Прво за мене интелегенција не е еднакно на докторат или магистрар.Има различни видови интелегенција.
Верувам дека тој што ја започнал темата мислел на најинтелегентни = најобразовани...
Да, тие најчесто анализираат и верувам дека се кондиционирани на таков начин поради образованието кое го стекнале со 95% теорија итн итн....
Некои ќе сватат, меѓутоа некои не дека анализата убива во многу сфери во животот, меѓутоа во некои е корисна. Во конкретниов случај во среќата и социјализацијата УБИВА. Solution? Don't analyze, but...
додуше кога стигнавме више...
па ние сите во оваа тема само анализираме
Hey, even eden quote vo vrska so toa:
Action may not always bring happiness, but there is no happiness without action.
oh man...black and white again (всушност прочитав еднаш нешто во кое еден паметен човек рече: Разликата меѓу паметниот и глупиот е што глупиот ги гледа работите како црно и бело а паметниот во боја!!!)
Различни карактери, различна интелегенција, различен социјален статус, разнична среќа.
Понесреќни? Во кој смисол?
Happiness is nothing more than good health and a bad memory.
Љубов, пријатели? Можеби некои луѓе среќата ја наоѓаат на друго место.
You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life.