--- надополнето: 23 септември 2013 во 01:54 ---
Ок,ако стоиш на тоа што го збори тој инвалидот,имам прашања за тебе.
на пр. ако тврдиш дека не постои ништо после смртта,дали тоа значи дека после смртта јас и ти имаме ист третман,односно ако не постои ништо,тогаш не постои ни за мене ни за тебе?
Нели?
е ова е веќе нешто друго, паметно прашање кое за сега нема единствен одговор.
АКО не постои ништо, тогаш ДА, и за мене и за тебе е едно големо НИШТО. црна дупка. како сакаш кажи го.
но, ... едно големо но има кај мене, а тоа е дека енергијата не се губи него дека само ја менува својата форма. е тука е моето навивање. таа форма може да биде како реинкарнацијата (се пренесува енергијата, но без нејзините информации за претходната состојба), а може да биде и како што вели хокингс (или со твои навредливи зборови инвалидот) разумот да постои без телото, ..... што во принцип е интересна теорија, вредна за разгледување.
друга ситуација што е возможна е дека ние сме едноставно некој програм (матрикс) и некој си игра ташак со нас.
така да, ако се задржам на твоето оргинално прашање одговорот го доби, ГОЛЕМО НИШТО
но јас како атеист не се задржувам само на тоа прашање и оговор, него ги оставам сите опции во игра