Стварно не можам да те разберам, сите се бориме никој никогаш да не им плаќа, а ти сакаш и во недела да им плаќаш...Дали кога не се плаќа во зонското на пр недела трева сепак да се прати порака на тој бројот
Не, планирам само во недела да се паркирам на зонско коа не се плаќа, ама дали треба да пријавам да не ми ја удрат лисицатаСтварно не можам да те разберам, сите се бориме никој никогаш да не им плаќа, а ти сакаш и во недела да им плаќаш...
неможе да ти стават лисица пошто не работат во недела, исто така не треба ни порака да се прати зошто не работат во неделаНе, планирам само во недела да се паркирам на зонско коа не се плаќа, ама дали треба да пријавам да не ми ја удрат лисицата
Обавезно прашај го и нека ги чува документите. Раскажи ни што ќе дознаеш. Ако го погледа Поднесокот 4, виде дека 5 од твоите фотографии пратив. Ќе ми требаат повеќе фотографии и тоа не само од паркинзите туку и од зонашите и тоа од разни места. Ако можеш, фотографирај низ Скопје.Кај Беко, понекогаш ќе се соберат по десетина зонаши наредени како хиени. Немам апарат инаку таа глетка е како хорор филм - наредени чекаат да казнуваат.Смрт за зони.. Денес сабајлечки гледам на станар од кај мене од зграда му ставиле шепа. Ај што бев во бунило и нерасонет ама колата убаво ја знам стално ја гледам. Ке прашам да видам зошто да не треба сеа сите со ред да им платиме што постo
За точаци безпари? Стварно не го очекував ова, сеуште сум шокиран. : )Капиштец долж ул. Народен фронт се поставени табли за зонско паркирање. Ќе се наплатува, за коли по 40 денари на час, за мотоцикли 15 денари на час, а за точаци беспари!
Таблите се на ЈП Паркинзи на Општина Центар.
Граѓаните што живеат таму ми рекоа дека се уште не почнале да напатуваат.
Убаво прочитав во болдираното??????????????????????Капиштец долж ул. Народен фронт се поставени табли за зонско паркирање. Ќе се наплатува, за коли по 40 денари на час, за мотоцикли 15 денари на час, а за точаци беспари!
Таблите се на ЈП Паркинзи на Општина Центар.
Граѓаните што живеат таму ми рекоа дека се уште не почнале да напатуваат.
а како е законски?40 ден од час не е законски
Точно така, за мотори 15 денари на час. А на таблите пишува за точаци бесплатно. Кога видов, силно се изнасмеав.Убаво прочитав во болдираното??????????????????????