Bada Bing!
шшшшшш
- Член од
- 14 јули 2006
- Мислења
- 2.671
- Поени од реакции
- 114
И секоја жена е совршена?
лол
лол
без разлика кој ,како, дека важно е дека повеке би сакал девојка која сака да биде МОЛЕНА отколку курва(условно кажано).Викторгг напиша:Тие етикети си ги давате вие жените сами на себе преку чаршиски муабети. Сами себе си штетите... Така што не сме ние криви што вие се осеќате како курви. Епитет курва на девојка може да и закачи само некоја друга девојка која е љубоморна дека не може да го има истиот забавен живот како неа, или поверојатно некое атрактивно момче.
Не, попрво би имал девојка која нема да ја молам, а ти ако сакаш да ја викаш курва ќе се разберем ја и ти приватно некако нели. (Ти, условно кажано нели, кој и да е...) За мене не е курва. За мене е девојка ко сите други...Попова Радмила напиша:без разлика кој ,како, дека важно е дека повеке би сакал девојка која сака да биде МОЛЕНА отколку курва(условно кажано).
Условно кажано, ти си затворена во сопствениот ум. Затоа што само таму постојат “курвите“. Онакви како што ти ги дефинираш. Ти си девојка што кога треба да преземе акција за да и биде убаво, или кога треба да се опушти, и се кочат нервите. Едноставно имаш ептен ниска самодоверба, и ти се всадени некои квази принципи длабоко во тебе. И мора да направиш нешто.Попова Радмила напиша:без разлика кој ,како, дека важно е дека повеке би сакал девојка која сака да биде МОЛЕНА отколку курва(условно кажано).
Ете се гледа дека сама си ги етикетираш предрасудите.Попова Радмила напиша:Не ти е важно со колку мажи била пред тебе?со кого што правела? Ако ја добиеш на прва не помислуваш дека и некој друг пред тебе исто толку лесно ја добил па можеби добил и повеке? не ти е важно со кого и каде ја изгубила невиноста итн,итн,итн........
Ако е така секоја чест,иако се сомневам
Аууууу, извинете за офтопиков, али кај ми беше ти коа беше актуелна темата за 39-те оргазми...Попова Радмила напиша:и не ме разбирајте погрешно,немам ништо против рушењето на табуата за курви и слични глупости ама луге АЛО живееме во опшество во кое нашите мајки не ги земали за жени доколку не се невини не мислите дека брзаме? се во свое време. Колку и да се правиме современи патријалхалното уште е во нас.По 20 години брак најголемите расправии се во семејствата каде жената ја изгубила невиноста пред бракот со некој кој не е нејзиниот сопруг.
Колку и да негирате ТАКА Е тоа е статистички докажано.
А тоа треба нас мажите да не ни оди во прилог? Можеби. Јас само знам дека животот се движи секогаш, се може да се случи. И ако јас не сум бил доволно добар за неа, да сум жив и здрав. Ми се случило тоа па еве, стојам. А инаку проблебот кој сакаш да го кажеш се однесува на оние момци(и девојки меѓудругото) кои немаат самодоверба, како што ме обвини неправно долфин, и кои се плашат дека не се доволно добри за девојката. Можеби и ќе бидат откачени заради таа причина, ама јас повеќе сакам да се трудам долгорочно за некоја која ми дала шанса да се трудам, за разлика од некоја која ме нервирала на почетокот заради некои банални причини како принципот на мама.JASMIN напиша:Како сите машки рипнавте на темава, ви се смачило со тие машко-женски игри. Да, Виктор, се согласувам дека секое машко може да добие ’’тешка’’ девојка. Таква девојка обично на површина е тешка, коќе го пробиеш ѕидот лесно ќе ја имаш, и уште полесно може да ја надминеш- го нема едноставно веќе истиот вкус како ко изгледала тешка. Затоа повеќе ќе сакаш девојка која, знае што сака, го бара и го зема тоа. Да. Но таа девојка потешко можеш да ја задржиш. Бидејќи, баш знае што сака. И може да дојде момент кога нема веќе да те сака тебе. Е тука ќе се трудиш, ама на долги стази. ( нормално, се’ е двострано во риал лајф и не баш вака, ама ко веќе сценарија почнавте...)
Ма јок. Створени сме љубов да водиме, не силите да си ги мериме, ко на бојно поле. Туку ти така ја постави темата, луто, анти-женски, па така и ти одговорив. Нормално, се е двострано. Тоа важи и за жените.Викторгг напиша:А тоа треба нас мажите да не ни оди во прилог?
Итар Пејо, машко... Темава не е “тинејџери машки со вишок тестостерон“, на погрешна тема си реплицирал....itar pejo напиша:Добро бе луѓе се што вреди си има цена ако некоја девојка вреди а цената е ''молење'' не ми е ни срам да ја ''молам'' кога знaм дека го заслужува тоа нема чаре ке молиш и малку ке ти биде.
ама после...:zlo:
Радмила, извини што ќе бидам груб, можеби и вулгарен. Читав еден твој пост и на религија и од таму ќе извлечам еден впечаток за тебе заедно со твоето име и твоите мислења. Ти си “патријархалноста“, конзервативноста во општеството. Твоето име е стааааааааро... и непопуларно и оддава впечаток на конзерватизам само по себе, твојата слепост во религијата го докажува тоа а овие постови тука каде викаш дека би требало да се рушат табуата го дефинира моето мислење за тебе. Мислам дека живееш надвор од Скопје, каде ситуацијата со табуата е полоша пред се заради ликови како тебе. Она за кое ние се бориме тука, во светот одамна помина како тренд. Скопје, на начинот на кој јас го познавам, ги има ликовите и кои личат на тебе и оние кои воопшто не им е грижа што компиите ќе кажат(тие се позитивните ликови во приказната). Сексалната револуција заврши, табуа не постојат, само треба да ги отвориме очите, војната заврши.Попова Радмила напиша:Имам повеке од 19 и тоа за статистиката е точно е сега за финансиските или други проблеми не расправам а и сигурно не сакаах да навредам некој со моето мислење.На секој му е полесно да живее без било какви ограничување во било која свера ама пак ке кажам нашето општество не го дозволува тоа,патријархални сме
Во право си можда а си викав седи не се мешај кај што не ти е место али ај па кажи ти ако знаешDolphin напиша:Итар Пејо, машко... Темава не е “тинејџери машки со вишок тестостерон“, на погрешна тема си реплицирал....