со уште еден мал ама многу корисен совет од г-дин Орвел за минатото сегашност и иднината:
Оној што го контролира минатото ја контролира иднината. Тој што ја контролира сегашноста, го контролира минатото.
Пази ја логиката на идиотов, српската багра се мешала во внатрешни работи на суверена држава црна гора, а рама и харадинај кои повикуваа директно гласање за мило не било мешање во внатрешни работи, нато моронизација на дело, иначе колку човек треба да е глуп да пљука по „српска багра“ а да застанува на страна на мило, нато, харадинај и рама кои директно и индиректно подржуваат националистички групации во неговата држава кои се залагаат за федерализација на државата...
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.470
Поени од реакции
17.017
Од кај го извади бе процентот, малку трба да си писмен да прогуглаш дека Црна Гора во НАТО влезе без референдум, а кој беше најавуван во предизборна кампања, ти сече секирата зошто?
Зашто Руси и Србијанци хушкаа и урлаа по цела ЦГ. А дали си ти сериозен дека не се мнозинството за НАТО?
На крајот на краиштата што сега плачки нели победиле антинатовците? Нека организираат референдум за излез од НАТО и нека повлечат признание за Косово со коалициониот партнер Дритан Абазовиќ. Или ете не мора референдум нека донесат одлука во Собрание.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Слободно нека организираат референдум и нека го повлечат членството или па ете нека го изгласаат во Собранието. Да видиме колку ќе се пребројат.
Веќе преку таквото му е на народот да расправа за Стара Србија, Голема Србија, Велика Србија, кој што бил и чив бил. Секој си бара леб за да храни фамилија, а такви ретроградни глупости од дедо Ное се помалку поминуваат.
Референдум се организира пред зачленување. Изгледа народот не бил баш за НАТО штом Мило не го направи.
И кај нас слично беше, карикатура од „консултативен“ референдум, општ. Башка неуспешен. Се поставува конкретно прашање „Дали сте за членство во НАТО“ пред да се случи тоа, а не сега референдум за излез.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
4.638
Поени од реакции
4.127
Зашто Руси и Србијанци хушкаа и урлаа по цела ЦГ. А дали си ти сериозен дека не се мнозинството за НАТО?
На крајот на краиштата што сега плачки нели победиле антинатовците? Нека организираат референдум за излез од НАТО и нека повлечат признание за Косово со коалициониот партнер Дритан Абазовиќ. Или ете не мора референдум нека донесат одлука во Собрание.
Aj за нато можеби ке оди потешко, ама за Космет и те како ке бидне со тек на време, инаку не ми се веруе дека оправдуваш таква одлука на криминална влада за влез во нато.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom