ИВЗ ја благослови кантонизацијата на Македонија

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
ИВЗ ја благослови кантонизацијата на Македонија

01.12.2010 - 16:01 |

Благословена е кантонизацијата на Македонија. ИВЗ отворено застана зад политичката платформа на новата албанска партија.

Поглаварот сакал да ја види Македонија како Швајцарија.
Реисот не гледа политичка инволвираност на ИВЗ, но така не мисли и комисијата за верски заедници.
Некоректно е политичка организација да бара благослов од верска заедница, особено во услови на секуларност на државата, вели претстедателката на комисијата.
Дел од платформата на партијата е враќање на национализираниот имот на ИВЗ. Според божиновска несериозно е да се ветува нешто што не е изводливо.
Инаку за речиси два месеца ова е втор пат како поглаварот на ИВЗ застапува политички позиции. Неодамна ИВЗ зсатана зад организацијата на дпа за минтнгот за слобода на Рамуш Харадинај.
Филип Ѓурчиновски

http://get.adobe.com/flashplayer/

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.255
Не ми е сфатливо, како може ИВЗ да се замеша во политиката, нормални се овие бре или не:tapp:

И плус како може поглаварот на ИВЗ да биде преставник на сите муслимани во Македонија, јас мислам дека турците бошнаците,ромите,торбешите итн, треба да станат против ИВЗ, затоа што ИВЗ не е само на албанците..:tapp:

пссссс и уште нешто, дали има закони во ова држава???

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ова е најлошо што може да се случи.Ако се судри народот на верска основа ,верувајте 2001ва ке биде само смешно шамарање во однос на тоа што може да се случи.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.255
Ова е најлошо што може да се случи.Ако се судри народот на верска основа ,верувајте 2001ва ке биде само смешно шамарање во однос на тоа што може да се случи.
Ама како може ИВЗ да се замеша во политиката??

И како може да зборува во име на сите муслимани во Македонија,во корист за Албанците???

ИВЗ не е само на албанците..:tapp:

Ајде сега Иво Котевски и Гордана Јанкловска нега ги уапсат непријателите на државата.

Или не бреее заборавив, законите важат само за обичните граѓани..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
Ако де, ти пак поддржувај ги Турците, кои ги поддржуваат Албанците.

Со тоа ти ја поддржуваш ... како беше... "кантонизацијата"...

Толку е едноставно.

M

.:makedonec:.

Гостин
Ххахахахахаххахахахахаха скина се од смеење абе шо сакат нека мислат они МАКЕДОНИЈА Е ЕДЕНА и незнам повеќе не ми се праи муабет:pos2:

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Ако де, ти пак поддржувај ги Турците, кои ги поддржуваат Албанците.
Со тоа ти ја поддржуваш ..... како беше.... "кантонизацијата"...
Толку е едноставно.
Turcija bi ja izbrala Makedonija dokolku i bide dadeno da bira izmegu nas i Albanija , tie uste za vremeto za otomanskoto carstvo imale problem so siptarive i gi imaat tepano mnogu bez razlika sto se muslimani , Turcija e drzava koja ima vrednosti i principi samo toa ke vi kazam i ne e ebi vetar drzava !!!

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Са кантона право у федерација и ондак сецесија. Шитарска работа. Док има некој да ги бута ќе бараат, после се знае. Саранда на море.

--- надополнето ---

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.569
Turcija bi ja izbrala Makedonija dokolku i bide dadeno da bira izmegu nas i Albanija , tie uste za vremeto za otomanskoto carstvo imale problem so siptarive i gi imaat tepano mnogu bez razlika sto se muslimani , Turcija e drzava koja ima vrednosti i principi samo toa ke vi kazam i ne e ebi vetar drzava !!!
Дали така беше 2001?

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
И да додам нешто околу љубовта на ТР кон МК. Видете, за време турско денешнава форма на РМ била Српска кнежевина.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
Turcija bi ja izbrala Makedonija dokolku i bide dadeno da bira izmegu nas i Albanija
Колку сте сигурен? Дали тоа е вашиот конечен одговор? Или можеби сакате да искористите некој џокер, прашај ја публиката на пример?

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Не јади бурек ајдук, зелено е ова шо го рече...

Турците ги донеле албаните на балканот, бидејки имале прифатено муслиманска вера, биле добри одгледувачи на коњи, а на турската војка тогаш им требало одгледувачи на коњи...

Он топик: Кантонизација нема да се деси, но ова ке направи дестабилизација на Балканов... Несмееме да дејствуваме строго, бидејки не се само албанците муслимани во Македонија, но тие ке имаат најдобра корист...

Сеа фали уште добра кампања на Груевски, да им рече зошто е лоша кантонизацијата...

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Све ова што се случува е само дел од поправно воспитните мерки кои ги добиваат македонците ,поради тоа што не сакаат да се промени името.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Ама како може ИВЗ да се замеша во политиката??

И како може да зборува во име на сите муслимани во Македонија,во корист за Албанците???

ИВЗ не е само на албанците..:tapp:

Ајде сега Иво Котевски и Гордана Јанкловска нега ги уапсат непријателите на државата.

Или не бреее заборавив, законите важат само за обичните граѓани..
Зошто се непријатели на државата ако бараат кантонизација? Може подобро ќе биде така. Не мешај мафијашки структури кои не плаќале данок со легални политички предлози. А за тоа дали на некого му пречи кантонизација, референдуми, децентрализација и слично, видовме 2001 кога имаше колку... 8 проценти мобилизираност? Прифатете ја реалноста, ние изгубивме 2001, потоа 2004 и тоа е тоа. И доста политизирате.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
1. Војна -> Рамковен = успешна мисија
=> глумење на неуспешен соживот и рамковен, па за подобрување на сето тоа
2. Кантонизација -> во тек
3. 2ро Косово
4. Отцепување

Јас не би ги потценувал овие според некои изолирани структури кои „влегуваат во филм“, едноставно е, „идејата“ сеуште се фура.

Kajgana Shop

На врв Bottom