Игор Трпески

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.240
Дефинитивно ѕвер човеков.Капа му симнувам :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.967
И Игор си има омилен лапсус. (y)

Кој е за тебе твојот омилен лапсус?

Ха ха, знам дека има коментари за моите лапсуси. На работата и’ приоѓам емотивно, сакам Македонија да победува и поради тоа понекогаш излегувам од вообичаениот вокабулар на коментаторите. Но, мене ми е целта гледачот да се соживее со играта, да се почувствува како да е долу, на теренот, и мислам дека успевам во тоа. А, омилен лапсус... Па, ај да речам оној што најмногу беше коментиран: „шутирај од таму колку сакаш...“. Оние што ја разбираат кошарката знаат зошто е тоа така кажано, но не им се лутам и на тие што не ја разбираат и прават шеги. Кога се нафатив да работам како спортски коментатор, го прифатив и ризикот дека некои мои зборови ќе бидат потсмешливо интерпретирани. Но, тоа не е важно, барем додека Македонија победува. Досега коментирав три европски првенства на кои учествуваше нашата репрезентација, а ќе го коментирам и четвртото, во Словенија за две години.

Извадок од целото интервју.

А

Анноун

Гостин
Имавме многу интересен случај, и тоа само ден откако ја победивме Литванија. Нашите кошаркари, како впрочем и сите учесници на првенството беа незадоволни од храната во хотелот, па излеговме да побараме нешто посоодветно на нашиот вкус. Бев во група со МекКејлеб, браќата Стојановски, Димчевски..., кога во еден трговски центар луѓето ги препознаа момчињата. Се направи таква мешаница, особено околу Бо, што човекот мораше речиси 60 минути да потпишува автограми и да се фотографира со Литванците, а беше мртов гладен. И побара помош, да го заштитиме, да го тргнеме настрана. Тогаш јас ја презедов улогата на негов пи-ар, одев пред него и на сите барања за фотографирање или автограм, само повторував: “Not now”, “Later, please”, “Mister McCalleb must go”… Потоа, Бо ми беше многу благодарен додека го јадеше својот хамбургер.

:vozbud: Игорче = Цар . Нема што повеќе да кажам . Душа човек. Бо колку само бил благодарен додека си го ручкал Хамбургерчето. :pos:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Од Македонија отидоа многу навивачи да дадат поддршка во Литванија. Кои од нив тебе ти оставија најсилен впечаток?

Данчо до Скопје, кој дојде со својот соработник и со двајцата синови на почетокот, а патуваа со автомобил. Тие беа најфотографираните луѓе во публиката, со препознатливите шлемови од македонската фаланга. Мораа заради работни обврски да се вратат назад по првата фаза, и криво ми е што никој не се сети на нив, иако сите ги имаат нивите фотографии, дека тие заслужуваат да бидат присутни на полуфиналето. Беа подготвени и да платат за да се најдат во некој од авионите, бидејќи веќе не можеа повторно да возат 2.000 километри. Инаку, Данчо е човек што беше и на првенствата во Полска и во Хрватска. Заслужува посебно признание за лојалноста кон репрезентацијата. А, две момчиња од Тетово, ден по победата над Грција решиле да заминат за Литванија со автостоп. На излезот од Полска налетале на струмичани кои оделе исто така на првенството, со автомобил, и така стигнаа заедно. Како се вратија, не знам. Има уште доста интересни приказни, но овие се меѓу покарактеристичните.

Прво :pos: ,за то дека кај и да ојш ќе налеташ на некој наш ,макар и во Литванија.А за дечките RESPECT за начинот на одење!

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Абе човек ни отидоа химните а ??? и да еве во поГрама сум дами господа.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
104
Поени од реакции
20
Замислете а јас сум ја пропуштил темава ...
Е па на кратко ...
1. КАКОВ БЕШЕ ОДНОСНО КАКОВ Е НЕГОВИОТ ОДНОС СО ИГРАЧИТЕ ДОВОЛНО ГОВОРИ ЗА ТОА ДЕКА ИГОРЧЕ СЕПАК ВИ СЕ ДОПАДНАЛО ВАМ ИЛИ НЕ Е ПОЧИТУВАН ОД НИВ .... (имав можност лично да се уверам во тоа) ...

2. Знам дека далеку поинтересно е да се фаќа сеир отколку да се пофали добро сработена работа - ама Игорче им одржа лекција на сите кои се обиделе или биле (се) коментатори - СЕКОЈА ЧЕСТ ....

