- Член од
- 3 декември 2007
- Мислења
- 3.718
- Поени од реакции
- 772
Јас сум против шовинизмот и феминизмот. Нема што да се прави класификација на супериорни и инфениорни, на полова основа. Ова е свет на индивидуи и кеш.:nesum:
Оф леле...Епа затоа треба да има поделба на работите.мажите да се занимаваат со физичките работи , а жените со домашните.не знам јас што е толку тешко.И вака си е добро.Кој феминизам кој глупости...
не ми е јасно тогаш како во статистиката на шведска пишува дека во скоро сите гранки подеднакво се застапени мажите и жените освен кај категоријата C.E.O таму жените се 10% застапениНе само во Шведска мажот се смета како потрошна роба (израз на Ада), туку и како траен ресурс за експлоатација. Јас погоре напишав дека владее рефаиниран вид на фашизам. Тој најмногу се огледува во настојувањето да забрани одредени зборови или размисли, да контролира што смее да се каже и мисли, дури и како да се гледа. Ако на работно место или на факултет некоја “погрешно’’ ја погледнеш, таа денес има основа да те гони според законот.
Времињава се непредвидливи, а жените масовно ја имаат прифатено привилигераната улога која феминизмот му ја наметнал на општеството. Затоа велам, или ќе го отфрлат (а не ми изгледа дека сакаат), или некој друг ќе ја исправи работата со сила, како што сегашнава е наметната со сила.
А ако прајме муабет за интелегенција и психичка способност ? Пак мажот е над жената? И која е разликата меѓу неверство на маж и неверство на жена според повеќето од вас сакам да знам! Бидејќи барем тука во Мкд има разлика.кој рече дека се против??денес како шо гледам сите се за...и да и го удоволиш тоа пак не чини бараат нешто шо не постои...а тие шо се против...и во право се...не може жена да издржи фамилија освен во случаеви каде жената има наследство пари..фамилијарно...жената не можи да изврши потешка физичка работа за разлика од мажот....и се разбира кој е гла во фамилијата...и мислам дека ова не е никаква дискриминација кон женскиот пол.....шо е така така е...
А ако прајме муабет за интелегенција и психичка способност ? Пак мажот е над жената? И која е разликата меѓу неверство на маж и неверство на жена според повеќето од вас сакам да знам! Бидејќи барем тука во Мкд има разлика.
Не бе пак и ти... кој те учеше тебе така?Јас сум таа што е најмногу против тоа да се вреднуваат повеќе мажите или жените ...вредноста не се гледа според полот и според тоа дали имаш пендрак меѓу нозете или носиш прслук? И ти си за тоа нели? Нема врска полот... дали е жена или маж не треба да е важно,нели ?Нема врска кој е поспособен. Секој чоек си е способност за себе, дали е жена или маж не треба да е важно. Феминизмот е дискриминација, шо значи жената и да е понеспособна има предност. То за тебе во ред е?
the same...и исто така и секој вид на дискриминација!Како и да е, моето мислење е дека и феминизмот и шовинизмот се глупости...Сериозно се ежам кога слушам само за тоа како едниот пол е закон, совршен, како другиот пол не му е ни до колена на другиот. Мразам кога нема самокритичност.Ми се повраќа.