ИВЗ ја благослови кантонизацијата на Македонија

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Bez of topici - Misirkov

Немај гајле, прошлиот пат набрзинка не наоружаа...но што со тоа? кој кому ќе му "свири" на увце? За мене не е радост да ствараш цел живот за да ти го срушат за еден ден.
Поентата е што одредена власт ги фрли како партали, ги ловеше по ниви и села, ги апсеше...за да народот изгуби волја за било што. Истите тие седеа во една национална тв и повикуваа на уривање уставен поредок.
Абе не се радувајте на вакви бељи, посебно ако живеете со нив заедно. Ниту Б. ниту В. ниту Г. кои повикуваат на ова или она не живеат со други националности, живеат у вили, имаат фазла за странство да бегаат...а палат народ као бензин.
Наместо на кафе, ние се преку нишан прајме муабет...ебате народ глуп сме, заслужуваме нуклеарка -врз глава.
Не се ни радувам бесен сум на двете страни што не им текнува особено на албанците кои им ставија во лице досиеја дека српски шпион али ахмети со се изјава од поранеш член на тајната служба кој потврди дека е шпион они негираат.

Македонски синдром е заразен

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
Не се ни радувам бесен сум на двете страни што не им текнува особено на албанците кои им ставија во лице досиеја дека српски шпион али ахмети со се изјава од поранеш член на тајната служба кој потврди дека е шпион они негираат.

Македонски синдром е заразен
Морам да се извинам и корегирам...да не се "радуваме", прееска пишував брзо и наврат нанос па излезе директно упатено до форумџиите...генерално како луѓе, да гледаме да избегнеме вакви конфликти, вербални и физички. Да не многу потпаѓаме под кујнските вештини на одредени центри.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Lurtz, некои од лавовите/тигровите и дефакто беа криминали. Чаирчанец чинам си, можам да ти посочам со прсти кој бил и што бил што правел криејќи се позади лавовските униформи. Не е убаво да се наречат сите криминалци, но...поради неколку, се обвинуваат сите. Во крв ви е тој синдром, истото го правите и со албанците, поради неколку криминални структури, вие пљукате и имате одбивност кон целиот албански народ.

That being said... немојте да мислите дека Македонија е само "ваша" ...тоа ви е најголема грешка што никогаш не се навикнавте да уживате во државата како државотворен народ, туку си ја третирате како само на вас ви припаѓа по етничка линија. Држава е само политички елемент со зацртани линии, и куп идиоти внатре во тие линии. Силата на државата зависи од тие идиоти внатре во тие линии и нивната свест.
Во Македонија, за жал не постои таква државотворна свест. Сами сте си криви за иднината на нашата држава.

Мислиш убаво е кога еден модератор на форум тука те нарекува албанец, а од друга страна е толериран од раководството? Истото се прави и на државно ниво... Би било убаво кога би бил искрен пред сам себе, не за друго, полесно ќе се помириш со вистината.

Каде што работам јас пред 2001ва немаше албанци вработени. Денеска некои од моите колеги кои што се искрени, си признаваат дека политичката структура тогашна намерно буткала албанци на конкурс цитирам "за да не мора да ги трпат на работа" ...

Истото се случува во реалност, погледни само малку по целиот форум... деца од 16 години со постови каде што ќе ги селат албанците, а Милојко дури (кој патем е србин) амбициозно сакал до Саранда да ме сели.
Нема бе муж со толкави муда што ќе ме сели од Скопје, тоа нека биде јасно на сите тука. Нема! Тогаш ако толку ви пречам во државата, а мене немате сила да ме иселите... секирата, и по пола.

За да не дојде до тоа, постои само едно решение. Прифатете го фактот дека погрешно ја водите државата веќе 20 години... Многу е просто.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Реално пребројување нема да гледаш до следниот попис. Минатиот попис двајца поднесоа оставки заради лажната бројка на Албанците прикажана во него, апропо предавстото на СДСМ и Владо Бучковски.

Mакедонија нема да се дели! Сите се свесни дека ако некој се обиде има да има крв до колена.

Провокации и прбни балони за името имало и ќе има па така и овој.
Знајш кај е проблемот? Проблемот е што постојат такви како тебе, и што тие се оние кои што не дозволуваат да се има мир (и во двете страни).
Не те вреѓам, оти досега сум ти залепил милиони етикети, амбалажи и што не (умо не ти иди), опрајсе малку, продолжи да збораш овака, да користиш овакви термови, ама не како модератор, оти не го личи.

Продолжи кај Миленко да онанираш, ама тука како модератор малку поприбрано однесувај се.

?

..........

Гостин
Нема да се дели ништо, ќе си живееме во слога и мир, еден е животот и јас лично не планирам да го прокоцкам за нечии интереси, и за тоа дали треба да има граница и виза за тетово и обратно...
мислам аман луге до кога ке дозволуваме да не ебат политичарите? кажете им не ним и на нивните глупави идеи!!

Па и овие од ИВЗ, погледнете ја МПЦ и направете споредба, се се тоа идиоти и хиени прикриени во мантили и фереџиња .!.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
Затоа она што обвниуваш ние вие...не ти држи-баш тоа ја заебува оваа држава, тоа покушавам да го избегнам колку се може...во спротивно треба да ја претставам целата ситуација на закани и бркање на другите жители и населување на еден етнос...но ова нема да си го дозволам да спаднам на тоа ниво пошто иако живеам под тој притисок, сеуште сметам дека меѓуетничка омраза и конфликт се нешто најужасно.

другиот дел од постот го избришав, не сакам да придонесувам за поголема омраза...кому е волја нека мрази.

--- надополнето ---

Само да му дополнам на Рајмз...кога на негово дете ќе му впери пиштол некој новодојден македонец оти така му прднало, кога ќе доживува закани и бркања (и Косово сум живеел и Скопје од двете страни на Вардар па случајно ги знам дешавките и доселувањата од 70-тите наваму)...тогаш може да збориме за мачен живот. И не, не сите други етноси те нарекуваат така, ниту имаат одбивност...се додека не го впериш нишанот и не посакаш да ме избркаш од дома низ разни дејства. Понатаму се е последица на вперувањето.

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
Знајш кај е проблемот? Проблемот е што постојат такви како тебе, и што тие се оние кои што не дозволуваат да се има мир (и во двете страни).
Не те вреѓам, оти досега сум ти залепил милиони етикети, амбалажи и што не (умо не ти иди), опрајсе малку, продолжи да збораш овака, да користиш овакви термови, ама не како модератор, оти не го личи.

Продолжи кај Миленко да онанираш, ама тука како модератор малку поприбрано однесувај се.
Знаеш што е проблемот? Проблемот е што постојат луѓе кои сакаат да ја делат државата (како тебе?) и се додека има такви, ќе има и луѓе кои си го бранат своето и богами ќе пролеат крв за да го задржат.

Не знам кој вас ви забранил нешто бе? Имате религиска слобода, имате високо образование на мајчин јазик, имате вработувања во државни институции каде поради малиот број на едуцирани албанци се пополнуваат со несоодветни кадри, додека едуцирани македонци седат дома и трпат за леб... ги уживате сите права на мнозинство, не малцинство.

И сега нешто ви смета? Како сакате да ве прифатат Македонците и да речат дека Македонија е на сите граѓани кои живеат во неа, кога добар дел сака да ја уништи? Прифатете ја, сакајте ја и уживајте ги своите права, никој нема ништо против за албанец да се образува на мајчин јазик, да си ја сака верата итн. Но, не газете по оние кои ви ги дале тие слободи, затоа што на многу места во светот не се уживаат тие права.

НЕ ГИ СТАВАМ СИТЕ АЛБАНЦИ ВО ИСТ КОШ, иако сите имаат иста желба. Но оние кои се спремни да газат по друг народ и да го остават без држава, за тие да имаат 3 (или една ГОЛЕМА), треба да бидат свесни дека за оваа држава пролеале крв многу македонци, а ќе пролеат уште многу, дали во борба со агресорот или обидувајќи се да се сокријат, но тоа што е стекнато нема да се даде лесно.

Нема да се дели ништо, ќе си живееме во слога и мир, еден е животот и јас лично не планирам да го прокоцкам за нечии интереси, и за тоа дали треба да има граница и виза за тетово и обратно...
Ти не планираш но други те тераат. Јас лично не планирам да одговарам на прашања на моето дете кој е, од каде потекнува, каде и што се случило со неговата единствена држава и зошто никој ништо не направил. Не планирам да го оставам да нема каде да си го учи својот мајчин јазик, ниту да биде дискриминиран затоа што е македонец, да не си ја знае својата историја затоа што друг ќе ја диктира. Не планирам да биде како србите на Косово, кои не можат да излезат од дома затоа што се срби. Подобро да ме нема и да не го гледам тоа. А се надевам дека нема да дојде до тоа.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Koj мир сакаш бе,се да ви се иде по г'зот и да ви се тура лижафче ко на мали деца кога ќе заплачете.. И на крај да излезе еден оџа на кој нити му е работа,нити треба да се занимава со тоа, да предлага поделби.. И да градите ракети у секое село,ко да сме Ирак.. епа нема да видиш мир,нити па ќе имате мир од наша страна

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Не само оџите туку сите политичари од тнр. “албански блок’’ работат на идејата на Голема Албанија, впрочем затоа има реакции. Македонците со право сметаат дека ИВЗ се меша во политиката и шири омраза.

Во меѓувреме излезе и следнава вест:

Идејата за „Голема Албанија“, формулирана пред околу 130 години, која предвидува сите Албанци да живеат во една држава, можеби на изборите во Косово ќе се врати во политичкиот живот на Балканот, јавува агенцијата ДПА

Германската агенција наведува дека претставниците на Албанците од југот на Србија и Косово, од Македонија, Црна Гора и Грција, неодамна се собрале во Тирана, за да потпишат документ во кој како главна цел се одредува формирање на заедничка држава.

Политичкиот врв во Албанија официјално не го поддржал овој проект, но на него инсистирало косовското движење Самоопределување, чиј лидер е Албин Курти, пренесува Фонет.
Самоопределување на 12. декември првпат ќе учествува на косовските избори и движењето, според анкетите, би можело да има значајно влијание врз политичката сцена.

За „нов татко“ на идејата на „Голема Албанија“ се смета 59. годишниот писател и политиколог од Тирана Кочо Данај.

Тој планира во јануари до Меѓународниот суд на правдата во Хаг да предаде жалба против Лондонската конференција од 1913. година, со која е донесена одлука Албанија да се издвои од Турција, но делови од албанскиот народ останале во други држави.

Курти сака Самоопределување да добие поддршка од младите луѓе незадоволни од безнадежноста, сиромаштијата и невработеноста, со потенцирање на тврдењето за дискриминација на Албанците во Србија, Македонија и Црна Гора.
Се проценува дека на Балканот живеат околу шест милиони Албанци, со неколку стотици илјади емигранти во Германија, Австрија и Швајцарија.

Кога сите би станале граѓани на една земја, таа земја во регионот би имала само помалку жители од Србија, но и тоа само за кратко, поради високиот природен прираст на Албанците и нискиот наталитет кај Србите.

Изборите на Косово ќе укажат колку концептот на „Голема Албанија“ е реален, наведува ДПА.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Не само оџите туку сите политичари од тнр. “албански блок’’ работат на идејата на Голема Албанија, впрочем затоа има реакции. Македонците со право сметаат дека ИВЗ се меша во политиката и шири омраза.

Е убаво што работат, и нека продолжат така чим тебе ти смета, па да те видам тогаш шиштари, мифтари куртари да ми тртлаш по форуми, секој ден ко папагал.

пс. џабе ке скршиш прсти, на copy-paste, никој не те прашуе тебе, дали државата ке биде поделено на кантони или не, ај чао и банирај се самиот себе на недела дена, за тој речник што си го употребил погоре.

Kajgana Shop

На врв Bottom