Зонско-револтирани граѓани (ваши искуства со Зонското паркирање)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Колку што знам карпош нема општински пајак
Нема... Градот има 6 пајаци, а општина Центар 2 и тоа не се на Општината туку „ стопанисуваат “ за некаков приватњак

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Го пратив Поднесокот 5
Тој има 8 страни и ако некој има трпение може да го погледа.
Заклучно со ова во Стразбур се пратени преку 300 страни разни материјали.

Attachments

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Добро до кога работат пајациве? нон-стоп

Тројца скопјани утринава околу 3.30 часот во централата на скопската Пајак служба, изнервирани зашто автомобилот им бил собран, својот гнев го истуриле на двајцата полицајци на наплатниот пулт.
Возачот и неговите двајца пријатели биле непрописно паркирани но вината ја побарале кај полицајците кои ги нападнале нанесувајќи им телесни повреди.
Од МВР велат дека идентитетот на напаѓачите е познат, дека тие биле приведени и против нив ќе бидат поднесени соодветни пријави и за нападот и за непрописниот паркинг.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Добро до кога работат пајациве? нон-стоп
Пајаците „ стопанисуваат и поштено заработуваат “ нон стоп и делник и празник 24 часа. ЈП Градски паркинг има 6 пајаци ( имаа и 3 стари пајаци ), а ЈП Паркинзи на Општина Центар има 2 пајаци.
Дневен, за 24 часа, рекорд на 6 градски пајаци им е 120 подигнати возила
месечно двете ЛП подигаат околу 2500 возила.
Пајаците им се основен извор на приход и на двете ЈП ( 75% од приходот )
Единствен спас е укинување на двете ЈП

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Која е таа зона Д баш ме интересира бидејќи во зимскиот период во сите други зони после 9 навечер е бесплатно и сабота после 2 попладне а за оваа Д зона не важи ова кај нив е понеделник до сабота после 11 навечер е бесплатно.Нигде на нивниот сајт не гледам Д зона?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Денес бев во Клиничкиот центар ( Државна болница ).
Од минатиот петок, стопанисувањето и поштеното заработување (наплатата на паркирањето) ја врши ЈП Градски паркинг.
За сега наплатуваат 25 денари за час

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Денес бев во Клиничкиот центар ( Државна болница ).
Од минатиот петок, стопанисувањето и поштеното заработување (наплатата на паркирањето) ја врши ЈП Градски паркинг.
За сега наплатуваат 25 денари за час
Ставија катиљ паркинг табли и во мое маало на потегот Универзална-Католичка, крв да им е*ем клептоманско.
Ќе мора да купувам калаш у скоро време, нема друго чаре.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Баш клептомани, гладни за пари.

Секоја чест за Јакимовски што не дозволува зонско во Карпош. Вистински градоначалник кој работи во интерес на своите граѓани.
Па не баш, али за ова добива плус од мене.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Доколку се наплаќа зонско паркирање, општината би можела да инкасира околу 1 милион евра годишно. Во вакво време кога работи без поддршка од централната власт, во време на криза и сиромаштија 1 милион евра се цело богатство па дури и за една општина.

Али очигледно Јакимовски не сака да им ја пие крвта на своите граѓани ко останатите градоначалници.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Најново е што почнаа паркинг да наплаќаат и на споредната улица кај Веро Центар каде што се гради катна гаража.
А пак Тодоровиќ голем минус имал во работењето со Тинекс и решил да компензира со цената на паркингот во о.Центар
http://centarnews.net/index.php/2012-09-30-11-03-17/884-parkinzi-centar?fb_comment_id=fbc_209973362473099_882139_210040875799681#f3ceafa0b8

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Еден апел до Паркинг на Општина Центар - да им донираат гумени кукли на анусобацувачките партиски вработени бидејќи изгледа женските баш не им даваат.
Зошто ли ме тераа да вадам налепница газ преку глава и ми се закануваа со казни, а сега еден сељак цапарски веќе два месеца 'чекал нова лична карта' и го оставаат сред улица да паркира. Може требаше и јас да кажам дека сум од село да ме пуштат без да плаќам.
И еден апел до тие што излегуваат во МЦМ - имате 300 места 2 метра подоле, АМАН не ми ја блокирајте цела улица!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Не е баш за оваа тема, но ќе напишам тука.
Секако, се работи за паркирањето. Денес бев сведок, онака на поминување, на кавга на налутен граѓанин со сообраќаен полицаец.
Имено, возилото му беше непрописно паркирано, на тркалото имаше блокатор, кој, за да биде изваден, на ЈП Паркиралишта Струмица треба на лице место да му се плати 1100 денари (за кои се добива фискална сметка).
ЈП Паркиралишта Струмица нема надлежност да блокира возила. Освен на паркинзи со кои стопанисува.
Во соработка со МВР го прават тоа на начин што полицаецот им наложува на вработените во ЈП да блокираат некое возило.
Од друга страна, МВР исто така нема законска можност да блокира возило, а за тоа дискутиравме тука, туку може единствено да го дислоцира доколку пречи во нормалното одвивање на сообраќајот.
Затоа, сметам дека МВР постапува незаконски во конкретната пракса која ја имаат во Струмица.
Фотографирав неколку такви примери по градот, и деновиве ќе напишам едно писменце до МВР за да побарам мислење од нив дали сметаат дека е тоа законски, согласно кој закон, и доколку не е по закон да престанат со таквата пракса.
Како граѓанин, секако имам право на тоа.
Чисто информативно, сеуште немам добиено одговор на моето писменце до МВР од некаде крајот на месец октомври 2012.

Kajgana Shop

На врв Bottom