ИВЗ ја благослови кантонизацијата на Македонија

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
1. Војна -> Рамковен = успешна мисија
=> глумење на неуспешен соживот и рамковен, па за подобрување на сето тоа
2. Кантонизација -> во тек
3. 2ро Косово
4. Отцепување

Јас не би ги потценувал овие според некои изолирани структури кои „влегуваат во филм“, едноставно е, „идејата“ сеуште се фура.
1. Кога јас бев на фронт 2001, слушавме на албански како зборат во сателитските телефони, и кога пукаа по нас ни беше кажувано да не гранатираме зошто требало пропорционално да вратиме, па пукавме во тој правец, а плаќавме еден куршум 1 марка (замисли во Авганистан или во Ирак да им кажат дека плаќаат еден куршум еден долар ако не докажат дека било ЕКСТРЕМНО потребно да се употреби)

2. 2004 кога гласав на референдум , некои комшии ме гледаа ко да сум лудак, демек војна сум сакал, не требало да се гласа.

3. Работам веќе 9-10 години со прекини, немам еден ден работен стаж , имам пријатели Албанци кои јавно си кажуваат дека биле во УЧК и дека пак ќе иделе да се борат против Македонија ако требало, работат во државно, земаат по 30-40 илјади плата.

4. Зошто би се замарал со држава која е до толку фејл како оваа? Може е подобро и да не постои/ да се канонизира и слично.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Каде тоа се плаќало за куршум 1 марка, баш ме интересира?

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Или не си бил во војска, тоа време или си бил во специјалците/лавови чим прашуваш. Мене дури и сметка ми дојде за три куршуми кои не сум ги ни испукал па ајде платив да не испадне дека се бунам за 90 денари.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Сум бил и во војска и во 2 војни ,за ваква работа никогаш не сум слушнал.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
1. Кога јас бев на фронт 2001, слушавме на албански како зборат во сателитските телефони, и кога пукаа по нас ни беше кажувано да не гранатираме зошто требало пропорционално да вратиме, па пукавме во тој правец, а плаќавме еден куршум 1 марка (замисли во Авганистан или во Ирак да им кажат дека плаќаат еден куршум еден долар ако не докажат дека било ЕКСТРЕМНО потребно да се употреби)
2. 2004 кога гласав на референдум , некои комшии ме гледаа ко да сум лудак, демек војна сум сакал, не требало да се гласа.
3. Работам веќе 9-10 години со прекини, немам еден ден работен стаж , имам пријатели Албанци кои јавно си кажуваат дека биле во УЧК и дека пак ќе иделе да се борат против Македонија ако требало, работат во државно, земаат по 30-40 илјади плата.
4. Зошто би се замарал со држава која е до толку фејл како оваа? Може е подобро и да не постои/ да се канонизира и слично.
Тотално те сваќам.
Континуираните политички случувања, па и општо сите случувања и инфалтилноста на политичарите кои ни ја водат државата последниве години го донесе тој психолошки ефект и тоа не само кај тебе но најмногу кај оние кои учествуваа во 2001ва ...
Но тоа е ..

Додека пак некои легнаа на брашното наречено соживот, некои други глумат соживот, албанскиот блок континуирано вади нови „лидери“ кои континуирано ја туркаат идејата, додека старите лидери остануваат „чисти“.
Ако „нашите“ лидери продолжат со нивното глумење на „лидерство“ нема да има потреба ни име да смениме, нема да има на шо да мењаме ..
затворени сме у еден „Црвено-Плав“ круг со години ... и си тапкаме у место ...

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Ова е најлошо што може да се случи.Ако се судри народот на верска основа ,верувајте 2001ва ке биде само смешно шамарање во однос на тоа што може да се случи.
и што ако се случи????

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
И ќе биде кантонизација,и ќе се оддели западна Македонија од Македонија.Со ваква пиче политика се е можно.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
и што ако се случи????
Во последно време, глеаш дека муслиманиве, се залетуваат малку, ке праеле војна.. џихад... праат некои атентати, ирак, иран праат таму нуклеарки...
Доколку дојде до верска војна во македонија, од мн држави околку премешаат шипите, а и самите држави... а вахабистиве се распространуваат низ балканов, низ европа веке доста ги има... имаат доволно јаки врски за да се мобилизираат и да се наоружаат... сеа мисли ти што може да се деси...

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
И така сите ке изумреме еден ден. Зошто да не загинеме славно.
Никој не ни е крив, самите сме си криви. Демократијата остава поголем простор за криминалците да дејствуваат, а ако бидат фатени имаат поголема веројатност да се извлечат.
Во претходниот систем, јас сум бил мал кога тој завршил т.е Македонија кога се одвои од Југославија, немало многу ова сакаме она сакаме, санкција за тој многу што му збори устата и што работи против држава. Во нашиот случај само тоа е најефикасно, полицијата треба да си создаде статус на моќ и авторитет во очите на граѓаните, па да видиме дали ке рипаат криминалциве толку, а исто така тоа ке делува и кај народот.Ке имаат стравопочит.
Јај сум за Слободна Македонија во која ке владее режимот од времето на Тито. За многу работи не ми се допаѓа човекот ама кога станува збор за безбедност, тогаш во тој систем сигурно имало поголема безбедност него денес кај нас.
Дедо ми бил џандар во тој режим и ми кажува многу. Не смееле да му контрираат на полицаец со зборови а камоли некој да се осуди да пука во полицаец. Па имало да го нема тој човек за две секунди.
Или како ги отстранувале тешките криминалци. Дечкото си излага во град и никогаш не се враќа дома. Прича завршена.
Е тоа треба на таквите денес а им се праи. Кога ке излезе надвор доаѓа комбе излегуваат маскирани батки го ставаат , и тој предавник го нема, еден предавник помалку. Крај на приказната.
Тоа биле таканаречените чистачи. Камо среќа и кај нас да има такви, ама се сомневам.

Член од
1 мај 2009
Мислења
204
Поени од реакции
52
Српска територија која после битка на Марица паѓа под турско.
Српска територија на Цара Душана Македонског, нели. Народ, српски или?

не не влечи во офтопик ти.

Западот во последниве 20 години е во судир со исламот поради стравот дека муслиманите во Европа никогаш нема да се интегрираат, ќе се консолидираат и ќе станат политичка сила која ќе ги пресмета европјаните според нивни правила на игра. И не се интегрираат, има повеќе емиграција а младите муслимани (франција, холандија, белгија) се без работа и со тешки егзистенционални прашања.

Страшно е што ние ќе го јадеме заради полтиките на дискриминација против муслимани во западните земји. Колку и да ги забрануваат фереџињата во франција и да не им дозволуваат да градат џамии, кај нив нема да има војна а кај нас ќе се исколеме а они ќе зјапаат. Тоа е проблемот, што ни криви ни должни- а слепи и неуки- ќе им правиме парада на блудниците.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Српска територија на Цара Душана Македонског, нели. Народ, српски или?

не не влечи во офтопик ти.
Po osvajanju velikih vizantijskih teritorija Stefan Dušan se 1345. proglasio za cara Srba, Grka (tj. Romeja) i Bugara, a srpsku crkvu je sa ranga arhiepiskopije uzdigao na rang patrijaršije. Poznat je i po donošenju Dušanovog zakonika, najznačajnijeg srpskog srednjovekovnog pravnog akta. Završio je manastir Dečane, zadužbinu svoga oca, a njegova najznačajnija zadužbina bio je manastir Svetih Arhanđela kod Prizrena, gde se nalazio i njegov grob. Bez obzira na to, Stefan Dušan je jedini vladar iz dinastije Nemanjića koji nije bio proglašen za sveca posle smrti.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Планот на ЦИА ти е тоа.
Косово независно, Македонија федерализирана.
Се смеевме пред 10 години кога читавме за ова.

Кој беше главен за нова територијална поделба ?

Ако не сакаме кантонизација и следствено тоа поделба на Македонија, треба да бидеме на страната која е опозит на овие процеси.
Едноставно е.

Ако сакаме ЕУ и НАТО, тогаш ќе си молчиме и ќе ги слушаме Албанците и Грците што ќе кажат.
И тоа е едноставно.

И што не направиле до сега та и ова да не го направат ?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
У ствари тие планови се крчкаа уште во сфрј и уставот 74, хрватските и словенечки интервенции во сфрј парламентот, нивните уцени и диверзии, но...нели ја викавме Македонија-Швајцарија на Балканот?
Освен поделби вдолж и попреку, на вакви и онакви,..., друго налик на Швајцарија не добивме.

Kajgana Shop

На врв Bottom