Зонско-револтирани граѓани (ваши искуства со Зонското паркирање)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Дали кога не се плаќа во зонското на пр недела трева сепак да се прати порака на тој бројот

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Дали кога не се плаќа во зонското на пр недела трева сепак да се прати порака на тој бројот
Стварно не можам да те разберам, сите се бориме никој никогаш да не им плаќа, а ти сакаш и во недела да им плаќаш...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Стварно не можам да те разберам, сите се бориме никој никогаш да не им плаќа, а ти сакаш и во недела да им плаќаш...
Не, планирам само во недела да се паркирам на зонско коа не се плаќа, ама дали треба да пријавам да не ми ја удрат лисицата

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Не, планирам само во недела да се паркирам на зонско коа не се плаќа, ама дали треба да пријавам да не ми ја удрат лисицата
неможе да ти стават лисица пошто не работат во недела, исто така не треба ни порака да се прати зошто не работат во недела

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Во последно време се многу ретки написите во медиумите околу зонското паркирање.
Вчера на Сител е објавен краток напис, во кој директорката тврди дека основна нивна цел е да ги „заштитат станарите “. Нема ништо битно, но кој нема попаметна работа може да погледа:
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/zamerki-od-gragjanite-za-cenata-na-zonskoto-parkiranje#comment-108954

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Смрт за зони.. Денес сабајлечки гледам на станар од кај мене од зграда му ставиле шепа. Ај што бев во бунило и нерасонет ама колата убаво ја знам стално ја гледам. Ке прашам да видам зошто да не треба сеа сите со ред да им платиме што постоиме :mad:
Иначе да, мислам дека треба сите да се собереме онака пред ГП и да им дадеме еден предлог да им плаќаме онака по 1000че месечно чисто од кејф

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Смрт за зони.. Денес сабајлечки гледам на станар од кај мене од зграда му ставиле шепа. Ај што бев во бунило и нерасонет ама колата убаво ја знам стално ја гледам. Ке прашам да видам зошто да не треба сеа сите со ред да им платиме што постo
Обавезно прашај го и нека ги чува документите. Раскажи ни што ќе дознаеш. Ако го погледа Поднесокот 4, виде дека 5 од твоите фотографии пратив. Ќе ми требаат повеќе фотографии и тоа не само од паркинзите туку и од зонашите и тоа од разни места. Ако можеш, фотографирај низ Скопје.Кај Беко, понекогаш ќе се соберат по десетина зонаши наредени како хиени. Немам апарат инаку таа глетка е како хорор филм - наредени чекаат да казнуваат.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Таман поминаа пар денови од дождов па утре ке сликам да ти пуштам уште некое фото материјалче да видиш колку е несреден паркингот.
оф/он прича - Другар кој што е партизиран до немајкаде даде еден многу интересен коментар
- Ги сакав , ги гласав , сега на наредни ке видиме ...

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Капиштец долж ул. Народен фронт се поставени табли за зонско паркирање. Ќе се наплатува, за коли по 40 денари на час, за мотоцикли 15 денари на час, а за точаци беспари!
Таблите се на ЈП Паркинзи на Општина Центар.
Граѓаните што живеат таму ми рекоа дека се уште не почнале да напатуваат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Капиштец долж ул. Народен фронт се поставени табли за зонско паркирање. Ќе се наплатува, за коли по 40 денари на час, за мотоцикли 15 денари на час, а за точаци беспари!
За точаци безпари? Стварно не го очекував ова, сеуште сум шокиран. : )

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Убаво прочитав во болдираното??????????????????????

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Убаво прочитав во болдираното??????????????????????
Точно така, за мотори 15 денари на час. А на таблите пишува за точаци бесплатно. Кога видов, силно се изнасмеав.
Не пишува, дали и колку ќе наплатуваат за бебешки колички, тротинети, трицикли ....
Замолувам, некој кој може, да ги сними овие табли и да ги стави на странава, да направме мајтап. А би сакал фотографија од овие табли да пратам во Стразбур.
Морам да ви признам, јас немам фотоапарат и не знам како фотографија од мобилен се става на компјутер

Kajgana Shop

На врв Bottom