Игор Џамбазов со ново шоу „ЏИШ“

H

HoT IcE

Гостин
Бев на гости дур го гледав ова шоу, и бев во две големи дилеми. Дали дедото што седеше до мене и замараше е подосаден, или ова шоу со кое се Џамбазов бламира на квадрат. Другата дилема беше, дали да се смеам или да плачам...

Член од
15 април 2007
Мислења
27
Поени од реакции
1
Мислам дека беше во ред ова шоуто на Џамбаз, во стилот на Хихирику. За сите од помладата генереција кои го немате слушано тоа шоу и гледано хуморот од крајот на 80 и почетокот на 90тите и не се очекува да ви се допадне. Мене ми дојде како освежување на македонската телевизиска беда (со исклучок на Алфа ТВ) и потсетник на некои времиња.
Не е лошо и малку да се вратиме на основите на македонскиот јазик кој е толку обезличен од денешните стендап комичари што ми се гади. Луѓето ми се допаднаа, особено Сашко Коцев, ама не е лошо и ова шоу.
Се на се, сакајте си ја македонштината, не е се во слепо следење на некои светски брендови и стилови, треба и ние нешто, ај да се изразам - брендираме, инаку изгоревме

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
јас одамна викам (и добивам по уши) дека игор е испукана пушка. игор рециклира стари идеи - живее на стара слава.
го слушав на тоа првиот стенд-ап и ми беше срам (уби ме туЏа срамота) пошо тоа ни у најголемо лудило или дроги не може да се нарече стенд-ап комедија.
кога прочитав дека (парафразирам) за џиш решиле да не се придржуваат кон правилата и да прават свои правила - знаев дека нема да има ништо од таа работа. ние не можеме да се научиме дека постојат правила и начин на спремање на емисија, шоу итн. не за џабе најдобри се лиценцираните шоуа (најдобри во техничка смисла; за вкусови не расправам).
импровизации од самопрогласени „продуценти“ и „продуцентски куќи“ не се редефинирање на телевизијата, револуција и штотијазнамсвене. затоа и не изгледало добро шоуто.
жена ми ме тераше да гледаме - јас одбив. изгледа не згрешив.

хихириху мене ми беше смешно во 80 (под влијание на татко ми, ја копиљ). коа пораснав сватив дека хихириху е заглавено во 70 и 80-ти. во 90-ти веќе не беше интересно. денес, 20 години подоцна е трагикомично. во 2013 да правиш шоу кое публиката ќе ја потсеќа на хихирику е... немам зборови....

Spartacus,
друже, извини, ама цел пост ти е нон-сенс. особено последната реченица. ако треба да се гордееме или да бараме бренд во хихирику, нека иде све у ПМ! Џокица лукаревски - ЛОЛ!
па уште и „изгоревме“ на крај. драма!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Како може да те потсетува на Хихирику и во исто време да биде освежување?
Тоа со јазикот нема врска со карактерот на шоуто, може да направи било какво шоу и пак да зборува на убав литературен јазик.
И што има побогу шоуто врска со Македонштина? Дали треба да голтаме секакви домашни производи само затоа што се домашни?
Или е добро или не е. И шоуто на Јанко е домашно.

P

PewDiePie

Гостин
Мислам дека беше во ред ова шоуто на Џамбаз, во стилот на Хихирику. За сите од помладата генереција кои го немате слушано тоа шоу и гледано хуморот од крајот на 80 и почетокот на 90тите и не се очекува да ви се допадне. Мене ми дојде како освежување на македонската телевизиска беда (со исклучок на Алфа ТВ) и потсетник на некои времиња.
Не е лошо и малку да се вратиме на основите на македонскиот јазик кој е толку обезличен од денешните стендап комичари што ми се гади. Луѓето ми се допаднаа, особено Сашко Коцев, ама не е лошо и ова шоу.
Се на се, сакајте си ја македонштината, не е се во слепо следење на некои светски брендови и стилови, треба и ние нешто, ај да се изразам - брендираме, инаку изгоревме
Леле еј се нервирам вака.

