Запознавање со родителите

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Немам ниеден дечко запознаето, ниту донесесно дома, што знам некако непријатно ми е, незгодно ми е и покрај тоа што знам дека мајка ми нема да биде намќор или да го тупи, ама сепак сега за сега не би запознала никој со моите додека не сум сигурна дека стварно го сакам или дека врската е малце посериозна од обично бакнување, срце, злато и слично.

Иако дома и кажувам на мајка ми дека имам дечко и кажувам што е, кој е, зашто сум блиска со неа, ама има сепак разлика да знае дека имам некој дечко до тоа да ги запознаам.

Е сега, ако испадне случајно...тогаш нема бегање. Сигурно нема во џеб да го скријам.:icon_lol:
Ама намерно да закажувам запознавање...њет!
 
Член од
15 септември 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
spored mene formalno zapoznavanje vo vrska i nisto poveke
koga vrskata doaga do stepenot na serioznost(brak)
normalnato zapoznavanje ke pocne samo da si doaga
ne vikajte op pred da skoknete:vozbud:
 
Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
не ми би ми пречело да го запознаам со родителите само доколку тој сака но лично не би се запознала со неговите не сакам многу такви контакти сепак одам со него не со нив и секако секој дечко не се запознава со родителите доколку е врскта е поозбилна и сметам вооедно и чуствувам дека е нешто посебно таа личност
 

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Запознавање на родителите е секогаш ташако-смалувачко искуство . Прошлиот пат ко ми се деси ми требаше недела за да си ги вратам нормалните сексуални пориви а богме и физички да се опоравам од претрпениот шок . Толку се бев стегнал што потоа неможев ни во клозет да појдам ко шо треба .
 

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263

Знае да биде интересно...Али после десетото поставено прашање почнува притисок да ти се качува, и само се гледа како да се избега од ситуацијата....
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Не сум за запознавања додека уште се запознаваш ти со партнерот.
А и нема зошто да се брза, тоа ќе се случи еден ден секако.
 

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Кратко време имам дечко, ама се имам запознаено со неговите родители, а и тој со моите...
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Што мислите кога е вистинско време да го запознаете партнерот со вашите родители или да ги запознаете неговите?

Дали секој дечко/девојка го/ја запознавате со родителите или не го практикувате тоа?

Дали има правило кога треба има запознавање со родителите или некој временски рок?

И дали треба запознавање само доколку врската е сериозна или?

А да, и дали се зближувате со родителите на вашиот партнер?Знам многу случаи кога се зближувале премногу со родителите на партнерот,па после кога врската ќе завршела најтешко им било заради родителчите.




До сега дома ги имам запознаено само двете личности што најмногу сум ги сакала и сум одела долго со нив.Значи кога ќе сфатам дека стварно го сакам и вреди да го запознаам со моите го правам тоа,обично се случува по 6,7 месец.И немам некое правило...бар не до сега :) ама сепак треба да биде тоа нешто спешл за да го запознаам со моите.

Сега не сум блиска со родителите на дечко ми,мислам дека е така поради тоа што сум многу здрвена и пазам што зборам а не треба така,ама мислам дека кад тад ќе се смени односот :) A за разлика од мене,тој со мајка ми се однесува ко со неговата мајка.Многу го сака и дури у ситуација кога ќе се скараме и ќе и кажам мора да е тој секогаш во право..."што му праиш на детето''," па како така си се испонашала" и слично.... ц ц ц:nenene:
 
Член од
14 април 2009
Мислења
15
Поени од реакции
1
леле..јас треба да се запознаам со мајка му на дечко ми,она сакала да ме запознае..идеме две години,ама посто он не живее тука немало прилика да се запознаеме..ама јас многу се трипувам,и страм ми е,и не знам дали воопшто треба???
 