3. И за крај .... ОБЈАСНЕТЕ МИ ОД КАДЕ ВИ ТОЛКУ СЛОБОДНО ВРЕМЕ ДА ПИШУВАЊЕ ГЛУПОСТИ ОВДЕ ДОДЕКА ОСТАТОКОТ ОД МАКЕДОНЦИТЕ СЕ РАДУВАА НА ПОБЕДИТЕ И УСПЕСИТЕ НА КОШАРКАРИТЕ!?
- Мој впачаток ... Очиледно дека на вас повеќе ви е криво што Игор го користи терминот Јужен Сосед, што Игор веќе зад себе има 20-тина големи натпреварувања за кои вие може само да сонувате, што Игор е почитуван од оние кои знаат како е да се биде МАКЕДОНЕЦ за разлика од вас кои тоа чуство ви е далечно, што Игор е единствениот кој ја разбира кошарката и кој со хиперболични коментари се обидува сликовито ВАМ ТОКМАЦИТЕ да ви ја објасни поентата на оваа игра (пример: слалом на Томба, Дабл-Дабл, судијата неможе да измисли енц ниту офсајд - бидејки во кошарката не постојат па неможе да ни ја украде топката итн, итн да не набројувам) КОЈ СВАТИЛ СВАТИЛ КОЈ НЕ ИМА ВРЕМЕ ЌЕ НАУЧИ ...

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Е па на кратко ...
1. КАКОВ БЕШЕ ОДНОСНО КАКОВ Е НЕГОВИОТ ОДНОС СО ИГРАЧИТЕ ДОВОЛНО ГОВОРИ ЗА ТОА ДЕКА ИГОРЧЕ СЕПАК ВИ СЕ ДОПАДНАЛО ВАМ ИЛИ НЕ Е ПОЧИТУВАН ОД НИВ .... (имав можност лично да се уверам во тоа) ...

2. Знам дека далеку поинтересно е да се фаќа сеир отколку да се пофали добро сработена работа - ама Игорче им одржа лекција на сите кои се обиделе или биле (се) коментатори - СЕКОЈА ЧЕСТ ....

3. И за крај .... ОБЈАСНЕТЕ МИ ОД КАДЕ ВИ ТОЛКУ СЛОБОДНО ВРЕМЕ ДА ПИШУВАЊЕ ГЛУПОСТИ ОВДЕ ДОДЕКА ОСТАТОКОТ ОД МАКЕДОНЦИТЕ СЕ РАДУВАА НА ПОБЕДИТЕ И УСПЕСИТЕ НА КОШАРКАРИТЕ!?
- Мој впачаток ... Очиледно дека на вас повеќе ви е криво што Игор го користи терминот Јужен Сосед, што Игор веќе зад себе има 20-тина големи натпреварувања за кои вие може само да сонувате, што Игор е почитуван од оние кои знаат како е да се биде МАКЕДОНЕЦ за разлика од вас кои тоа чуство ви е далечно, што Игор е единствениот кој ја разбира кошарката и кој со хиперболични коментари се обидува сликовито ВАМ ТОКМАЦИТЕ да ви ја објасни поентата на оваа игра (пример: слалом на Томба, Дабл-Дабл, судијата неможе да измисли енц ниту офсајд - бидејки во кошарката не постојат па неможе да ни ја украде топката итн, итн да не набројувам) КОЈ СВАТИЛ СВАТИЛ КОЈ НЕ ИМА ВРЕМЕ ЌЕ НАУЧИ ...

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Е па на кратко ...

ШУРЈАК па тоа си ти ?! :vozbud:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
ДОБРО ГО ТОА ПОСТИРА Таско.....:pos:

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.881
Поени од реакции
1.092
До европското првенство во ракомет,за мажи,кое верувам дека сите знаеме дека ке се одржи во Србија,остануваат уште 12денови.Па мислам дека е време да ја активираме повторно темава за нашата легенда Игорче. Се надевам дека ке коментира,ако не исто барем приближно,како што коментираше и на ЕП во кошарка во Литванија.
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 17:40 ---
До европското првенство во ракомет,за мажи,кое верувам дека сите знаеме дека ке се одржи во Србија,остануваат уште 12денови.Па мислам дека е време да ја активираме повторно темава за нашата легенда Игорче. Се надевам дека ке коментира,ако не исто барем приближно,како што коментираше и на ЕП во кошарка во Литванија.
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 17:40 ---

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Тешко дека ќе коментира ракомет. Игор повеќе по кошраката е.

Kajgana Shop

На врв Bottom