Во истата болница одам пред X години пошто чекав од хернија да се оперирам, а пустото ме вклешти и остај и термин и сичкото шо имав за операција едноставно морав да одам.
Едно копиле таму не си ти за кај мене, за на ортопедија си. Зедовме се скаравме.
Море ајван, да ти ебам и дипломата и знаењето. Дијагностициран сум, термин имам за под нож - колегата твој ќе ме прај и имам болки на тоа место не можам да се исправам меѓу другото.
НЕ, за на ортопедија си, се испокаравме пепел се напрајвме.
Добро му викам, одам сега на ортопедија ама моментот кога ќе можам да се испрам на нозе ќе те најдам.
Сума сумарум и после ортопедија и после некој ден изминат со болки се враќам во истата болница, го најдов копилето и си доби по муцки.
Го замолив ако има мадиња да пријави во надлежни институции па да продолжам и по членови од неговата фамилија.
Мочко.
Со говеда само стапот.
Исто и во ургентно му имам влегвано мајагери во врата оти не сакаа да примат близок човек кој имаше напад и со кој дојдов, а истиот беше донесен со брза помош.
Да почекал, оти гужва било, а брза помош го носи. Шизици на батерии, па уште бел мантил ми облекол.
Мајагери во вратата и првиот шо го видов за врат го фатив, да видиш како го примија за преглед.
Во нормални држави и за ова моето се одговара и то дебело, ама во ненормални и при ненормални услови и „лекари“ само тоа е „лекот“.
Имаше пред еден куп години еден случај СК некаде на клиники каде еден од браќата испука доктор внозе пошто овој или нешто ебал на операција или не сакал да прими некого (не се сеќавам). Само така со стоката. Никако поинаку.
На другар, уште одамна, му зедоа 150еур под рака *(оваа цена уште Господ кога одеше по земја, можи има некои 15 години) за да му ја породат жената.
Кога ги праша зошто треба да плати?
Одговорот беше:
Ако не ти чини и ти е скапо оди кај Таше (во Плодност).
Плати и ја породија жената, арно живо и здраво му е детенцето.
Заради вакви срања се сели народ, не ради X други тривијални работи како пари и богатства.
Штета шо сами не си ги превоспитаваме туку им носиме виски, бомбоњери, ручеци ги частиме по кафани и ги крмиме за работи кои им се законска обврска и заради кои земаат плата.
Да не зборам тоа Хипократова заклетва...