Идеја за сопствен бизнис

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
I toa sto vikas Mandrak.....ne e potreben deloven prostor.
Ama kako sto svativ deckoto saka so prodazba na kompjuteri da se bavi.za toa treba deloven prostor.na vremeto set pocnaa vo stan vo kapistec.togas toa bese vozmozno a denes neznam bas so seta ovaa konkurencija.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
maliOT напиша:
I toa sto vikas Mandrak.....ne e potreben deloven prostor.
Ama kako sto svativ deckoto saka so prodazba na kompjuteri da se bavi.za toa treba deloven prostor.na vremeto set pocnaa vo stan vo kapistec.togas toa bese vozmozno a denes neznam bas so seta ovaa konkurencija.
Продажба на компјутери е веке дејност која е крената на ниво за кое ти треба деловен простор кој мора да задоволува многубројни услови. Јас само наведов дека има и бизниси за кои не треба да се поседува деловен простор...сега зависи и што сака човек да работи и со кое стартно ниво одлучил да почне. Неможеш да си дозволиш бизнис врзан со продажаба на компјутери ако немаш дел во кој ќе се склопуваат, магацин и приемен дел за странки. -А тоа е доста голем залак доколку не располагаш со голема сума пари која треба да ја ризикуваш во самиот почеток.

Член од
20 декември 2005
Мислења
876
Поени од реакции
1
svoj, sopstven biznis da... pa imam mn idei...ama sepak golem rizik e, btw i finansiski problem da se zapocne....ali moze i toa da bide samo sto treba osnovacite da imaat podrska, povolni krediti, povolnosti od drzavava, hmm nekoja pocetna pomos, pa so tek na rabotenjeto pretprijatieto da ja vraka....ama toa nekako NE IDE epa za toa ekonomijata stoi u mesto!:( drzavata ne prevzema nisto ..... btw "KOJA DRZAVA.... ZAREM IMAME DRZAVA" :):):):):)

Член од
9 јуни 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ideja za sopstven biznis !

Pa koga sme veke kaj sopsteniot biznis zoshto da ne zapocneme so VOIP telekomuniikacii , eve edna makedonska stana koja gi nudi site uslovi za zapocnuvanje na istiot www.istel.tk povelete razgledajteja :)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
MaDaGaSkAr ова може да биде интересно :) Потребно е локал на релативно прометно место, интернет конекција , 1-2 компјутери и нешто малку парички за уредите и конекцијата. Сепак не толку големо вложување во однос на она колку потенцијално може да се заработи. Но, нема гаранција дека ќе заработиш. Луѓето кои имаат роднини во странство комуницираат со нив на повик од страна на оние кои се во странство зашто таму секаде скоро телефонските услуги се многу поевтини. Колку што имам информација скоро никој од овде не повикува.

-Без никаква заебанција, ве прашувам најсериозно, што мислите за продавање семки и кикирики и слични грицки на подвижна тезга (народски кажано „тезгере”) низ град? Мислам дека може да донесе убави пари со ептен мало вложување :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Mandrak напиша:
-Без никаква заебанција, ве прашувам најсериозно, што мислите за продавање семки и кикирики и слични грицки на подвижна тезга (народски кажано „тезгере”) низ град? Мислам дека може да донесе убави пари со ептен мало вложување :)
Абе носи голема заработувачка само малку би било срамота. Да шеташ низ град и да продаваш семки....:lud::nesvest:. Инаку се вади пара колку да се прераниш. кај мене во тедико има за 120-130 денари кило семки, а до него има семкара и кило семки се 200 денари. Значи да купуваш од тедико и да ги препродаваш си ќар 70 денари од секое кило, а непак да купиш од таму кај што купуваат и тедико и семкарите. Инаку незнам колку би продавал дневно. Да имаш 100 денари ќар од секое кило, а да продаваш по 2 кила дневно (што нема шанси волку да продадеш) ќе имаш дневна заработка од 200 денари. Па болје ќе работам во кафич и ќе зимам по 400-500 денари дневница. И помалку резилско е.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Леле колку си ти несериозна! Јас сосема озбилно прашав а ти ме зафркаваш. Нема тутурутки одамна, сега тоа се пакува во натронски кесички.....ееееј, 21-ви век е! Уште ли тутурутчиња од весник ќе се мотаат?

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
pearl напиша:
ОК, easy boy! :)
Не ми беше идејата тебе да те зафркавам. Јас генерално се зафркавам на форумов. Можеби некогаш претерувам, ама што да правам, ми се сака, јебига. На таков начин не лечам фрустрации, туку се превентирам од фрустрации. Екстровертен човек сум, ги вадам емоциите, не ги чувам во себе. Поубаво ми е, испукај се на форум, за да се смееш на улица. И не се замарам ако некој тоа си го зема лично. Лошо, ама јебига, мое право си е тоа.
Нејсе, ќе ти кажам на прост македонски.
Јас со тебе проблем немам, ОК :)
Бисеро моме, не се замарај, уживај :) Нема потреба од опширни елаборации кога е сосема видлива намерата:icon_lol:

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Сакам да отворам Приватна Куќа-од јавен интерес, само да најдам работнички и шо дозволи треба?

baltazar

ТАРЗАН НА ЏУНГЛАТА
Член од
22 март 2006
Мислења
60
Поени од реакции
1
MSV(support) напиша:
Сакам да отворам Приватна Куќа-од јавен интерес, само да најдам работнички и шо дозволи треба?

ne zaebavaj ,toa vo MKD ne e legalno.a koga ke bide legalno odi otvori.DA TE VIDAM.za takvi profitabilni biznisi vo makedonija nema mesto za obi4niot investitor.eve da kazeme sakas da otvoris kazino,bordel itn.ostaj toa so imas pari,treba da se ima i luge,politika,grb.
batali toa.glej nesto so ke te digne od nula.

Член од
1 април 2011
Мислења
46
Поени од реакции
0
како ви изгледа идејата за да се отвори агенција за недвижности:???

--- надополнето ---

:pipi:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
како ви изгледа идејата за да се отвори агенција за недвижности:???
бајата... ама и ако ти опали кецот, тогаш профитабилна... за да имаш агенција за недвижности... пардон, за да имаш УСПЕШНА агенција за недвижности треба да створиш бренд, кој ке го знаат сите... на пример мене во глава ми се врежани бастион, елегант, агенција м, хепинес.... тие створиле бренд. поентата е да имаш ексклузива на некои недвижнини... тоа значи дека треба да дојдеш до ниво на кое клиентот што продава (или издава) некој евтин а квалитетен објект нема да “пушти“ оглас во огласниците туку ке се јави во тие неколку јаки агенции... понатака тој бренд треба и да ти носи клиенти... значи лесно е да собереш информации за продажба и/или издавање на објекти. отвори ги сите он лајн огласници, направи копипаст на сите и ете ти еден куп информации за актуелни продажби и издавања... туку како ке ги привлечеш оние со парите кои се решени да купат нешто? е тоа е брендот на кој треба мноооогу да се работи и секако треба паричка... не многу но треба. треба да те има на сите огласници на прва страна (во прво време а после може и поназада кај што е поевтино) и пожелно е некое време да те има на некој јак тв медиум на пример, сител, канал 5, А1, телма... ниедно одпочнување не е лесно и треба време за да се стигне до висината на успехот...кога ке успее и ке тргне возот, ке има и доволно луге околу тебе и после работата сама ке си врви а ти ке бидеш машиновозачот и се разбира оној што го крка кајмакот...

ако се одлучиш за ова, нека ти е со среќа...

Kajgana Shop

На врв Bottom