- Член од
- 7 мај 2013
- Мислења
- 1.580
- Поени од реакции
- 385
хехе,од толку прашања кон мене,на моето прво прашање падна и почна да користиш мои финти.е ова е веќе нешто друго, паметно прашање кое за сега нема единствен одговор.
АКО не постои ништо, тогаш ДА, и за мене и за тебе е едно големо НИШТО. црна дупка. како сакаш кажи го.
но, ... едно големо но има кај мене, а тоа е дека енергијата не се губи него дека само ја менува својата форма. е тука е моето навивање. таа форма може да биде како реинкарнацијата (се пренесува енергијата, но без нејзините информации за претходната состојба), а може да биде и како што вели хокингс (или со твои навредливи зборови инвалидот) разумот да постои без телото, ..... што во принцип е интересна теорија, вредна за разгледување.
друга ситуација што е возможна е дека ние сме едноставно некој програм (матрикс) и некој си игра ташак со нас.
така да, ако се задржам на твоето оргинално прашање одговорот го доби, ГОЛЕМО НИШТО
но јас како атеист не се задржувам само на тоа прашање и оговор, него ги оставам сите опции во игра
Јас не те прашав кое е твоето верување за тоа што се случува после смртта,туку дали јас и ти имаме ист третман ако се испостави дека после смртта нема апсолутно ништо??
Бидејќи,зависно од твојот одговор,повлекува и други прашања
--- надополнето: 23 септември 2013 во 02:07 ---
Претпоставувам и Хокинг си знае зошто се однесуваш простачки кон него:
Ако некого гледам во инвалидска количка со искривена уста,како да го наречам освен инвалид,да не згрешив нешто?