Зошто се жените против феминизмот?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Јас сум против шовинизмот и феминизмот. Нема што да се прави класификација на супериорни и инфениорни, на полова основа. Ова е свет на индивидуи и кеш.:nesum:

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
абе ако пишуеме тука за равноправност у врска некоја, у заблуда ке сме голема, зашо на крај и нема некој идеален баланс никаде па ни у врските, така да увек некој е доминантен а некој рецедитивен...е сеа кој и како, е прашање на поставеност на работите во врската...јас викам, боље без врска него у подредена состојба:tv:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
На Запад, посебно во САД, денес владее една рафинирана форма на фашизам: се забранува слободно изразување и размислување, и се врши отворена дискриминација против мажите на работното месо, во судовите и во медиумите -- значи со гола сила -- преку кои се е одржува феминитичката догма.

Со темава се бавам барем 15тина години, и не гледам излез од ситуацијата. За да има излез, треба самите жени да го отфрлат феминизмот. А тоа во денешни услови не е реално да се очекува бидејќи жените масовно го имаат прифатено феминизмот. Феминизмот апелира на нивните ниски страси и нуди конкретни “бенефиции’’ на сметка на мажите и општеството кои тие во отворена конкуренција тие не би ги имале.

Феминизмот е погубна идеологија за едно општество, посебно за мало како што е нашето. Против природата не се може, но феминизмот ќе царува додека не се појави предизвик (на пример, Исламот) кој ќе ги користи слабостите на општествената феминизирана оранизација и пракса, и ќе ги коригира. Дотогаш, луѓето индивидуално ќе се снаоѓаат кој како знае.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Епа затоа треба да има поделба на работите.мажите да се занимаваат со физичките работи , а жените со домашните.не знам јас што е толку тешко.И вака си е добро.Кој феминизам кој глупости...
Оф леле... :icon_lol:

Поделбата на трудот е релативна категорија. Поделба од типот на физичка работа за мажите и домашна за жените, по твое, не оди. Зашто по вашата логика, а според исконската си терминологија, сум нормална жена ако седам дома. A по денешната, не би била ништо друго освен спонзоруша. Само знаеш како... Спонзорушите не готват. Не се грижат за домата, и не гледаат деца. Одат по фризери, кафепиење и журки. И верувам дека способна жена, знае и двете да ги спои, што е добитната комбинација, по мое.

Биологијата си ја има наредено работата одамна, али ете, во природата на жената меѓу другото е и да е вечно незадоволна и да се буни. Епа, кога женскиов свет ќе престане да рипа на секое "мажите се подобри возачи", ќе открие хрпа други нешта освен огледалцето и сјајчето, и ќе се откаже од патетиките како феминизмот, кои само одмагаат, е тогаш ќе правиме муабет. Како и сите радикални и екстремни движења (во случајов), така и феминизмот е непоткрепен, и неизводлив во реалниов живот.

Не значи дека жена е неспособна да се симне во рудник или да се качи на багер. Ама тој број, е многу, многу мал. И во однос на мажите, и во однос на сопствениот род. Не е дека не може, само што по сите можни закони на природата, и имајќи ја предвид физичката градба за почеток, најголемиот дел од жените не сакаат, или не се чувствуваат соодветни за тоа. И не гледам зашто побогу со сила би се правеле џекови. Не сме еднакви по сила, крај. А што се однесува до менталната конституција, тука не расправам. Може со сила да се терам да пишам нешто како - мажите се генетски поглупи суштества, ама умот не бира пол. И тука сме рамноправни.

...Во случај да не беше ироничен цитираниот пост. :icon_conf :icon_lol:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.995
Поени од реакции
24.434
Шведска. Земја во којашто приоритетите се по следниов редослед.

1. Жена
2. Дете
3. Кучни љубимац
4. Маж

Ако живее кај тебе во стан повеќе од една година има право да ти земе пола дури и ако не сте во официјален брак. Ако се изнервираш и се караш со неа само повишен тон без никакви физички пресметки те праќаат на психолог на терапии.

И на крај врвот на задоволство и претставува кога ќе ја опне некој ватрен Босанец од позади ќе ја мава со боксови по бубрези а она ќе вришти на цел глас I love Yugosalvia! Ај сега де?:toe:

Чисто за појаснување овој пост е парафразиран од кажувањето на Македонка што живее таму.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Не само во Шведска мажот се смета како потрошна роба (израз на Ада), туку и како траен ресурс за експлоатација. Јас погоре напишав дека владее рефаиниран вид на фашизам. Тој најмногу се огледува во настојувањето да забрани одредени зборови или размисли, да контролира што смее да се каже и мисли, дури и како да се гледа. Ако на работно место или на факултет некоја “погрешно’’ ја погледнеш, таа денес има основа да те гони според законот.

Времињава се непредвидливи, а жените масовно ја имаат прифатено привилигераната улога која феминизмот му ја наметнал на општеството. Затоа велам, или ќе го отфрлат (а не ми изгледа дека сакаат), или некој друг ќе ја исправи работата со сила, како што сегашнава е наметната со сила.

