Прво: повеќето се многу грди.
Второ: како секоја кокошка во душа, првата реакција е: „Што и е на оваа?!?! ОНА ќе се бори за моите права? Јас не сум способна?!?!“
Трето: повеќето се немажени, што повлекува дека зборуваат напамет или утињале со изборот во кревет...
И плус нуспојавата премногу немажени исфрустрирани жени кои биле со маж само колку да ги буцне и пушти нешто...можеби во краток брак автомобил ил слично а во отворена врса доволно се неколку пијачки,тие не се борат за права туку се што прават е чедар...ма не може жена да биде маж.
И колку за инфо нели БРАК е договор потпишан со права и обврски каде јасно стои дека партнерите се ЕДНАКВИ,оттука нема причина за феминизам,ама тоа е за жал патријархалниот удар кој го кочи нашиот напредок па не лажат сме биле модерно општество а секоја 4-та жена е жртва на семејно насилство.
Феминизмот е ист како и шовинизмот.
Двата екстреми се класичен булшет...само меѓусебна почит,разбирање помеѓу мажот и жената,на крај краеви ТАА ме прави среќен,таа можеби ќе биде мајка на деца па би ме направила уште посреќен,потребата за љубов ја имаат и мажите и жените....туку општеството морално се деградира за жал.
Би сакале, сите ... и не е поврзано со никаква логика.Таја работа, никакво движење, никакви женски списанија и мозоко перачки емиси од типот на Опра, нема да ја сменат.
Жените ... сакат да бидат доминирани.
Како да не...има мажи кои скаат жени да ги камшикуваат,навредуваат и да им шибаат виб***р во ректумот..
aj edno prasanje (koe go postaviv i na druga vakva slicna tema i normalno nemase odgovor od niedno zensko)."SE VOZITE SO BROD,I BRODOT POCNUVA DA TONE,CAMCITE ZA SPASUVANJE NE SE DOVOLNI ZA SITE,PA SITE VIKAAT DA SE SPASUVAAT PRVO ZENITE I DECATA,zasto togas ne se bunite da se spasuvaat prvo MAZITE I DECATA?
Одговорот е едноставен,мажите можат повеќе да издржат,денес не е времето на титаник туку има и вештачки мускулчиња кои ќе ве одржат на вода,понатаму несреќата се регистрира одма,барем денес а помош доаѓа најбрзо што може.
Кога би заминале мажите(кои имаат војска одено,кикбокс рапери бла бла) по нема да паничат т.е и нема потреба за паника,но ако ги оставиме жените друга е работата+ знак прашалник имаме оти има дел од жените кои сигурно се бремени..посебно на јахтиве луксузни(било две недели ил месец дена...) епа ја не би оставил така жена да дреме и да ути.