Зошто девојките сакаат да ги молиш?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
JASMIN напиша:
Ма јок. Створени сме љубов да водиме, не силите да си ги мериме, ко на бојно поле. Туку ти така ја постави темата, луто, анти-женски, па така и ти одговорив. Нормално, се е двострано. Тоа важи и за жените.
Тоа ми се допаѓа :) и тоа сакам да го докажам, ми треба твоја помош Створени сме љубов да водиме а не силите да си ги мериме ко на бојно поле.

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
JASMIN напиша:
Затоа повеќе ќе сакаш девојка која, знае што сака, го бара и го зема тоа. Да. Но таа девојка потешко можеш да ја задржиш. Бидејќи, баш знае што сака. И може да дојде момент кога нема веќе да те сака тебе. Е тука ќе се трудиш, ама на долги стази. ( нормално, се’ е двострано во риал лајф и не баш вака, ама ко веќе сценарија почнавте...)
Зошто потешко да ја задржиш? Баш таа девојка е самоуверена, одбрала да биде со мене поради тоа што знае што сака. Нормално, работите се менуваат, луѓето се менуваат - како што околината не менува, така и ние ја менуваме неа. Било какво сценарио не е загарантирано, но за мене важно е да се реагира спонтано и искрено, не да туркаме firewall кој е ставен без потреба, или само поради разонода - зошто сигурно обете страни не уживаат во таа игра.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Дивајн напиша:
Затоа што знам колку вредам и знам дека ме заслужува само тој кој доволно ќе се потруди околу мене. Тука не мислам на она "те молам биди со мене", туку баш на трудење со милион начини да ме освојува секој ден се` повеќе.
Нема некој кој не си се почитува, кој е тој што ќе рече за себе дека не вреди? Ако јас јасно видам дека некој има искрени намери со мене, ако побрзо од тебе преминувам на следно скалило (значи, сум оценала дека е доволно тоа што се трудел и му давам шанса во врската да продолжи да се труди), тоа значи дека јас не вредам и дека без да ме заслужи сум со него? Ете има шанса да се труди и понатаму (а и јас) и да ме освојува секој ден и секој ден да се заљубувам во него одново и одново.
Дивајн напиша:
Сакам да проверам колку навистина сака да биде со мене, за почеток. Сакањето се проверува и докажува кога веќе започнува врската, многу јасно.
Во ред е тоа да провериш колку навистина сака да биде со тебе. Зарем може една гаранција да биде тоа? Не може после (откако ќе се официјализира врската) да испадне по некое време дека си се излажала во тоа дека навистина сакал да биде со тебе? Значи, ништо не е сигурно.
Дивајн напиша:
Да, сакам да знам до кој степен е спремен да трча по мене, а тоа кога јас ќе омекнам, не би го нарекла смилување ... навредливо ми звучи и далеку е од она вистинското што барем јас го мислам и чувствувам.
Зборот „смилување” е употребен со преносно значење, не очекував дека ќе го сфатиш буквално.
Дивајн напиша:
Ако тоа нешто го сакаат и двајцата, мала предигра во бркање воопшто не би им сметала ...
Јас сеуште стојам на тоа дека врските кои се темелат на поголем труд се поздрави и појаки ... се друго е ветар во магла, част и чест на исклучоци.
Се сложувам дека малата игра со бркање не пречи и дека не е на одмет. Само мене муабетот ми е дека не мора премногу долго да трае ако види човек дека другиот се труди. Секако дека ако има сериозни намери ќе продолжи да се труди. Ако се премине на следна етапа не значи дека ќе прекине да се труди и понатаму, дека со тоа застанува се`.
Повторно ќе речам - секој одлучува за себе и секој знае што сака и што е најдобро за него.
Не мора да значи дека ќе биде врската здрава и јака ако долго се одвива целата таа почетна игра. Може откако ќе ме добие да спласне целата таа раздвиженост која постоела пред да се премине во врска. Никогаш не се знае, не можеш да си 100% сигурен. Здрава врска е онаа која се одржува како таква додека се двајцата заедно, стартот често и нема врска со силата. Но, секако дека има случаи кога првичниот труд игра најголема улога. Муабетот ми е дека нема универзални методи за една врска да опстои и важи како убава, нормална, здрава и силна, исполнета со љубов и бла бла се` што прави една врска да е најпрекрасна.
Дивајн напиша:
Јас сум таква и таква ќе останам, но не за да не ме помисли некој лесна, туку затоа што мене така ми одговара. Неизвесноста ми е интересна, одолговлекувањето уште повеќе ...
А тоа со роковите и иксовите на календарот ... немам коментар ... не сум го правела тоа, за да кажам зошто е и како е ... јас си оставам се` да се одвива спонтано, без бележење колку време некој се труди околу мене ...
Нормално дека секој си прави како што му одговара и му е убаво.
И тоа со бележење на календар не беше кажано за да биде буквално сфатено. Никој не го прави тоа.