Значи кое црно Хихирику,Хихирику и денес денес се емитува секоја Недела во 11 и е најслушана радио емисија во Македонија,и е поим за хумор во оваа држава,сфаќаш ПОИМ.

За глумците нејќам ни да почнам како може ЛЕГЕНДИ како:Гоце,Ванчо,Дади,Димче Мешковски,Џокица Лукаревски,Благоја Чоревски и нивните дела да ги споредуваш со оваа грдосија од шоу ? Точно Игор растеше покрај нив,и во Театарче Лево Ќоше,и во Викенд на Мртовци итн итн
ама тој е повеќе шоумен,нив е доволно само да ги слушаш колку правилно зборуваат и ќе видиш дека денешниве мочковци како сашко коцев и станатите се само аматери.

Камо среќа да имаше барем пола од хуморот на Хихирику во шоуво,ама нема.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Го видов шоуто...и никогаш повеќе...досадно и многу досадно:mad:
Уште еден доказ,и покрај големата желба...едноставно не не бодува:(

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Значи кое црно Хихирику,Хихирику и денес денес се емитува секоја Недела во 11 и е најслушана радио емисија во Македонија,и е поим за хумор во оваа држава,сфаќаш ПОИМ.
Не, за жал, Хихирику одамна не е поим. Хихирику има само таргет група која сеуште го слуша во неделите, знаеш која таргет група пушта радио во недела пред ручек.

Со тоа не сакам да кажам ништо лошо за Хихирику, едноставно се тече, се се менува. Хихирику кога беше јако шоу и ја полнеше Универзална, и Бени Хил беше популарен комичар. Умреа и хуморот на Хихирику и тој на Бени Хил.

Игор... и Игор беше дел од таа група. Мега талентирано дете, глумеше во серии, пееше на Макфест, имаше мега популарно квиз-шоу Џандар Збира кое се распадна веднаш откако го сменија.

Сега се обидел да направи нешто, не успеал, и одма блатење по човекот. Секој си има падови и неуспеси во животот. Ништо страшно не се случило.

P

PewDiePie

Гостин
Не, за жал, Хихирику одамна не е поим. Хихирику има само таргет група која сеуште го слуша во неделите, знаеш која таргет група пушта радио во недела пред ручек.

Со тоа не сакам да кажам ништо лошо за Хихирику, едноставно се тече, се се менува. Хихирику кога беше јако шоу и ја полнеше Универзална, и Бени Хил беше популарен комичар. Умреа и хуморот на Хихирику и тој на Бени Хил.

Игор... и Игор беше дел од таа група. Мега талентирано дете, глумеше во серии, пееше на Макфест, имаше мега популарно квиз-шоу Џандар Збира кое се распадна веднаш откако го сменија.

Сега се обидел да направи нешто, не успеал, и одма блатење по човекот. Секој си има падови и неуспеси во животот. Ништо страшно не се случило.
Не се работи само за хуморот,таа цела група на глумци се легенди,хихируку им е едно од делата.
Тоа дека баш шоуто хихирику,не е поим за хумор секој си има различен вкус. Ама таа група на глумци има оставено дела и не комични и комични(солнски патрдии,викенд на мртовци итн итн) чии хумор ден денес не е надминам,а не верувам ни дека ќе биде со оглед на тоа какви глумци имаме во моментов.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Нема збор за луѓето.
Но не знам зошто се плука по Игор? (Не зборам за шоуто, сите се изјаснивме дека е лошо).

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Нема збор за луѓето.
Но не знам зошто се плука по Игор? (Не зборам за шоуто, сите се изјаснивме дека е лошо).
еве јас ќе ти кажам зошто се плука по игор: затоа што направи лоша емисија.
или затоа што е игор - не смееме да плукаме по него? он ќе праи шкарт емисија - ние ќе викаме емисјата тапа - игор цар!? епа не оди тоа така, нели....

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
еве јас ќе ти кажам зошто се плука по игор: затоа што направи лоша емисија.
или затоа што е игор - не смееме да плукаме по него? он ќе праи шкарт емисија - ние ќе викаме емисјата тапа - игор цар!? епа не оди тоа така, нели....
Никој не ти сугерира да го величиш Игор. Да, шоуто му е катастрофа, околу тоа нема дилема. Да, тој е виновен за тоа бидејќи концептот е негов. Но, не мора да летаат навреди дека бил пропалица, сељак, ретардиран и слично. Игор не е само ЏИШ, туку е и Волшебното самарче и Џандар збира и повеќе.

Уште кога ги видов рекламите си реков дека ЏИШ ќе биде или нешто ептен добро, или нешто ептен лошо. Испадна ова второво и поради тоа не планирам да го гледам повеќе. Само некако премногу навреди паднаа (не зборувам само за тука, туку и за други социјални мрежи) мислиш ова е нешто најлошо што се случило во историјата на телевизиите во Македонија. Како луѓето да заборавија какви дебилни работи има на другите телевизии. Не велам дека ЏИШ не е глупост, туку дека има далеку поглупи работи на Шител и Канал5 кои до сега не привлекле волку лоши реакции. Фор факс сејкс, Драган Вучиќ има квиз за турски серии каде дели награди од типот на стограмско кафе.

А МТВ ако е паметна, треба да го укине ЏИШ и да ги усмери парите на попаметни работи од домашна продукција. 'Домашна' е клучниот збор.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Никој не ти сугерира да го величиш Игор. Да, шоуто му е катастрофа, околу тоа нема дилема. Да, тој е виновен за тоа бидејќи концептот е негов. Но, не мора да летаат навреди дека бил пропалица, сељак, ретардиран и слично. Игор не е само ЏИШ, туку е и Волшебното самарче и Џандар збира и повеќе.

Уште кога ги видов рекламите си реков дека ЏИШ ќе биде или нешто ептен добро, или нешто ептен лошо. Испадна ова второво и поради тоа не планирам да го гледам повеќе. Само некако премногу навреди паднаа (не зборувам само за тука, туку и за други социјални мрежи) мислиш ова е нешто најлошо што се случило во историјата на телевизиите во Македонија. Како луѓето да заборавија какви дебилни работи има на другите телевизии. Не велам дека ЏИШ не е глупост, туку дека има далеку поглупи работи на Шител и Канал5 кои до сега не привлекле волку лоши реакции. Фор факс сејкс, Драган Вучиќ има квиз за турски серии каде дели награди од типот на стограмско кафе.

А МТВ ако е паметна, треба да го укине ЏИШ и да ги усмери парите на попаметни работи од домашна продукција. 'Домашна' е клучниот збор.
Се плука по Игор пошто е недозволиво уметник од таков калибар толку да потфрли. Тоа значи дека Игор доооолго време се шлепал на стара слава и преспал едно добри 20 години. Подобро да си останеше во сенка како што беше последно време одколку да прави вакви испади

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Проблемот колку е во Игор толку е и во фактот дека во Македонија едноставно немаме финансиски и стручен потенцијал за реализирање на шоу програми од повисок калибар. Кај нас сеуште се се сведува на "one man show" значи Игор уште да зема и камерите да ги држи. Факт е дека сите поголеми продукции на вакви емисии имат вработено по 50 до 150 луѓе од разни области кои на водителот му ја сервират програмата а тој само ја презентира. Тоа треба да се случи и со Игор кој е медиски магнет но очигледно неможе се сам а во меѓувреме го изгубил или му застарел и смисолот за хумор и смисолот за тоа како треба да изглед една добра забавна емисија.
Како и да е грешки се случуват па дури се случуват и катастрофи како што е овој проект, доблест е да се излезе и да се признае грешката и да се оди напред.
И како што се извлече од Алкохол и Коцкање се надевам дека ќе се извлече и од оваа непријатна ситуација. И на крај зад ова ќе остане само некоја книга со наслов „Џиш и патот кон дното„

Kajgana Shop

На врв Bottom