Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Не сте опседнати со богот само за да дознаете како пак да го распнете (ако веќе бил распнат) и да им покажете на верниците дека е подобро понекогаш да бидете како Неверниот Тома (близнак) ? :)
Нели?
Признајте... вие сте научници од најмрачен вид... :) Сакате да распнете бог кој што пролеа Крв и Вода... Чекај... крв... бог.. крв... уф :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
81
Поени од реакции
20
......zatoa sto kopneat da go doznaat KOJ E vistinskiot,ama ne mozat,pa nema sto drugo da pravat osven da go navreduvat,i pcujat,kako on da im e kriv za nivnata situacija vo koja se naogaat..:icon_lol: HEHHEHE

T

Tetro

Гостин
......zatoa sto kopneat da go doznaat KOJ E vistinskiot,ama ne mozat,pa nema sto drugo da pravat osven da go navreduvat,i pcujat,kako on da im e kriv za nivnata situacija vo koja se naogaat..:icon_lol: HEHHEHE
А ти како демек знаеш кој е вистинскиот, а си молчиш.
Навреди, пцуења и други детски приказни измислиле верниците. Ама, секој со своето.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Еве јас иако секогаш на средина бев на овие теми за религијата последните две месеца ми беа ужасно тешки и си признав дека отсекогаш верувам дека има некоја сила,иако може да се израам сум разочаран од животот па сум замерувал во смисла "Ако постоеше немаше да биде ова или она"
Верувам дека има нешто појако од нас.
Дали ќе се смеам на муабетите на Атеист или Dback што одсекад ми било омилено нешто коа сум онака тажен сепак тоа не менува дали има или нема нешто над нас.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Еве јас иако секогаш на средина бев на овие теми за религијата последните две месеца ми беа ужасно тешки и си признав дека отсекогаш верувам дека има некоја сила,иако може да се израам сум разочаран од животот па сум замерувал во смисла "Ако постоеше немаше да биде ова или она"
Верувам дека има нешто појако од нас.
Дали ќе се смеам на муабетите на Атеист или Dback што одсекад ми било омилено нешто коа сум онака тажен сепак тоа не менува дали има или нема нешто над нас.
Прво мило ми е што успевам да те насмеам. Барем имаат некаков ефект моите постови :D

А тоа такво нешто како „некаде во средина“ нема. Или си верник (теист) или атеист. Го реков тоа и погоре или на друга тема. На прашањето дали веруваш во (постоењето на) бог, ако едговорот не е да (секој друг одговор, не, не знам, не сум сигурен, да ја прашам мајка ми...итн) , тогаш тој е Атеист. Без разлика на кој бог или божество се однесува (од 5000+ досега познати)
А што поголемо надвор од нашето знаење постои, ни јас ни ти знаеме. И никој не знае. И постоело и ќе постои

Член од
17 октомври 2011
Мислења
81
Поени од реакции
20
..nekoi raboti lugeto mozat da gi razberat,ama nekoi ne,no na prasanjet dali " bog postoi "?
Jas velam DA.
Sekoj covek treba sam da si osluci vo sto ke veruva a vo sto ne.

Se smeam zatoa sto koga setanuva zbor za takvi Religiozni prasanaj,odgovorot nema da go najdete tuka.Forumov samo moze ili da ve potikne i ponatamu da istrazuvate vo zivotot ili da se nasmeeme:)...pozdrav..

N

Nessa Alcarin

Гостин
..nekoi raboti lugeto mozat da gi razberat,ama nekoi ne,no na prasanjet dali " bog postoi "?
Jas velam DA.
Sekoj covek treba sam da si osluci vo sto ke veruva a vo sto ne.

Se smeam zatoa sto koga setanuva zbor za takvi Religiozni prasanaj,odgovorot nema da go najdete tuka.Forumov samo moze ili da ve potikne i ponatamu da istrazuvate vo zivotot ili da se nasmeeme:)...pozdrav..
Прекрасно!! :vozbud: Само уште на кирилица да пишуваше па можеби ќе ти го прочитав постот.
Има една финта на тастатура се стиска Alt и Shift (истовремено). Ако немаш македонска поддршка еве како да си ставиш (Само наместо Greek како во примерот ќе избереш Macedonian)
http://www.endnote.com/support/helpdocs/Changing Regional Settings in Windows XP.pdf

п.с Знам дека сум многу оф топик, и дека сум wош Атеист, но навистина неможам веќе... Затоа се извинувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom