Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

S

Stef Bachatero

Гостин
Се е релативно тоа може да кажам,мразам момци кој не знаат како правилно со девојка.Значи треба да ја наградиш со нешто што ќе го памети цел живот ако е во најдобро понашање со тебе,а треба да одвлечеш внимание од нејзе кога е во своите ПМС денови и кога драма креираат и треба да ги седнеш да им направиш дека такво понашање не е нешто што ќе го трпиш и нема да дозволиш да понатаму така биде без разлика дали е најубавата девојка или најгрдата.За мене пред да стапиш во врска со некој е најважно на хартија да ми каже што поднесува кај еден маж и што и се очекувањата исто и моите,тоа си го чувам некаде и го гледам секој ден.Е сега главните способности на еден маж е тој да биде лидер во врска не обратно,да биде одлучен и сигурен во себе.Во мојот случај јас сите способности ги имав на почеток но полека и дозволував несвесно тие граници да ги крши,полека ја слушав нејзе не самиот себе и опа таа веднаш почна да флертува со други машки.Поларноста во врската се смени и раскинавме.Тоа што најглавно беше е дека моите постапки губеа привлечност кај неа,не бев тој на почеток на врската но сепак се вратив многу брзо за 1 месец симнав многу 12 кила,отидов во теретана ми се враќаше самодовербата во себе.Видов дека пак сум привлечен за женски и полека се враќам на самиот себе.Другарите ми велат дека сум се променил и стварно е така.Раскинувањето беше најдобро за мене да се вратам на самиот себе.Сега не барам ништо сериозно се дур не се надминам себе физички и психички.Се е до јазикот на телото дали добар дали лош секоја девојка може да биде моја,но не секоја може да ми го освои срцето :)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Ne gi sakaat posto sakaat mangupi tepacista i posle koa ke ja podbere i nea da se zali za semejno nasilstvo i ne znam sto a u stvari sami si go baraat!

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Се е релативно тоа може да кажам,мразам момци кој не знаат како правилно со девојка.Значи треба да ја наградиш со нешто што ќе го памети цел живот ако е во најдобро понашање со тебе,а треба да одвлечеш внимание од нејзе кога е во своите ПМС денови и кога драма креираат и треба да ги седнеш да им направиш дека такво понашање не е нешто што ќе го трпиш и нема да дозволиш да понатаму така биде без разлика дали е најубавата девојка или најгрдата.За мене пред да стапиш во врска со некој е најважно на хартија да ми каже што поднесува кај еден маж и што и се очекувањата исто и моите,тоа си го чувам некаде и го гледам секој ден.Е сега главните способности на еден маж е тој да биде лидер во врска не обратно,да биде одлучен и сигурен во себе.Во мојот случај јас сите способности ги имав на почеток но полека и дозволував несвесно тие граници да ги крши,полека ја слушав нејзе не самиот себе и опа таа веднаш почна да флертува со други машки.Поларноста во врската се смени и раскинавме.Тоа што најглавно беше е дека моите постапки губеа привлечност кај неа,не бев тој на почеток на врската но сепак се вратив многу брзо за 1 месец симнав многу 12 кила,отидов во теретана ми се враќаше самодовербата во себе.Видов дека пак сум привлечен за женски и полека се враќам на самиот себе.Другарите ми велат дека сум се променил и стварно е така.Раскинувањето беше најдобро за мене да се вратам на самиот себе.Сега не барам ништо сериозно се дур не се надминам себе физички и психички.Се е до јазикот на телото дали добар дали лош секоја девојка може да биде моја,но не секоја може да ми го освои срцето :)
Ти не си ја изгубил девојката ради тоа шо не си бил популарен у врска и она ги надминала границите, туку затоа што она сакала да шврља. Може ти сакаш така да се тешиш, ама вистината е таа. Ако сака некоја да те изневери и ланци да и врзеш ќе те изневери. Таа шо сака да биде со тебе, ќе биде прифаќајки ги сите твои мани и доблести.