Неколку збора надвор од било кое мислење на темава. Значи, еден општ коментар (ова го потенцирам).
Секој вреди поради она што го поседува како дел од себе. Јас не знам зошто ако некој побрзо дава шанса да се дојде до него, ако побрзо дозволи да се труди некој околу него во врска, дека е лесна личност. Сите различно носиме заклучоци, секој според своја оценка одлучува кога ќе го преземе следниот чекор. И погоре спомнав - на кој како му одговара, така нека си прави. За секое грнче - капаче. Ако ги нервира мажите некоја девојка која одолговлекува, го пролонгира она главното, ќе налета некогаш на некоја која нема да е таква и ќе си се погодат. Ако налетува на девојки кои побрзо им се препуштаат на чувствата, а тој сака да се помачи и труди повеќе, ќе налета некогаш на девојка која ќе сака подолго тој да се труди околу нејзе и двајцата ќе си бидат задоволни.

Член од
4 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Викторгг напиша:
Радмила, извини што ќе бидам груб, можеби и вулгарен. Читав еден твој пост и на религија и од таму ќе извлечам еден впечаток за тебе заедно со твоето име и твоите мислења. Ти си ”патријархалноста”, конзервативноста во општеството. Твоето име е стааааааааро... и непопуларно и оддава впечаток на конзерватизам само по себе, твојата слепост во религијата го докажува тоа а овие постови тука каде викаш дека би требало да се рушат табуата го дефинира моето мислење за тебе. Мислам дека живееш надвор од Скопје, каде ситуацијата со табуата е полоша пред се заради ликови како тебе. Она за кое ние се бориме тука, во светот одамна помина како тренд. Скопје, на начинот на кој јас го познавам, ги има ликовите и кои личат на тебе и оние кои воопшто не им е грижа што компиите ќе кажат(тие се позитивните ликови во приказната). Сексалната револуција заврши, табуа не постојат, само треба да ги отвориме очите, војната заврши.
ништо од злобноста.наречи го како сакаш начинот на моето размислување кој сигурно дека е стааааааааааар како и моето име,ама јас стојам на тоа што го кажав а и тебе добро би ти дошол еден разговор со сексолог кој ке ти потврди некој од моите ставови.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Попова Радмила напиша:
ништо од злобноста.наречи го како сакаш начинот на моето размислување кој сигурно дека е стааааааааааар како и моето име,ама јас стојам на тоа што го кажав а и тебе добро би ти дошол еден разговор со сексолог кој ке ти потврди некој од моите ставови.
Сексолог ќе потврди некои од твоите ставови?

Девојче одма да ми кажеш како се најде во 2007 година, пошто временско патување многу ме интересира. Кога ќе се вратиш во твојата 1838, да не идеш никогаш во австрија или германија, оти не дај боже ќерка ти или внука ти ќе налетаат на Зигмунд Фројд, а он и неговата 1890 се сепак несфатливи и премодерни за твојот ум...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Прво, никогаш човек не може за себе да каже колку вреди. И не, никој кој за себе смета дека вреди доволно за да се трудиш околу него, всушност не вреди да се “брка“.
Извини дечки, ако јас за себе незнам колку вредам, треба да чекам ти да ми кажеш? Оу мај гад!
Туку, кога веќе така размислуваш, слободно терај по девојки кои незнаат какви се и патат по тоа други да ги оценуваат.

Нема проблем, твоите принципи се твоја работа и фактот дека имаш став ја покажува убавата страна на твојот карактер. Само, и сама знаеш дека добри мажи не паѓаат од небо и се поретко ги има, како што и девојки се поретко има добри. Поентата ми е, не сакаат сите стереотипи, и не се сите спремни да загинат на бојното поле за Хелена. Одисеј не се бореше, ама имаше други квалитети. За Хелена изгинаа големи Борци, а таа избега со кукавица кој ја украде, но несомнено имаше и други квалитети...
Точно, баш убаво си напиша тука. Значи, токму поради тоа што добрите мажи не паѓаат од небо, јас одбирам и прифаќам да дадам шанса само на тој кој е упорен. Немора да се сите спремни да загинат на бојно поле за мене, нека е само еден квалитетен и доста ми е ... а за тие тие што одоколу или направо ме напаѓаат со спротивставени мислења, нека го имаат прво тоа што го имам јас, па тогаш ќе разговараме подетално ... некои работи кои не се доживеале, неможе да се сфатат и објаснат, многу јасно.

Не, ретко ги мачи мажите овој проблем... навикнати се да се борат, тоа им е во крвта. И за крај една поговорка... убавите круши, свињите ги јадат...
Ја знам поговоркава и најчесто испаѓа дека е точна, ама да те прашам нешто ... ти општо си крушата или свињата?

И сега еден општ муабет, за да го доловам уште малку моето старомодно, смотано и глупаво мислење по ова прашање ...

Секој дечко/маж (ватевр) кога ќе забележи девојка која физички ги задоволува неговите критериуми, што помислува прво? Дека сака да има врска со неа или дека сака да ја легне? Одговорот е јасен.
После ... ако тој истиот и се допаѓа и на девојката и после некој час или некој ден започнат нешто поинтимно (а тоа е нормално секс), колкави се шансите да останат во понатамошна врска? Сексот е пресуден да, ама не ми е поим за почеток на нешто ...
Без оглед колку се удирате во гради тука сите машки дека ви одговара девојка која можете да ја освоите одма, ретко кој би побарал таква девојка пак. (не ми реплицирајте на ова, дека ептен ќе ме изнервирате.)
Па според тоа, јас од дечко секогаш го чекам моментот кога ќе сфатам дека почнува да чувствува нешто за мене (што нема шанси да се случи за неколку часа или денови), а не кога ќе видам дека му се дига на мене ... такви моментални попалувања, не ме интересираат. Можеби ако го анализирам тоа (како што сите правите) ќе испадне дека потсвесно нејќам никој да ме фрли после една вечер, ама и да е така, сепак не ми се лоши што имам таков став.
Нека сум и последна што го мисли ова, баш ми е гајле ... додека не сум сама и имам таков човек, супер ми е и не ме интересира каква ќе ме напишете тука ... мх, мх, мх!:igra:

Како да имав уште нешто да кажам, ама никако да ми текне ... туку ај, отом-потом ...

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Не е до „молењето„ не помага ни колење понекогаш...но сепак, реалноста е поинаква :helou:
Сите помалку или повеќе знаеме што сакаме...но ДА бе, јас сакам некој да се труди околу мене, исто како што и Јас би се трудела максимално околу оној што за мене вреди :toe:

Не знам кому му е поглупаво денес, дали на машките кои буквално збираат „сливи„ само рака да пружат или на девојките кои просто и немаат шанса да си ги испробаат заводничките способности....чест да ти е да добиеш корпа :pos2:

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
u pravo si divajn
ako samite ne znaeme kolku vredime.....dzabe e sve
veruvaj deka realno mozam da procenam koja devojka e pod i nad mene.
mnogu jasno deka sum se trudel so sekoja ama nikogas toa ne preminalo vo molenje.
samo ednas mi se ima sluceno da cekam vreme da pomine(imase film curata deka treba da sme bile zaedno 2 meseci pa da legne so mene)?????
da se cudis ama se do toj muabet bese sve super megu nas.....i zatoa posle super pominatoo vreme u grad ja donesov kaj mene doma.
od togas sve trgna nadole...ama me fati nekoj inat i bev so nejze 2 meseci a vo meguvreme i so edna druga cura.
go dobiv toa sto go cekav(ne se isplatese cekanjeto) i fino lepo ja otkaciv.
pa aj vidi sega....
:))))

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
maliOT напиша:
u pravo si divajn
ako samite ne znaeme kolku vredime.....dzabe e sve
veruvaj deka realno mozam da procenam koja devojka e pod i nad mene.
mnogu jasno deka sum se trudel so sekoja ama nikogas toa ne preminalo vo molenje.
samo ednas mi se ima sluceno da cekam vreme da pomine(imase film curata deka treba da sme bile zaedno 2 meseci pa da legne so mene)?????
da se cudis ama se do toj muabet bese sve super megu nas.....i zatoa posle super pominatoo vreme u grad ja donesov kaj mene doma.
od togas sve trgna nadole...ama me fati nekoj inat i bev so nejze 2 meseci a vo meguvreme i so edna druga cura.
go dobiv toa sto go cekav(ne se isplatese cekanjeto) i fino lepo ja otkaciv.
pa aj vidi sega....
:))))
Јас ги разграничувам тие поими и исто не сум за молење. Никој не е толку понизок од другиот, за да мора да моли ... трудењето е сосем друга работа.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Дивајн напиша:
Ја знам поговоркава и најчесто испаѓа дека е точна, ама да те прашам нешто ... ти општо си крушата или свињата?
:toe: :helou:
Дивајн напиша:
Јас ги разграничувам тие поими и исто не сум за молење. Никој не е толку понизок од другиот, за да мора да моли ... трудењето е сосем друга работа.
Нема пониски од мене... ја сум најнизок, и можам да докажам... :jaj:

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...najubavite krushi svinjite gi jadat,a krushite pagaat sekogash pred svinjite...

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
abe znaete golem del od zenskite sakaat da ziveat vo nivniot rozov svet ko od bajki bez da znaat deka toj ne posti.I sakaat da i simnuvaat zvezdi iako toa go znaat deka ne e mozno.Mnogu od zenskite go smetaat za ponizuvacko ako tie idat prvi kaj maskoto,ama odsekogas e vsadeno vo maskoto da bide lovec,da bide onoj koj sto ke uspee da ja fati zenskata,a ako zenskoto se predade lesno znaci deka taa e "lesna" momicka

P

Princ

Гостин
Не секогаш и не секаде ahil. Све убаво кажа освен што заборави да напишеш дека така е во македонија :)

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
da. Tipicen balkanski mentalitet,ednostavno ne mozat da svata deka so samoto toa sto se obiduvaat da se pravat kako devici, i deka se mnogu teski da gi legnes vo krevet e skriena vistinata zosto maskite gi iznevuruvaat. Eve eden najopst primer:
Ke si fates zenska i ke odes so nea edno 6 meseci i posle toa ke imate odnos,togas ke svatis deka ne ti odgovara i ne mozete seksualno da se usoglasite pa ke i raskines, i togas ispaga deka maskite iskoristuvaat. Namesto da se zapoznaete i posle nekoja nedela da imate odnosi i taka da slobodata e taa sto ke ve zadrzi,ama sepak se zavisi od godinite

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Македонски менталитет , ограничен и полн со прерасуди.Демек ако девојка знај што сака и ако го покажи истото , недај боже , тогаш е курва.Нема да ви кажам што мислам за девојки кој нарекуваат други деввојки курви хихихи , во мојот свет курва е жена која се клецка за пари , најстарата професија на светот , памтите?
Јас лично обожавам игра на освојување , флерт и шмек ако го нема то нема ништо и нема молење кое ќе ми го смени мисњето.
Прочитав многу глупости на темава и се радувам дека не живеам во таква средина .
Јасмин , респект за тебе девојко !!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom