Заработување со YouTube во Македонија

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Немаш поврзано AdSence со YouTube каналот , џабе ти се тие 2 милион прегледи ...:coffee: .
Добро де па ке направиме 2 милиони ај да видиме што ке испадне еве тоа го врзав

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Добро де па ке направиме 2 милиони ај да видиме што ке испадне еве тоа го врзав

па со 2м сигурно ќе си имал некоја солидна сума, ако гледаноста ти е од ЕУ земјите сигурно ќе имаш доста

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
па со 2м сигурно ќе си имал некоја солидна сума, ако гледаноста ти е од ЕУ земјите сигурно ќе имаш доста
Појма неам ја знам дека треба преплатници да имам за да има некој денар и баталив али ке видиме видеово прилично е гледано 2000-3000 неделно па ке видиме што ке биде

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Појма неам ја знам дека треба преплатници да имам за да има некој денар и баталив али ке видиме видеово прилично е гледано 2000-3000 неделно па ке видиме што ке биде

важна е гледаноста нема врска претплатниците, но ако имаш што повеќе претплатници ти се зголемува и гледаноста..

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
важна е гледаноста нема врска претплатниците, но ако имаш што повеќе претплатници ти се зголемува и гледаноста..
Па тоа викам ја колку имаш преплатници толку е подобро, знам дека на 100.000 се добива сребрен youtube копче :)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
789
Поени од реакции
397
КАКО ДА ЗАРАБОТИТЕ НА "YOUTUBE"?

Сопствениците и авторите на различни видео снимки на „YouTube“ од територијата на земјите на поранешна Југославија како и Албанија, добија шанса да заработат од спонзорства и реклами кои ќе се прикажуваат на нивните клипови.

http://www.fakulteti.mk/news/15-09-23/kako_da_zarabotite_na_youtube.aspx

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.306
Поени од реакции
5.912
Сакам да ве прашам вас поискусните со Јутјуб и заработка околу него... Има еден мал милион муабети за тоа што е и како е со зарботката на Јутјуб, но народ зборува и ке зборува а тоа што е реално достојно се познава одма кога посиксуен ке проговори и објасни.

Прашањата ми се: За да имам гледаност на видеото дали треба тоа да е на насловната на Јутјуб ? Дали за да биде на насловната на Јутјуб моето видео треба да платам и колку кошта ? Колкава е заработката од една гледаност и дали парите се од самата гледаност на видеото или од субскрипција ?

И за крај колку заработката е возможна од Јутјуб или е само приказна ?

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Сакам да ве прашам вас поискусните со Јутјуб и заработка околу него... Има еден мал милион муабети за тоа што е и како е со зарботката на Јутјуб, но народ зборува и ке зборува а тоа што е реално достојно се познава одма кога посиксуен ке проговори и објасни.

Прашањата ми се: За да имам гледаност на видеото дали треба тоа да е на насловната на Јутјуб ? Дали за да биде на насловната на Јутјуб моето видео треба да платам и колку кошта ? Колкава е заработката од една гледаност и дали парите се од самата гледаност на видеото или од субскрипција ?

И за крај колку заработката е возможна од Јутјуб или е само приказна ?
можна е заработка како не али не се заработува од гледаност и субскрајбери, туку од рекламите шо се прикажуват и ако гледачите кликнат на нив или незнам точно шо.

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Здраво дечки,еве пред неколку месеци добив youtube parthership сеа почнувам да се монетизирам пробав нешто да напраам ама слабо ми оди со гледаност и претплатници автоматски послаба гледаност има некој предлог што би требало да направам или некоја идеа?
Иначе овај ми е каналот би било супер ако ги прегледате видеата и направите subscribe.

Позз ,

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Здраво дечки,еве пред неколку месеци добив youtube parthership сеа почнувам да се монетизирам пробав нешто да напраам ама слабо ми оди со гледаност и претплатници автоматски послаба гледаност има некој предлог што би требало да направам или некоја идеа?
Иначе овај ми е каналот би било супер ако ги прегледате видеата и направите subscribe.

Позз ,
Не видов што точно правиш, но јас мислам дека најдобро е да ги правиш на Англиски јазик видеата и ако си во можност да направиш реклама на јутјуб или фејсбук некако да добиеш на гледаност. Или фејсбук реклама, споделување и тн.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272

Позз ,
Добра идеја. Ти требаат повеќе видеа и после мисли му ја за рекламирање (како да ги популаризираш). Може треба парелено и сајт да отвориш со текстови на англиски во врска со секое видео.

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Тенкс дечки,незнам дали добро ве разбрав под рекламирање, а за сајт сум мислел но немам можност за инвестирање моментално.BTW ви благодарам за подршката a знаете како би можел некој сајт да ми направи уплоад на моето видео или идеата е глупа?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Тенкс дечки,незнам дали добро ве разбрав под рекламирање, а за сајт сум мислел но немам можност за инвестирање моментално.BTW ви благодарам за подршката a знаете како би можел некој сајт да ми направи уплоад на моето видео или идеата е глупа?
Па не е глупа, напротив. Само, твое е видеото? Мислам оригинално?

Член од
6 јуни 2014
Мислења
295
Поени од реакции
64
Зa свoјa веб стрaнa не ти требaaт некoи гoлеми финaнсии... Сaмo мaлце труд требa дa влoжиш дa јa изрaнгирaш. Oтвoри си ФБ стрaнa, aкaунт нa Twiter, Instagram.... Нa сите мoжни сoцијaлни медиуми... Тaму пoлеснo ќе се прoмoвирaш. И некa не ти биди тaргет Мaкедoнијa :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom