Зошто интелигентните луѓе се понесреќни?

П

Пепси_

Гостин
... Ти делуваш како среќен дечко.
ми се надрви сеа де цитирај ме уште да не останам вака

Интелигенцијата не е ништо поише до способноста за брзо учење и процесирање информации. Ако не ја искористиш пак ќе си останеш глуп ко даска. И обратно и да ја немаш со макотрпна работа моеш пак многу да оствариш.

А тоа зошто се понесреќни затоа што подобро го перцепираат светот и луѓето.
Дај бе постот од коа година е :pos:

Не може да не ја искористиш според мене самите одлуки и потези се поттикнати од неа. А тоа со учењето не ми лепе да ја поврзувам,има многу учени а не интелигентни :icon_lol:
 
Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Среќата не зависи од интелегенцијата туку од карактерот,нема врска дека интелегентните по дифолт се несреќни.
 
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.219
Поени од реакции
16.732
Srekata e subjektiven odraz na cuvstvoto na zadovolenost na potrebite/ocekuvanjata vo zivotot, pa trgnuvajki od nekoja glupa pretpostavka deka intelegentnite luge imaat povisoki kriteriumi od ostanatite koi navistina se potesko dostizni vo zivotot, se romantizira idejata za cuvstvoto na nesreka ili depresija. Nesto kako kul e toa, ama ne e, ne si kul voopsto ako si depresiven, tuku imas nekoj problem so psihata, t. e. bolen si. Slicno e i so cuvstvoto na sreka/nesreka, ne be brat, ako si nesreken ne si narocito pameten, poveke bi kazal glup si, ili nezrel si, ili neiskusen si, ili ne znaes sto sakas od zivotot, zasto ne znaes da balansiras. I taka da ja pronajdes srekata kako sostojba, koja zavisi samo od tebe, strogo. Ima pametni i srekni, ima glupi i nesrekni, ima sekakvi. Zatoa bez zalazuvanja od tipot-Abe brat mnogu sum depre nikoj ne me sfaka mora da sum natprosecen. Ne be brat sasvim prosecen si, ne vredi ni vremeto da go trosime za takvi mediokriteti kako tebe.
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Зошто ги имаат решенија но го немат излезот

незнам за што се работи онака пишав
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: osa

Kajgana Shop

На врв Bottom