Идеја за сопствен бизнис

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
не е толку лесно

Dzver напиша:
Погребално друштво...најисплатлив бизнис.Плус парцела за гробишта нешто слично на Бутел.Абе пара неверојатна се врти.Секојдневно умираат луѓе и тој процес не може никако да се прекине а со тоа и побарувачката за ваквите услуги не може да згасне.Плус во такви ситуации побарувачот на услугата не го штеди својот џеб,затоа што сака што подостојно да си ја испрати драгата личност кон вечниот дом.

Има уште многу причини за отварање на ваков бизнис и притоа веднаш да се стартува со плафонирани цени без страв дека ке ни се намали бројот на клиентите.:mist:
иам земја бајаги до гробишта и пази финта:
државата ти вика ке ја зееме земјата,ама не знаеме кога(може да биде идната година а може да биде и за 20 години)
а ти не смееш да се бавиш со погребална дејност-приватни гробишта
и уште една заебанција-на земјиштето не смее да се градат куќи дека нели ке биде гробишта во некое идно време
е сеа коа видов дека ништо од тоа,се распрашав за крематориум во мкд- и испадна дека и тоа не е дозволено
ни се тераат ни се водат.

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
Не е лоша идејата со сендвичарата во близина на школо, ама тешко дека би успеал, заради тоа што имаш конкуренција...учениците веќе се навикнати да купуваат производи од некоја веќе постоечка сендвичара..Кога би имала пари, би отворила нешто оригинално, што го нема на пазарот....и што би било оригинално...ми се вртат сеа некои идеи во глава, ама има време.....да го заврсам јас прво средново...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Можеби нема веднаш, ама ако си подобар во скоро време ќе почнат кај тебе да купуваат сендвичи. Сендвичара до школо е сигурен бизнис ако си подготвен да се носиш со конкуренцијата. Воопшто сендвичара на место каде има потенцијални гладни усти неможе да боде утка, нека има ако сака уште 10 околу тебе, секој секогаш ќе има свои муштерии. Ако мене ми се допаќаат сендвичите кај едниот, тебе не ти се допаќаат тие ама ти се допаѓаат кај другиот...и така си оди тоа. А ако сакаш да заработиш поголемо купче пари тогаш ќе треба да се избориш за тоа да бидеш најдобар.

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Ke kupis kilo marihuana.....6000-10000 denari e kilo...ke ja prepakuvas vo sibici...po 4 gr. vo sibik...a sibik ide parce 300...koga ke vidis...si izvadil 75000 od koj okolu 65 000 ti se cist kar.....ete biznis, ama rizicen

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
VMRO напиша:
Ke kupis kilo marihuana.....6000-10000 denari e kilo...ke ja prepakuvas vo sibici...po 4 gr. vo sibik...a sibik ide parce 300...koga ke vidis...si izvadil 75000 od koj okolu 65 000 ti se cist kar.....ete biznis, ama rizicen
За што? За 1000 евра по кило? -Треба 250 шипки да напакуваш и да успееш на црно да ги продадеш!:lud:

Член од
14 декември 2005
Мислења
57
Поени од реакции
0
Najboji biznis e so zivina.Da imas nekoja livada ili neso takvo izgradis 4-5 pogolemi kafezi.2 inkubatori.vo sekoj kafez po20-30 kokoski.sekoja kokoska na den nese po2-3 jajca.tabla jajca od najmalite e 100 den.prvite meseci ne gi prodavaj jajcata i ete ti uste kokoski....
5kafezi*30kokoski*30dena*2jajca=9000jajca.9000jajca se 375tabli*120den=45000den.1/4 od tie pari za troskovi a ostalo cist kar....

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
igor4o100 напиша:
Najboji biznis e so zivina.Da imas nekoja livada ili neso takvo izgradis 4-5 pogolemi kafezi.2 inkubatori.vo sekoj kafez po20-30 kokoski.sekoja kokoska na den nese po2-3 jajca.tabla jajca od najmalite e 100 den.prvite meseci ne gi prodavaj jajcata i ete ti uste kokoski....
5kafezi*30kokoski*30dena*2jajca=9000jajca.9000jajca se 375tabli*120den=45000den.1/4 od tie pari za troskovi a ostalo cist kar....
A posle sletuva nekoja pekinska patka....griposana....i ostanuva samo cistiot zijan...:):):)!!!
Ako razmisluvas za zivina ..pocni da razmisluvas za "cista soba"...natamu idat rabotive...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
concrete напиша:
A posle sletuva nekoja pekinska patka....griposana....i ostanuva samo cistiot zijan...:):):)!!!
Ako razmisluvas za zivina ..pocni da razmisluvas za "cista soba"...natamu idat rabotive...
Ваљда не би ги чувал кокошките во двор:) Инаку добар му е есапот, само тие цени ќе може да ги постигне исклучиво доколку сам организира малопродажба на јајцата. Ако ги дава на големо во трговската мрежа тогаш не само што не ќе може таа цена да ја добие туку ќе си кубури и со наплатата!

P.S. Само не сум баш сигурен дека една кокошка може да снесе 2-3 јајца на ден. Незнам дали има некој поупатен во живинарство на форумов за да го потврди или негира ова.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Koga posleden pat se zainteresirav, eden moj poznat imase farma so super moderna oprema kade proizveduvase jajca. Imase dogovoreni kupuvaci za kvalitetot i dobra cena....,no togas mi spomna deka brojleri se podobar biznis...nemam podocnezni informacii, no ocigledno so avtomatizirana moderna oprema , kvalitet i dogovoreni kupuvaci ima leb,....no bi gi imalo i vo mnogu drugi takvi mali biznisi koga bi imalo malku poveke um na kvadraten metar makedonska zemja :):):)!!!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
VMRO напиша:
Супер, и после тоа ќе спиеш мирно што упропастуваш деца па макар и повозрасни? Немој така бе ... :(

Инаку, јас имам свој бизнис и планови за уште. Моментално имам интернет кафе кое за разлика од повеќето работи добро. Мислев дека е пропадната инвестиција, дека е помината мода и се плашев дали ќе успеам, ама од голема желба ризикував и не се каам дека успеав.
Сега веќе знам дека секој бизнис може да успее ако си решителен ... значи да не паднеш на првата сопка и да се откажеш, многу оптимизам, одговорност, труд и работа и све ќе си дојде на место.:kajg:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А за едно интернет кафе да стави интернет на сите компјутери со брзина 512кбпс и неограничен трансфер, колку би коштало ако би имало 20 компјутери.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Jane напиша:
А за едно интернет кафе да стави интернет на сите компјутери со брзина 512кбпс и неограничен трансфер, колку би коштало ако би имало 20 компјутери.
За да отвориш?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Пример имаш интернет кафе со 20 компјутери. Сакаш да ставиш добар интернет со брзина 512 и неограничен трансфер на сите 20 компјутери. Колку би била месечна претплата за интернетот што ќе го користат сите компјутери, односно колкав трошок би имало интернет кафето со користењето на интернет?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Jane напиша:
Пример имаш интернет кафе со 20 компјутери. Сакаш да ставиш добар интернет со брзина 512 и неограничен трансфер на сите 20 компјутери. Колку би била месечна претплата за интернетот што ќе го користат сите компјутери, односно колкав трошок би имало интернет кафето со користењето на интернет?
7500 ден. кабловски интернет месечно. Мој пријател кој држи интернет кафе плаќа отприлика толку месечно за интернет(во Струмица)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А што интернет добива за тие пари??? Неограничен? Која брзина? Колку компјутери се поврзани? Легално или на диво си ги поврзал компјутерите?

Kajgana Shop

На врв Bottom