P

Princ

Гостин
A ti sho me narekuvash mene kucka ?? deka kazuvam mirnite mashki se kuchinja sho ida po zenskite ? Taka gi vikame vo svedska..
Па и ние во Македонија ги викаме оние "ладнокрвните" што живеат во лош филм,филм во кој неколку пати од што биле пијани или нормално ги поминувале сите журки,клубови,вукојебини и подрумчиња успеала (како што љубам јас да кажам)"да се вклучат во програма" тоест да си го видат животот. Прво вклучување качена на мотор,натртена со пола гз надвор,correct me if I'm wrong. Второ вклучување трачарења варања и таа шема,зошто нели мотор веќе не е во мода,има луѓе со опасни коли. И трето вклучување после сите тие срања,накај 36-37 година,single сфаќа дека младоста и поминала за џабе, кучки.
Нема лутиш, до јазикот е и начинот на изразување.
Шведска, немири, здраво.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Девојките велат дека сакаат добри и фини момци, но сепак се забавуваат со „лошите“ возбудливи фраери. Всушност секое момче има свои добри и лоши страни, а најважно е девојката да не биде оптеретена со неговото вклопување во било која страна. Еве неколку причини зашто девојките не поднесуваат добри момци:
Премногу добро за да биде вистинито
Добрите момци се премногу добри. Никој не може да биде толку добар освен ако не е светец. Всушност, момците кои спаѓаат во оваа категорија се оптеретени да бидат добри, секогаш праведни и искрени кон сите, што забораваат дека треба да живеат реален живот. Тие никогаш не би направиле нешто несоодветно, а тоа не е реалност.
Респект
Добрите момци не поставуваат граници и не бараат ништо од девојките. Лошите момци не дозволуваат да бидат под целосна контрола и влијание на девојките. Девојките не почитуваат дечко кој можат да го контролираат!
Предвидливост
Тие имаат досаден живот. Никогаш не се предизвик и затоа девојките ги одбегнуваат. Со нив нема забава која се очекува во врската.
Предизвик
Секоја девојка го сака дечкото како потенцијал. Таа се заљубува, но со намера и нешто да смени и поправи кај него- да се откаже од цигари, алкохол, излегување во град, да го поттикне да учи, да се усовршува, поубаво да се облекува... Кај добрите момци нема што да се поправи.
Страв од интимност
Со добрите и зрелите момци, интимноста, сериозната врска и бракот се извесни. Многу девојки, од страв да не влезат во посериозни односи, ги избегнуваат овие момци.
Шарм
Добрите момци понекогаш не можат да се снајдат со зборовите, па не знаат што да кажат. Лошите се зборливи, можеби понекогаш и вулгарни, но секогаш знаат што да кажат. Едноставно знаат да се изразат и да кажат се што сака да слушне девојката.
Заштита
Момците во секоја смисла треба да ја штитат девојката. Лошите момци оставаат впечаток дека се способни тоа да го направат, додека повлечените предизвикуваат несигурност кај жените.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Девојките велат дека сакаат добри и фини момци, но сепак се забавуваат со „лошите“ возбудливи фраери. Всушност секое момче има свои добри и лоши страни, а најважно е девојката да не биде оптеретена со неговото вклопување во било која страна. Еве неколку причини зашто девојките не поднесуваат добри момци:
Добрите момци се премногу добри. Никој не може да биде толку добар освен ако не е светец. Всушност, момците кои спаѓаат во оваа категорија се оптеретени да бидат добри, секогаш праведни и искрени кон сите, што забораваат дека треба да живеат реален живот. Тие никогаш не би направиле нешто несоодветно, а тоа не е реалност.
Респект
Добрите момци не поставуваат граници и не бараат ништо од девојките. Лошите момци не дозволуваат да бидат под целосна контрола и влијание на девојките. Девојките не почитуваат дечко кој можат да го контролираат!
Предвидливост
Тие имаат досаден живот. Никогаш не се предизвик и затоа девојките ги одбегнуваат. Со нив нема забава која се очекува во врската.
Предизвик
Секоја девојка го сака дечкото како потенцијал. Таа се заљубува, но со намера и нешто да смени и поправи кај него- да се откаже од цигари, алкохол, излегување во град, да го поттикне да учи, да се усовршува, поубаво да се облекува... Кај добрите момци нема што да се поправи.
Страв од интимност
Со добрите и зрелите момци, интимноста, сериозната врска и бракот се извесни. Многу девојки, од страв да не влезат во посериозни односи, ги избегнуваат овие момци.
Шарм
Добрите момци понекогаш не можат да се снајдат со зборовите, па не знаат што да кажат. Лошите се зборливи, можеби понекогаш и вулгарни, но секогаш знаат што да кажат. Едноставно знаат да се изразат и да кажат се што сака да слушне девојката.
Заштита
Момците во секоја смисла треба да ја штитат девојката. Лошите момци оставаат впечаток дека се способни тоа да го направат, додека повлечените предизвикуваат несигурност кај жените.
Барем да остаеше линк
http://kajgana.com/ljubov-i-seks/7-prichini-zoshto-zenite-biraat-„loshi-momci“
Девојките мрзат некреативни дечки, исто како шо и мажите мрзат некреативни женски.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
И ние машките не ги сакаме добрите девојки. Факт:

S

Stef Bachatero

Гостин
Ти не си ја изгубил девојката ради тоа шо не си бил популарен у врска и она ги надминала границите, туку затоа што она сакала да шврља. Може ти сакаш така да се тешиш, ама вистината е таа. Ако сака некоја да те изневери и ланци да и врзеш ќе те изневери. Таа шо сака да биде со тебе, ќе биде прифаќајки ги сите твои мани и доблести.
Раскинавме зашто така требало да биде,другото незнам таа си знае не ме интересира веќе минатото иднината е пред мене,а да тоа си права дека каков и да сум таа што вистински ме сака ќе ме прифати таков како што сум :).Не се тешам со ништо,доволен сум сам за себе,не сакам ниедна девојка но флерт и нешто ако дојде на патот зашто да не ;)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
И околу темава мислам дека е излишно уште да се тупи, нели?
Секој има различна дефиниција за добар дечко/добра девојка.
Не верувам некоја цура да каже дека е у врска со лош дечко или па некој муж да рече дека е у врска со лоша девојка.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Зашо?

Да му ебем матер зашо.

Озбилно сеа...
Тоа е затоа што авторов на темава погрешно ги дефинирал добрите момци.
Тој мислел на лигуши/бескичмењаци/папучари.
Добриот човек не мора да значи дека е лигуш. Тој може да има и сопствено јас. Разликата меѓу добриот и лошиот е што добриот ќе избере зборови да не ја повреди девојката.
Истотака на бескичмењакот ќе ја гања која и` да е (или пак скоро секоја) женска, додека добриот има изградено свој вкус.
За папучарење, се знае. Добриот ги бира зборовите. Папучарот - не избира. Тој папучари.
Лошите, се мангупи, подиректни, помалку ги боли за тоа како ќе се осеќа таа. Но нема апсолутно добар и апсолутно лош. Најчесто некој со повеќе од едното или другото.
За лигави - и нив ги има. Ама тие се.... лигави. Aпсоултно.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Он ме изгуби затоа што две години не добивав внимание од него и затоа што за се морав јас да мислам! А не затоа што сум шврљала и сл! ПОЗ

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Posho ne e interesno da imash kuche po tebe sho praj sve sho sakash :) Wouff
Хммм...ова ти е некако како да не сакаш исправен далечински бидејќи ти е предизвик да стануваш за секое менување канал или да обожаваш кола која ќе те остаи на сред пат некаде, казанче во вц кое постојано те поплавува али предизвик ти е рибаш плочки...некако ми е лишено од основна логика...:D

S

StormRage

Гостин
Респект
Предвидливост
Предизвик
Страв од интимност
Шарм
Заштита
Не е точно... барем за мене шо се сметам за добар а можда и грешам... Сум тешко непредвидлив, пијам, пушам ( значи има шо да се смени кај мене)
не сум воопшто повлечен и други работи ама сепак нешо не ја бива, најчесто сум толку добар за да бидам другар.. а ко ќе пробам да се надминам себеси т.е. да погазам многу шо го прам и да го сменам на полошо сум многу лош... кај е проблемот стварно не знам

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Да ти го поделам постот малку и по секоја точка ќе ти кажам.

Еве што сакаш:
  1. Сите жени го чекаат вистинскиот маж, не си единствена. Кога ќе го најдеш, треба да познаеш дека е тој па да го земеш и да бегаш.
  2. Мразиш лигавење, а сакаш романтики. Ама умерено, тоа јасно.
  3. Мразиш некој цело време да ти посветува внимание, сакаш понекогаш да те одбива, да ти се спротистави.
  4. Некој шо цело време ќе прави се да биде по мое, некој кој нема да има свое ЈАС во врската и ќе го изгуби идентитетот попатно! - ете контра на се` спомнато погоре.
  5. Некој кој нема да ми одговори „Ќе одиме кај шо сакаш, срцка.“ коа ќе го прашам кај ќе одиме вечер. - Пак се враќаш таму кај што застана
  6. А и некој кој, по можност, ќе ми се обраќа некако покреативно, а не со ’срцка’. - Срцка е застарен збор, незнам кој уште го употребува? И на она "маче" изразот му опадна квалитетот одамна. :)
Ами пп не ми прати. Или поштарот ја загубил попат. :D
Сака некој што ќе и бапне една по муцка(како ја на кучето)кога ќе претера,а после кога ќе сака да каже нешто има два прста да крева!

Kajgana Shop

На врв Bottom