- Член од
- 13 декември 2009
- Мислења
- 1.307
- Поени од реакции
- 647
1. Кога јас бев на фронт 2001, слушавме на албански како зборат во сателитските телефони, и кога пукаа по нас ни беше кажувано да не гранатираме зошто требало пропорционално да вратиме, па пукавме во тој правец, а плаќавме еден куршум 1 марка (замисли во Авганистан или во Ирак да им кажат дека плаќаат еден куршум еден долар ако не докажат дека било ЕКСТРЕМНО потребно да се употреби)1. Војна -> Рамковен = успешна мисија
=> глумење на неуспешен соживот и рамковен, па за подобрување на сето тоа
2. Кантонизација -> во тек
3. 2ро Косово
4. Отцепување
Јас не би ги потценувал овие според некои изолирани структури кои „влегуваат во филм“, едноставно е, „идејата“ сеуште се фура.
2. 2004 кога гласав на референдум , некои комшии ме гледаа ко да сум лудак, демек војна сум сакал, не требало да се гласа.
3. Работам веќе 9-10 години со прекини, немам еден ден работен стаж , имам пријатели Албанци кои јавно си кажуваат дека биле во УЧК и дека пак ќе иделе да се борат против Македонија ако требало, работат во државно, земаат по 30-40 илјади плата.
4. Зошто би се замарал со држава која е до толку фејл како оваа? Може е подобро и да не постои/ да се канонизира и слично.