Зошто девојките сакаат да ги молиш?

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
И секоја жена е совршена?

лол

Член од
4 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Викторгг напиша:
Тие етикети си ги давате вие жените сами на себе преку чаршиски муабети. Сами себе си штетите... Така што не сме ние криви што вие се осеќате како курви. Епитет курва на девојка може да и закачи само некоја друга девојка која е љубоморна дека не може да го има истиот забавен живот како неа, или поверојатно некое атрактивно момче.
без разлика кој ,како, дека важно е дека повеке би сакал девојка која сака да биде МОЛЕНА отколку курва(условно кажано).

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Попова Радмила напиша:
без разлика кој ,како, дека важно е дека повеке би сакал девојка која сака да биде МОЛЕНА отколку курва(условно кажано).
Не, попрво би имал девојка која нема да ја молам, а ти ако сакаш да ја викаш курва ќе се разберем ја и ти приватно некако нели. (Ти, условно кажано нели, кој и да е...) За мене не е курва. За мене е девојка ко сите други...

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Попова Радмила напиша:
Условно кажано, ти си затворена во сопствениот ум. Затоа што само таму постојат “курвите“. Онакви како што ти ги дефинираш. Ти си девојка што кога треба да преземе акција за да и биде убаво, или кога треба да се опушти, и се кочат нервите. Едноставно имаш ептен ниска самодоверба, и ти се всадени некои квази принципи длабоко во тебе. И мора да направиш нешто.

И што ќе направиш? Го бираш нормално погрешниот пат, оној за кој мислиш дека е полесен. Се што не е исто како тебе... Ќе си го етикетираш како скроз погрешно. Не дај боже да размислиш за промени кај себе. НИКАКО. Ти си перфектна. Они са курвите... Кој и дал бе на некоја право да нема стеги во главата, да се забавува до бесвест, да е весела, насмеана нон стоп, да одлучува се сама за своите постапки, без да ја боли дали е под лупа на околилната, да е свежа нон стоп, И ДА УЖИВА ВО ЖИВОТОТ?!?!?

Ма Курва, пичка и матер!!!!!

Член од
4 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
напишано од Викторгг
Не, попрво би имал девојка која нема да ја молам, а ти ако сакаш да ја викаш курва ќе се разберем ја и ти приватно некако нели. (Ти, условно кажано нели, кој и да е...) За мене не е курва. За мене е девојка ко сите други...

Не ти е важно со колку мажи била пред тебе?со кого што правела? Ако ја добиеш на прва не помислуваш дека и некој друг пред тебе исто толку лесно ја добил па можеби добил и повеке? не ти е важно со кого и каде ја изгубила невиноста итн,итн,итн........
Ако е така секоја чест,иако се сомневам

и не ме разбирајте погрешно,немам ништо против рушењето на табуата за курви и слични глупости ама луге АЛО живееме во опшество во кое нашите мајки не ги земали за жени доколку не се невини не мислите дека брзаме? се во свое време. Колку и да се правиме современи патријалхалното уште е во нас.По 20 години брак најголемите расправии се во семејствата каде жената ја изгубила невиноста пред бракот со некој кој не е нејзиниот сопруг.
Колку и да негирате ТАКА Е тоа е статистички докажано.

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Попова Радмила напиша:
Не ти е важно со колку мажи била пред тебе?со кого што правела? Ако ја добиеш на прва не помислуваш дека и некој друг пред тебе исто толку лесно ја добил па можеби добил и повеке? не ти е важно со кого и каде ја изгубила невиноста итн,итн,итн........
Ако е така секоја чест,иако се сомневам
Ете се гледа дека сама си ги етикетираш предрасудите.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Попова Радмила напиша:
и не ме разбирајте погрешно,немам ништо против рушењето на табуата за курви и слични глупости ама луге АЛО живееме во опшество во кое нашите мајки не ги земали за жени доколку не се невини не мислите дека брзаме? се во свое време. Колку и да се правиме современи патријалхалното уште е во нас.По 20 години брак најголемите расправии се во семејствата каде жената ја изгубила невиноста пред бракот со некој кој не е нејзиниот сопруг.
Колку и да негирате ТАКА Е тоа е статистички докажано.
Аууууу, извинете за офтопиков, али кај ми беше ти коа беше актуелна темата за 39-те оргазми...

Статистички иначе поштено девојче (обратно од курва нели) по 2, 20, и 40 години брак најголемите расправии се финансиски...

Жити мајка кажи ми колку години си... Ако си под 19, и за тебе порака, одма на психолог, а богами и на сексолог (и такви има специјалисти во ск и мкд), гуш и се најдобро. Ако си 19 или над, слободно ќе продолжиме со дебата.

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Аман бе Dolphin, 16/17 години имаат, Супермен и Пепелашка до вчера гледале, арни се, не ги секирај. Фантазираат сега, има време, ќе научат. Башка и не се далеку од вистината, само од погрешен агол ја гледаат.

Како сите машки рипнавте на темава, ви се смачило со тие машко-женски игри. Да, Виктор, се согласувам дека секое машко може да добие ’’тешка’’ девојка. Таква девојка обично на површина е тешка, коќе го пробиеш ѕидот лесно ќе ја имаш, и уште полесно може да ја надминеш- го нема едноставно веќе истиот вкус како ко изгледала тешка. Затоа повеќе ќе сакаш девојка која, знае што сака, го бара и го зема тоа. Да. Но таа девојка потешко можеш да ја задржиш. Бидејќи, баш знае што сака. И може да дојде момент кога нема веќе да те сака тебе. Е тука ќе се трудиш, ама на долги стази. ( нормално, се’ е двострано во риал лајф и не баш вака, ама ко веќе сценарија почнавте...)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
JASMIN напиша:
Како сите машки рипнавте на темава, ви се смачило со тие машко-женски игри. Да, Виктор, се согласувам дека секое машко може да добие ’’тешка’’ девојка. Таква девојка обично на површина е тешка, коќе го пробиеш ѕидот лесно ќе ја имаш, и уште полесно може да ја надминеш- го нема едноставно веќе истиот вкус како ко изгледала тешка. Затоа повеќе ќе сакаш девојка која, знае што сака, го бара и го зема тоа. Да. Но таа девојка потешко можеш да ја задржиш. Бидејќи, баш знае што сака. И може да дојде момент кога нема веќе да те сака тебе. Е тука ќе се трудиш, ама на долги стази. ( нормално, се’ е двострано во риал лајф и не баш вака, ама ко веќе сценарија почнавте...)
А тоа треба нас мажите да не ни оди во прилог? Можеби. Јас само знам дека животот се движи секогаш, се може да се случи. И ако јас не сум бил доволно добар за неа, да сум жив и здрав. Ми се случило тоа па еве, стојам. А инаку проблебот кој сакаш да го кажеш се однесува на оние момци(и девојки меѓудругото) кои немаат самодоверба, како што ме обвини неправно долфин, и кои се плашат дека не се доволно добри за девојката. Можеби и ќе бидат откачени заради таа причина, ама јас повеќе сакам да се трудам долгорочно за некоја која ми дала шанса да се трудам, за разлика од некоја која ме нервирала на почетокот заради некои банални причини како принципот на мама.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.948
Поени од реакции
50.866
Добро бе луѓе се што вреди си има цена ако некоја девојка вреди а цената е ''молење'' не ми е ни срам да ја ''молам'' кога знaм дека го заслужува тоа нема чаре ке молиш и малку ке ти биде.

ама после...:zlo:

Член од
4 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Имам повеке од 19 и тоа за статистиката е точно е сега за финансиските или други проблеми не расправам а и сигурно не сакаах да навредам некој со моето мислење.На секој му е полесно да живее без било какви ограничување во било која свера ама пак ке кажам нашето општество не го дозволува тоа,патријархални сме

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Викторгг напиша:
А тоа треба нас мажите да не ни оди во прилог?
Ма јок. Створени сме љубов да водиме, не силите да си ги мериме, ко на бојно поле. Туку ти така ја постави темата, луто, анти-женски, па така и ти одговорив. Нормално, се е двострано. Тоа важи и за жените.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
itar pejo напиша:
Добро бе луѓе се што вреди си има цена ако некоја девојка вреди а цената е ''молење'' не ми е ни срам да ја ''молам'' кога знaм дека го заслужува тоа нема чаре ке молиш и малку ке ти биде.

ама после...:zlo:
Итар Пејо, машко... Темава не е “тинејџери машки со вишок тестостерон“, на погрешна тема си реплицирал....

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Попова Радмила напиша:
Имам повеке од 19 и тоа за статистиката е точно е сега за финансиските или други проблеми не расправам а и сигурно не сакаах да навредам некој со моето мислење.На секој му е полесно да живее без било какви ограничување во било која свера ама пак ке кажам нашето општество не го дозволува тоа,патријархални сме
Радмила, извини што ќе бидам груб, можеби и вулгарен. Читав еден твој пост и на религија и од таму ќе извлечам еден впечаток за тебе заедно со твоето име и твоите мислења. Ти си “патријархалноста“, конзервативноста во општеството. Твоето име е стааааааааро... и непопуларно и оддава впечаток на конзерватизам само по себе, твојата слепост во религијата го докажува тоа а овие постови тука каде викаш дека би требало да се рушат табуата го дефинира моето мислење за тебе. Мислам дека живееш надвор од Скопје, каде ситуацијата со табуата е полоша пред се заради ликови како тебе. Она за кое ние се бориме тука, во светот одамна помина како тренд. Скопје, на начинот на кој јас го познавам, ги има ликовите и кои личат на тебе и оние кои воопшто не им е грижа што компиите ќе кажат(тие се позитивните ликови во приказната). Сексалната револуција заврши, табуа не постојат, само треба да ги отвориме очите, војната заврши.
А инаку мислам дека си сепак интелигентна, само треба да ти текне дека ти е дозволено да размислуваш сама и дека менувањето на ставот е исто така дозволено и препорачливо. Извини ако бев злобен...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.948
Поени од реакции
50.866
Dolphin напиша:
Итар Пејо, машко... Темава не е “тинејџери машки со вишок тестостерон“, на погрешна тема си реплицирал....
Во право си можда а си викав седи не се мешај кај што не ти е место али ај па кажи ти ако знаеш

Kajgana Shop

На врв Bottom