Член од
24 јуни 2009
Мислења
38
Поени од реакции
4
хмм... премногу ми беше непријатно кога требаше да се запозаам со неговите. :kesa: За среќа или можеби несреќа никогаш не се случи тоа. Баш секој пат кога се договаравме да одам кај него и да ме запознае со неговите, излегуваше нешто. Ми беше премногу срам. Од самата помисла дека треба да влезам кај него дома и да ме претстави пред неговите, ми се кочеше цело тело, почнував да се тресам и што уште не. Според мене запознавањето со родителите не е задолжително. Би требало да се случи доколку веќе долго време трае врската, зошто нормално е родителите да се интересираат со кој им виси ќерката/синот секоја вечер, но сепак, сметам тоа е голем чекор. Секоја чест на храбрите. :smir:
 
B

black angel

Гостин
majkami go zapozna mojot decko nekade 2 meseca otkako pocnavme da odime i se si bese ok onaka spontano doe na kafe si pravea muabet,a jas kaj nego pojdov uste prviot mesec nemase nekoj poseben starav sepak nema da me izedat ili slicno,se si odi super zaedno sme pola godina i bas mi e ok sto ja znae majkami a jas negovite roditeli:smir:
 

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
553

Знае да биде интересно...Али после десетото поставено прашање почнува притисок да ти се качува, и само се гледа како да се избега од ситуацијата....

Ееее невероватно, само што сакав да го постирам :zver:

Неее питај ме зашто живиим у кафани јаааааа

аааааааааааа

Немам среќе намам пара амааан
Немам среќе ни цигараааа амааааан

ааааааааааа
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Не планирам ништо околу запознавања со моите.Скоро секогаш тоа доаѓа спонтано и непланирано.Така според мене е и всушност најдобро.Сега, нормално не го носам дечкото две недели откако идеме дома, но некогаш кога ќе дојде до врата зошто јас сум заборавила нешто по дома за искачање( :icon_lol: ) ќе помине мајка ми или било кој од кај влезна врата ќе го примети, и додека јас да се вратам од соба веќе ги гледам во дневна како седат и си праат муабет:icon_lol:
 
N

nUt

Гостин
Нашата љубов трае веќе само 1 месец... и јас ги имам запознаето неговите родители... тој сеуште ги нема моите.... но кај и да е и тоа ќе се случи..

Не беше планот еј дојди да се запознаеш со моите, туку едноставно отидов до кај него затоа што врнеше и немаше кај да идеме...
Дома кај него беа сите.... мајка му, татко му и брат му...
Прво се запознав со брат му... кој што патем е постар од нас 4 години...
И ми беше мило затоа што тој одма почна да ми прави муабет како да сум му другарка а не девојка на помалиот брат...
Потоа следуваше мајкаму.. Прво почна да го критикува дечко ми зошто не не запознал одма како што дојдов.. Мајка му не почна со тие вообичаени прашања во стилот на од кај си колкава си каде учиш итн итн...
Се спремаше да оди некаде и ми рече... Начекав женско во куќа.. те молам помогними што да облечам затоа што машкиве секогаш ме критикуваат....
Си направивме најобичен женски муабет...
Послем 20 минути дојде татко му... Од него ми беше најмногу страв што ќе мисли...
Дојде и таков.. Ај Бојан јас идам.. еј. девојчето било тука.. Се запознав...
утре дента го прашав што му рекоа неговите за мене... кој не би сакал да знае...
ми кажа дека татко му бил изненаден колку добар впечаток сум оставила, колку сум била мила, пристојна и слатка... само тоа сакав да го слушнам...
Тој неколку пати бил кај мене дома но баш во тоа време моите не биле дома...
Како и да е.. ќе идеме на одмор заедно... Моите сигурно ќе го запознаат...

Иначе.. ниедна љубов до сега ја немам запознаето со моите.. ниту јас со нивните... Сето ова е спонтано.. Како и љубовта.... :pipi:
 

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
да идеш да те запознае со нејзините родители и така ако е добра мајка и да ја испласкаш малце ( без да знае татко и ) - е тоа ке е запознавање од соноштата

:pos2::pos2:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom