Идеален летен одмор

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Секој од нас има различни дефиниции за идеален одмор.
Што е за вас идеален одмор?
Дали преферирате активен одмор (спорт, водени лудории, прошетки по културни знаменитости/природа, журкање до раните утрински часови) или терате "пензионерска" лежерна варијанта (легачење на плажа, краткотрајни вечерни прошетки, некоја пијачка у кафич-колку да не сте без ич)? Како го бирате местото за одмор и што ви е важно истото да ви понуди? Бирате хотелско, приватно сместување или кампување? Игра ли улога оддалеченоста и изгледот на плажата (крупен/ситен песок, бетон или каменчиња) при изборот на местото за одмор?

Beach-beaches-4843817-1280-800.jpg

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сместување на сама плажа, по можност на изолирано место, позади зеленило, пред мене море. На 100км да нема никој. Плажата песочна, да си слушам тивка музика, телефонот да ми биде изгасен и да бидам сосем сама. Доволни се 3 дена. После ќе се вратам во цивилизација.
Журки и гужви несакам повеќе во животов на одмор доста ми беше. Сакам мир и тишина, сакам само појадок, за да не се малтретирам наутро, за вечера несакам да бидам врзана. Несакам камења, несакам алги и медузи, несакам бранови и струи, со еден збор само Црно море да не биде. И секогаш место за сместување бирам според близина на плажа.

F

FARANG

Гостин
Prioriteti:

1. Zeni
2. Udobna hotelska soba - suite, bitno e da ima internet, da e temna i tivka soba. Mora da ima king size krevet i dobro kupatilo. Sakam hotel so dobar 24 casa restoran i dobar bazen isto po moznost da e 24 casa otvoren. Hotelot da ne naplaka esktra za gosti, da mu naplati za sobata.
3. da sum blisku ili na plaza
4. vo blizina za shopping mall
5. mestoto da ima poveke od samo plaza. raznovrsen noken zivot e vazno
6. zemja sto e prijatelski raspolozena kon mkd :icon_lol:

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Идеален одмор...па трае 30тина дена. Низ цела Европа, по сите убави и битни замоци, дворци и цркви, повремено на некое езеро да се шлапнам у вода, со луксузни хотели за преспивање и мноооогу возење со кола. Мапата кај мене во раце, кај него воланот, телефонот исклучен, апаратот за сликање полн со батерии, спиење по 5-6 саати, пиење кафиња сред ноќ на бензиски и нова чудна храна.
Најужасен одмор...10 дена на сонце, на зрачање кое прави алергија на сонце, да ја имам истата рутина и истиот кревет секој ден. На ваков одмор 5тиот ден ми здосадува бескрајно, освен ако не наоѓам секј ден нешто ново, нека нова прошетка, некој значаен објект...Шопинг во никој случај.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Пуст остров, и основни работи за преживување.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Да сум на самата плажа... собата со поглед на море.. по можност да нема многу галама околу мене за да можам да се одморам.. и да е местенцето богато со историја... стара архитектура.. да има интересни места за посетување..

W

Werther

Гостин
Идеалниот одмор го пројдов летово на Кавос-Крф,а денот ми се одвиваше вака:стануваш во 12-1 идете со кола на поубавите плажи,пошто на Кавос плажата е тиња се враќаш во 7-8 одмараш до 11 тогаш земате гајба пиво или влаша вотка и џапате до кај 1-1:30 и одиш во диско лапаш англичанки таму едно саат евентуално два саата ако ти јаде после во друго трето итн. и се враќаш дома во 7-8 сабајле.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Идеален одмор 3 недели,првин првата недела на езеро(пр.Охридско) со пријатели...спиење до доцна докај 4 саат,станување одење на плажа докај 7,послем тоа дома средување па накај 10 излегување докај 3-4 румба думба низ кафичи и дискотеки женски ово оно,послем тоа враќање и едно од најрелаксирачките методи ми е кога си се испружам на балкон со едно ајс кафе во лежерна состојба...
Втора недела на планина негде исто со пријатели,место каде се одржуваат знаменитости разни пример во Берово горе на Малешевските планини полно е туристи но сепак не е ич збиено и гужва,малце на свеж воздух,скаричка,прошетки и одмор од градскиот метеж...
Трета недела на море било каде највеќе Кушадаси преферирам Турција,целосно оддадени на сончање и пливање а воедно и кулирање...ко си го земеш душегот и едно пиво и ставиш мп4 те клацка водата си слушаш музика пиеш пиво лежиш на душег а воедно и мал чадор може вграден уф уф подобро нема...
Ете,детално опишав што може да ме релаксира

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.518
Кампување во некоја длабока шума...

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Сместување блиску до плажа, и дали е со ситен песок мене ми е важно и какво е морето, затоа прво добро го проучувам местото пред да одлучам дали ќе одам таму. Баш лежечки одмор досега сум немала секогаш сум станувала рано а сум легнувала доцна, секогаш сакам убаво да го прошетам местото каде што одам а не само до плажа и назад. Секако ако сум во можност преферирам хотелско сместување но не ми пречи и приватно сместување. На одмор не одам за журки секој ден и до сабајле, значи тоа воопшто не ми влијае на изборот но секако не би одела на ептен фамилијарни места. Од одморот очекувам убаво да си поминам со убави спомени и убави фотографии. Сакам убави долги исклучиво песочни плажи и мирно и топло море.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Идеален одмор е oној преку кој ќе се одмориш, а не измориш како што прават овде. :confused:

Hedera

Noxious
Член од
20 јуни 2012
Мислења
91
Поени од реакции
84
Сеуште сакам активен одмор, но претпоставувам дека со годините ќе посакам и лежерен. Веќе ги имам првите симптоми:)
Сепак мислам дека никогаш не би седела на плажа 10 дена цело време, бидејќи плажата ми е едно од најдосадните места (без разлика дали има народ или не). Бидејќи секогаш горам и никогаш не потемнувам, ни ни гледам потреба да се сончам. Ок за капењето, ама да лежам....Не. Можам да лежам под некоја длабока сенка и ветерче да ми ја дува косата...:pipi: и да читам нешто со коктел во рака...:rolleyes:
Исто не ги разбирам луѓето кои се сончаат за да покажат на оние дома дека биле на одмор:tapp: Аман луѓе доста е што ве има на фб во милион пози на плажа.
(А ако уште еднаш добијам коментар - ееееее па ти воопшто не си поцрнела - ќе отепам некого! Бела сум и не темнеам!)

Kajgana Shop

На врв Bottom