Зошто девојките сакаат да ги молиш?

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Уффффффффф...

Како прво, молење е глупост. Голема глупост. И тоа не употребување на зборот “те молам“, туку да убедуваш девојка да е со тебе на лош начин. Си има начини.

Второ, како помал ако девојка ми речеше “ит еинт гона хеп`н“, тек тогаш ми стануваше интересно, и обавезно после тоа ги фаќав. Али не со молење или досаѓање туку правев после тоа за брзо време да умираат они да бидат со мене.

Трето... Кога ќе ми текне каков лек бев за девојки како Еци... Такви девојки таков тип, ги заведував им го вртев паметот милион, им го земав здивот, и не ги ни бакнував. Откако ќе ја осетев дека гори по мене и сме сами и чека да ја бакнам... Ќе и кажев “многу сакам да останам, ама за 15 минути почнува многу добар филм на сител, пријатно“. Не ретко ме испраќале после “сител реченицата“ со пцости и тешки навреди.

Четврто, порака до Викторг... Не знам колку години си точно али не си мал. Имаш проблем машко со самодовербата. И тоа е лошо. Мора одма интезивно на тоа да поработиш ако сакаш да имаш убав живот. Ниедна асолна девојка што малку се цени не сака машко што не е полно со самодоверба.

На крај... Хихихихихихихи, мора да се мачи за да ме цени за да му биде убаво... ГРЕ - О - ТА!!!!!! Толку сте исфрустрирани и трајно оштетени вие девојки со такви ставови, што нема ни да почнам да ве анализирам. Кога бев негде 23 отрпилика се замарав со такви девојки. И ги освојував. Сега едината емоција кон нив ми е - ги жалам. МНОГУ. А и децата што ќе бидат воспитани од нив.

Пошто Викторг лесно може да стекне самодоверба и да е ок. Вие мили мои сте непоправливи случаи.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
eci^^^ напиша:
Problemite nastanuvaat ponataka, vo ponatamosniot zaednocki zivot koga veke pointenzivno se sogleduva Karakteristikata na maskata licnost da bide na povisoko nivo od svojata partnerka. Tokmu zaradi toa na devojkata i e vazno uste vo pocetokot da bide sfatena kako seriozna, malce teska no vredna za pocituvanje licnost, koja ke bide potpora za mazot vo ponatamosniot zivot, no koja ke moze isto taka da odlicuva i da bara da bide sfatena pravilno!
А не би требало тоа да го постигне со својата интелигентност рамна на партнерот, со својата смисла за хумор и со способноста за дебатирање на повеќе теми како што е случајот кај мажите? Мислев дека сакате да бидеме еднакви, 8 март беше пред некој ден... зошто сама се деградираш?
Треба со тоа што нема да се впушти во љубовна врска кога посакала, да докажува некои принципи за подоцна во животот? Извини ама тоа не ми е сфатливо... :toe:

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
eci^^^ напиша:
Problemite nastanuvaat ponataka, vo ponatamosniot zaednocki zivot koga veke pointenzivno se sogleduva Karakteristikata na maskata licnost da bide na povisoko nivo od svojata partnerka. Tokmu zaradi toa na devojkata i e vazno uste vo pocetokot da bide sfatena kako seriozna, malce teska no vredna za pocituvanje licnost, koja ke bide potpora za mazot vo ponatamosniot zivot, no koja ke moze isto taka da odlicuva i da bara da bide sfatena pravilno!
Дали и машкото има право да го бара тоа од девојката? Ти си прифатила старомоден стереотип на однесување, демек мажот ја негира нејзината личност, нејзините ставови. И како тоа ќе го промени со нејзината “тежина“ ? Мислам, 21 век сме, ова не држи вода..

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Dolphin напиша:
Четврто, порака до Викторг... Не знам колку години си точно али не си мал. Имаш проблем машко со самодовербата. И тоа е лошо. Мора одма интезивно на тоа да поработиш ако сакаш да имаш убав живот. Ниедна асолна девојка што малку се цени не сака машко што не е полно со самодоверба.

Пошто Викторг лесно може да стекне самодоверба и да е ок. Вие мили мои сте непоправливи случаи.
Кај се сфативме дека немам самодовреба? Инаку години ми пишува под аватарот :) :helou: Јас поставив тема со прашање... никаде не реков дека имам проблем. Мојот лик не е тема на дискусија за никого. Ако некој сака нешто да ми каже во врска со мојот карактер или било што, може по пп или на темата анализа на форумџии...
Остаите ме на раат... темата нема врска со мене...
Забораив... темата е токму за она кое го спомна ама не мислеше на него. зошто сакаат да дојдеме до моментот ”На сител има филм”, и зошто се лутат кога ќе им го направиме тоа откако сме потрудиле навистина да ги доведеме во таа ситуација

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Затоа што работат на бирократски принцип. Пополни десетици формулари, меѓу кои круцијалниот Р44 и розовиот (само залажува!) Б59 за да може да се изврши испорака која ќе доаѓа на погрешна адреса минимум два пати за да мораш да ја повториш процедурата до успех кој се разбира ќе резултира со добивање на бајата стока која ќе пробуваш да ја замениш, но условите за рекламација нема да бидат валидни затоа што на розовиот формулар не си внимавал и не е толку читок потписот што ќе резултира со комплетно игнорирање на потребните служби и можна парична казна заради небрежност и нанесување болка на бирократскиот апарат.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Ама тоа објаснувам, воопшто не треба да се замараме со девојки на кои што мора да им докажеме дека може да го освоиме, и да ги “сител-филм“ после...

Лет дем би бе... Точка. Не можат такви сега ни да припарат кон мене...

Р.Ѕ. Не те нападнав Викторг, не рипај одма. Драг си ми и ти дадов искрен совет, а дека самодовербата ти е на алармантно ниско ниво, ти е машко. И џабе не ми негирај, оти знаеш и сам дека е така, т.е. сам на себе џабе не си негирај, кога си знаеш. Али не се секирај, тоа се поправа лесно само почни повеќе да се сакаш себеси и обавезно нон стоп да си весел, и да не дозволуваш ништо да те вади од контекст и да не ти смета. И то.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Темава е тежок стереотип:) Не ја читав, ме мрзеше, ама... Девојките сакаат да ги молиш? Ај ве молам некој факт нафрлете ми, статистика, психолошки анализи кои го докажуваат истото?

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Муабетиве ме потсекаат на времињата од прабабами кога им бирале мажи без да ги прашаат дали воопшто сакаат тие да се мажат со нив (па нели родителите секогаш знаат што е најдобро за нивното дете ... па дури и кој маж:pos:) тогаш им било важно мажјакот само да ја чактиса женката, да биде достоен за неа и готово наредена е работата.
Бог да чува.:pop:
Што потреба од толку молење? Отварање на картите само и ништо фазла, а тоа дали ке си одговарате или не ... дури не пробаш неможеш да знаеш, тоа што ќе те моли година дена за да биде со тебе не дава никаква гаранција дека тој е тој што баш тебе ти треба ... може да испадне дека е човек кој воопшто не ти одговара .. и што после? Залудно потрошена година во молење и за тебе и за него ..
Ова е за сите што кажаа дека сакаат молење.:smir:

Член од
4 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Јас уствари веке неможам да сфатам шо сакате да докажете?Мислам дека од една тема се префрлувате на друга.Со врска има рамноправноста ,интелегенцијата и сите други работи кои ги набројавте со МОЛЕЊЕТО иако јас тоа така не го сфаќам.
Цел проблем е во патријархалното воспитување дека мажот треба и мора да ја освојува жената а не обратно(денес за среќа некои исклучоци ,секоја чест,успеваат да ги срушат тии табуа).
Дали жената е ќе биде прифатена како рамноправна во секое поле од општествениот и интелектуалниот живот зависи само од неа како индивидуа а не од цел женски род,истото важи и за тоа дали сака или не лесно да се ДАДЕ.
Велите дека сме исфрустрирани и ограничени а ако некоја пребрзо ја добиете ја окарактеризирувате како лесна,курва и сто ли уште не,тогаш ако ние сме тешки за сфаќање каде сте вие?(морам да кажам оти ги мразам тие поделби ние вие ама темата е таква)
Колку и да филозофирате на крај сите ќе мора да признаете(зборувам за машките) дека повеке ве привлекува она кое тешко го добивате,а посебно она кое е туго ама тоа е веќе друга тема.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Да де. Главна преокупација во животот... Да не ме етикетираат како курва...

Абе арно реков и ќе повторам...

ГРЕ - О - ТА!!!

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Maskite greska ja sfakaat potrebata na zenskata licnost da bide pocituvana,sfatena,SAKANA, pa na istoto mu davaat razni iminja: kako molenje, otkacuvanje, kompleks na visa vrednost!

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
eci^^^ напиша:
Maskite greska ja sfakaat potrebata na zenskata licnost da bide pocituvana,sfatena,SAKANA, pa na istoto mu davaat razni iminja: kako molenje, otkacuvanje, kompleks na visa vrednost!
Јок, девојко, точно отприлика ја сваќаме вашата потреба од сето тоа. Иначе извини што ќе ти кажам, а ОВА СО СИГУРНОСТ Е ТАКА 100%, ама ти имаш ТЕЖОК комплекс на пониска вредност.

Психилог не е на одмет, ги има добри по Скопјево.

Р.Ѕ. Авторот на постов на 2 наврати има посетувано психолог, ништо страшно нема во тоа...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Попова Радмила напиша:
Велите дека сме исфрустрирани и ограничени а ако некоја пребрзо ја добиете ја окарактеризирувате како лесна,курва и сто ли уште не,тогаш ако ние сме тешки за сфаќање каде сте вие?(морам да кажам оти ги мразам тие поделби ние вие ама темата е таква)
Колку и да филозофирате на крај сите ќе мора да признаете(зборувам за машките) дека повеке ве привлекува она кое тешко го добивате,а посебно она кое е туго ама тоа е веќе друга тема.
Тие етикети си ги давате вие жените сами на себе преку чаршиски муабети. Сами себе си штетите... Така што не сме ние криви што вие се осеќате како курви. Епитет курва на девојка може да и закачи само некоја друга девојка која е љубоморна дека не може да го има истиот забавен живот како неа, или поверојатно некое атрактивно момче.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Сеа видов дека си 17 години Еци. Таман си малечка... Пола година кај добар психолог, малку работа на себе, и ќе се развиеш во здрава девојка и личност, а не како сега си тргната на пат да се развиеш во тешка исфрустрирана шмизла (не си таква де уште, на пат си да станеш таква). Гуш од мене Еци и ти посакувам се најдобро во врска со ова.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Tokmu za vakvata
Dolphin напиша:
Јок, девојко, точно отприлика ја сваќаме вашата потреба од сето тоа. Иначе извини што ќе ти кажам, а ОВА СО СИГУРНОСТ Е ТАКА 100%, ама ти имаш ТЕЖОК комплекс на пониска вредност.

Психилог не е на одмет, ги има добри по Скопјево.
maskata svojstvenost, jas zboruvam celo vreme!

Kajgana Shop

На врв Bottom