L

Lezbiangirl

Гостин
Не само во Шведска мажот се смета како потрошна роба (израз на Ада), туку и како траен ресурс за експлоатација. Јас погоре напишав дека владее рефаиниран вид на фашизам. Тој најмногу се огледува во настојувањето да забрани одредени зборови или размисли, да контролира што смее да се каже и мисли, дури и како да се гледа. Ако на работно место или на факултет некоја “погрешно’’ ја погледнеш, таа денес има основа да те гони според законот.

Времињава се непредвидливи, а жените масовно ја имаат прифатено привилигераната улога која феминизмот му ја наметнал на општеството. Затоа велам, или ќе го отфрлат (а не ми изгледа дека сакаат), или некој друг ќе ја исправи работата со сила, како што сегашнава е наметната со сила.
не ми е јасно тогаш како во статистиката на шведска пишува дека во скоро сите гранки подеднакво се застапени мажите и жените освен кај категоријата C.E.O таму жените се 10% застапени

Ај те молам објасни ми го тоа

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Значи поголема иронија нема од феминизмот. Жените всушност не сакаат да бидат оценувани на полна основа, а суштественото побарување кое го имаат е точно тоа дискриминација на полна основа.

Секој во опшеството е рамноправен и не смее да се наметнуват шовинистички норми како еднаквате застапеност. Кој заслужил ќе биди вработен, то ти е еднаквост. А не некоја неспособна пачавра утре да ја вработат пред мене пошто морало да има „еднаквост“.

Тежок концепт кој за жал наивните и ментално предизвиканите жени никогаш нема да го разберат, а и да го разберат поради својата по дифолт лезбејска природа нема никогаш да го отфрлат.

Како шо кажа Мисирков и апсолутно го подржвам, феминистките се префинети фашисти.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас на пример подеднакво не ги сакам и шовинизмот и феминизмот. Глупости невидени. Мразам кога некој го оценува човекот според тоа кој пол е и одма го генерализира или мисли дека не е способна таа личност за тоа. Квалитетите се индивидуални и тоа натпреварување “чив е поголем“ ми е многу глупав. Мразам кога се величи еден пол, без разлика дали е женски или машки... Многу ме нервира таа поделба машки, женски...иако знам дека е неизбежна.

Како и да е, моето мислење е дека и феминизмот и шовинизмот се глупости...Сериозно се ежам кога слушам само за тоа како едниот пол е закон, совршен, како другиот пол не му е ни до колена на другиот. Мразам кога нема самокритичност.Ми се повраќа.:pov:

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
кој рече дека се против??денес како шо гледам сите се за...и да и го удоволиш тоа пак не чини бараат нешто шо не постои...а тие шо се против...и во право се...не може жена да издржи фамилија освен во случаеви каде жената има наследство пари..фамилијарно...жената не можи да изврши потешка физичка работа за разлика од мажот....и се разбира кој е гла во фамилијата...и мислам дека ова не е никаква дискриминација кон женскиот пол.....шо е така така е...
А ако прајме муабет за интелегенција и психичка способност ? Пак мажот е над жената? И која е разликата меѓу неверство на маж и неверство на жена според повеќето од вас сакам да знам! Бидејќи барем тука во Мкд има разлика.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
А ако прајме муабет за интелегенција и психичка способност ? Пак мажот е над жената? И која е разликата меѓу неверство на маж и неверство на жена според повеќето од вас сакам да знам! Бидејќи барем тука во Мкд има разлика.

Нема врска кој е поспособен. Секој чоек си е способност за себе, дали е жена или маж не треба да е важно. Феминизмот е дискриминација, шо значи жената и да е понеспособна има предност. То за тебе во ред е?

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Нема врска кој е поспособен. Секој чоек си е способност за себе, дали е жена или маж не треба да е важно. Феминизмот е дискриминација, шо значи жената и да е понеспособна има предност. То за тебе во ред е?
Не бе пак и ти... кој те учеше тебе така?Јас сум таа што е најмногу против тоа да се вреднуваат повеќе мажите или жените ...вредноста не се гледа според полот и според тоа дали имаш пендрак меѓу нозете или носиш прслук? И ти си за тоа нели? Нема врска полот... дали е жена или маж не треба да е важно,нели ?
Но и не мора да значи ако мажите се посилни физички па и повеќе вредат(оти некој нагласуваше така и во секој случај тој некој не беше ти,така да нема шо да те дразни) па јас си зедов за право да прашам дали се вреднуваат нештата кога се психички поспособни...
и... ?

Како и да е, моето мислење е дека и феминизмот и шовинизмот се глупости...Сериозно се ежам кога слушам само за тоа како едниот пол е закон, совршен, како другиот пол не му е ни до колена на другиот. Мразам кога нема самокритичност.Ми се повраќа.:pov:
the same...и исто така и секој вид на дискриминација!

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Феминистки, најдете си хоби. Да не заборавиме дека зборот "човек" кој треба да означува суштества од двата пола, всушност е во машки род.... Патетика.

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
феминизмот е неприлагоденост спрема општеството и опкружувањето социолошки кажан термин, или неинтелегенција.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Постовите на Advokat и Engy, како и оние кои следаа ко реакција, се избришани.

Таков недоличен речник, и вулгаризирања, нема да се толерираат.

Продолжете со дискусијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom