ИТ фирми и пракси во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата StaticStupid
  • Време на започнување Време на започнување
Другар не ме сфаќај погрешно ама ми имаш упаднато во очи дека по форумов само прашуваш за фирми и работни места :) Не губи време со пребарување и аплицирај секаде каде што мислиш дека ќе бидеш од помош. Ми делуваш дека си на почеток од кариерата, не треба да те интересира од почеток дали се нудат бајки и розеви приказни, туку искуство да собираш.

Бев на интервју, затоа прашувам бидеќи сакав да дознаам малку за самата фирма.

Точно, џуниорче сум сеуште. Не ме интересираат бајки и розеви приказни, не прашувам колку плаќаат и какви се условите, туку како што пиша, најбитно ми е искуството и знаењето кое ќе го придобијам. :)

Аплицирам на сите позиции каде што мислам дека можам да функционирам.

Точно, џуниорче сум сеуште. Не ме интересираат бајки и розеви приказни, не прашувам колку плаќаат и какви се условите, туку како што пиша, најбитно ми е искуството и знаењето кое ќе го придобијам. :)

Каде и да те викнат влези:)

Искуството зависи од многу фактори: од тебе, во кој период си бил во одредена фирма, од тековни проекти/клиенти, колегите...
Какво ќе ти биде искуството генерално зависи од колегите, а не од сопственичката структура на самата компанија, нив ги гледаш секој ден, а газдата ретко/никогаш.

Освен ако не си чудо од дете не пребирај многу-многу, почни таму каде што ќе те примат (нормално за технологиите кои те интересираат и имаш некакво знаење).

Бидејки не сум бил на интервју до сега, малце помош:) Се мислам да се пријавам на ова академијата на Scalefocus. Во предзнаења бараат дата структури, алгоритми и ООП принципи, како и познавање на гит. Ме интересира од кој тип се генерално тестирањата во фирмите. Задачи како на факултет, прашања?

Бидејки не сум бил на интервју до сега, малце помош:) Се мислам да се пријавам на ова академијата на Scalefocus. Во предзнаења бараат дата структури, алгоритми и ООП принципи, како и познавање на гит. Ме интересира од кој тип се генерално тестирањата во фирмите. Задачи како на факултет, прашања?
Секаде е различно.

Може некој пример :) Дали треба да вежбам задачи, или поише се за практични проекти прашањата.
Имавме мислам во темава дискутирано подетално. Иначе сакав да кажам зависи од фирма до фирма, некаде те прашуваат теоретски прашања во врска со тек-стекот, некаде решаваш алгоритми, а некаде може и да ти дадат да изработиш проект/задача дома, па тек после на техничко интервју. Во најголем дел од фирмите комбинација од се по малку. :D

Сте виделе ли до сега по огласи повик за џуниор или практикант за NodeJS? Единствено сум сретнал за NodeJS Devs со 3+ години работно искуство, чудна работа максимално. Како би нашле работа/пракса за да стигнат до тие 3+ години ...

Дали 32K е добра сума за Junior позиција ?

Дали 32K е добра сума за Junior позиција ?
Ако штотуку почнуваш со работа, многу добра плата.

Ако си џуниор со околу една година искуство може и подобро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom