Запознавање со родителите

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
141
Не сакам да носам дома женска само за да се запознае со нив. Ја не ни кажувам која е додуша, обично ги оставам сами да прашаат (што и ке го напраат отпосле). Ја донесувам од сосема трета причина, и нејкам многу многу да ги информирам зашто знаат да замараат отпосле коа ке ме начекаат сам со зборови како "снашка, свадба, ти кога ке се жениш вака и вака", дури и само другарка да сум донел. Сакам што повеќе приватност у однос на моите родители по оваа работа, и нивно дистанцирање, зашто знаат да бедираат.
 
Член од
4 јули 2008
Мислења
230
Поени од реакции
9
:coffee:Добра тема. Види, сум се запознавала но секогаш сум била против тоа (тогашниот дечко знаел и да ми се налути за тоа што несакам средба со неговите родители). Еднаш налетав на една девојка (тогаш беше веке мажена) и зборевме на таа тема и ми рече: "јас мажот ми го запознав со моите два месеца пред нашата свадба, тогаш официјално и јас се запознав со неговите. И верувај од претходно искуство одлично е ...затоа што ти не си со него за неговите. Ти си со него и си решила да жиевееш со него затоа што тој ти се допаѓа а не неговите родители":toe:
 

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
Јас со мојата женска веке одиме 2,5 год. Прв пат со нејзините родители се запознав кај нив дома по повод матурската на мојата женска, а ние бевме во врска 11 месеци. А таа ги запозна моите родители после неколку месеци покасно и тоа на интересен начин.
Една вечер сонував ги запознавам моите родители со мојата девојка и утредента на мојата женска и кажувам: Сонував како те запознавам со моите, викам редно е веќе да ги запознаеш мама и тато после 1 год. врска. И после 2-3 дена таа дојде кај нас (претходно има доаѓано) и случајно мама и тато се вратија порано (изгледа на гости беа во друг град) и така да сонот ми стана вистина :smir:
Сега после толку време таа доаѓа кај нас почесто, а јас кај нив сум бил само 5-6 пати.
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Што мислите кога е вистинско време да го запознаете партнерот со вашите родители или да ги запознаете неговите?

Дали секој дечко/девојка го/ја запознавате со родителите или не го практикувате тоа?

Дали има правило кога треба има запознавање со родителите или некој временски рок?

И дали треба запознавање само доколку врската е сериозна или?
Нема баш вистинско време за запознавање на родителите на партнерот.Испланирано запознавање ми е многу глупаво.Дечко ми со моите се запозна кога прв пат дојде дома кај мене на кафе,а мајка ми беше дома,па така случајно се случи.И јас неговите така ги запознав.А секој еден дечко да го влечкам дома и да го запознавам со моите нема шанса.Инаку воопшто не се притресвам ниту пак ми е страв така ако треба да ги запознаам родителите на партнерот.И тие се обични луѓе,не гледам зошто би се плашела.Како шо прам муабет со било кој возрасен човек така и со нив.

А да, и дали се зближувате со родителите на вашиот партнер?Знам многу случаи кога се зближувале премногу со родителите на партнерот,па после кога врската ќе завршела најтешко им било заради родителчите.
А зближување ми е најглупаво нешто што постои.Знам многу случаеви кога се зближиле идните снаа и свекрва,демек многу добри пријателки станале, па на крајот испаднало дека е се само глума.Така да,си се држам на дистанца.Ако ги видам на улица,добар ден како сте,кога одам кај нив само нормален муабет и толку.Сама да пијам кафе со мајка му на дечко ми и такви случки нема шанси да си дозволам.
 
Член од
2 септември 2008
Мислења
11
Поени од реакции
1
jas mislam deka ako dvajcata se sakaat i ako smetaat deka vrskata im e seriozna ke im bide kef da se zapoznaat so nejzinite/negovite roditeli.jas decko mi go zapoznav so majka mi koga odevme nekade 4 meseca,a so tatko mi se zapoznaa sosema slucajno.toj bese kaj mene i tatko mi si dojde porano od rabota.jas so negovite ne ziveam naj,naj.pa i ne praktikuvam da odam kaj nego doma,no za smetka na toa se znam i so baba mu i so tetka mu.mislam deka nema nekoe opredeleno vreme za zapoznavanje so roditelite.ako nekoj misli deka se sakaat partnerot,nema zosto da ceka kojznae kolku.
 

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.701
Поени од реакции
5.326
ако дојде до тоа спонтано океј ама никакви организирања и слични глупости не доаѓаат во предвид :)
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Немам никаков проблем со запознавање со нејзините родители. Малце ме фаќа бед у стилот као еј сеа глупо као за свадба да се спремаме, ама само културно ќе ги отпоздравам и ако ме прашаат нешто ќе одговорам. Ама секако дека не би се задржувал долго време и да навлегувам во некои дискусиии или да се трудам да градам некој присен однос. Само еднаш у живот сум бил у врска која била у стадиум да доаѓа кај мене дома и нели и ја сакав кај нејзе дома да отидам не од шо копнеев да седам кај нејзе или домазет:pos2::pos2: боже сачувај, туку дека прво такво искуство па интересно ми беше.


Кај мене дома пак, неколку пати имаат видено дека не им е баш паметно да прашуваат кое девојчево шо дое, девојка ти е другарка ти е , а и коа ќе доенекое девојче да не и поставуваат прашања кај учи кај живее као се вика итн...Затоа фино лепо мене после ме прашуваат ама тоа се решава со отсечни одговори и ако се опуштат со прашања прекинувам да разговарам. А интересно им е да знаат ептен.[FONT=&quot][/FONT]​
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Ако кој и да е од двајцата живее со своите родители, до средба ќе дојде во секој случај. Тоа е неизбежно, а може и да е корисно, зашто идните средби стануваат полесни.

Во секој случај, сите родители го сакаат најдоброто за своето дете. Во зависност од тоа како ќе се поставите, ќе ве гледа или како душман, или како спасител на нивното дете. Значи, може да биде или многу непријатно при таквите средби, или многу пријатно и весело.
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Meet the Fockers работава :pos:
Глупава работа у секој случај, ама ваљда за девојките е различно и нејзините сакаат да видат кој ашљак им ја плеска ќерката...шо знам:)
 
A

Anck-Su-Namun

Гостин
Планирано запознавање не!
Онака успат може. Така усвари и беше во мојов случај. Не ми текнува точно како беше, ама планирано сигурно не беше.
Глупаво ми е тоа планирано запознавање, вечера ручек или не знам што.
А и плус тоа, овде кај нас во градов наш, нема шанса да не знаеш кој чив е и каков е. Така да запознавање само онака здраво јас сум таја и таја и сл.
 
Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
zapoznavanje so roditelite..???

Jas koga ja odvedov segasnata mi zena doma i im kazav deka ke se zenam.........:kesa:...sto da pravam mora ednas i toa da bide...moite sedea vo pizami na krevetot pet minuti dodeka da se osvestat. A koga vekje se osvestija....bese vekje kasno t.e. muzikata vekje pocna da sviri vo dvorot.
 

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
јас одам со девојка ми 5 години, а се запознав со нејзините по две недели. не беш ни планирано ни пожелувано. едноставно луѓето порано се вратија дома и ме начекаа.:vozbud::vozbud::vozbud: Тогаш посакував земјата да се отвори , ама тоа е.немав среќа.
Инаку идеално време за зпознавање е кога самиот ти ќе мислиш дека е право време.нема рокови ни сл.
 
Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Jas koga ja odvedov segasnata mi zena doma i im kazav deka ke se zenam.........:kesa:...sto da pravam mora ednas i toa da bide...moite sedea vo pizami na krevetot pet minuti dodeka da se osvestat. A koga vekje se osvestija....bese vekje kasno t.e. muzikata vekje pocna da sviri vo dvorot.
:pos: :pos: :pos:


Јас до сеа ги немам запознато со некој дечко, нити па имам намера официјално да ги запознаам. Ако испадне спонтано - ок, а јас потсвесно се трудам изглеа ни спонтано да не испадне пошто ми е ептен незгодно. :pos:
A се имам запознато со родителите само на 1 дечко. Беше неочекувано, само добро вечер и толку. :kesa: Беше смешно со татко му кога се запознав... Влегуваме со еден човек во иста зграда, па во лифт, и гледам идеме кон иста врата. Си влезе он, а кога виде дека и јас влегувам со него се збуни скроз. :pos2:
 

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Јас ги знам неговите и тој ги знае моите родители. Прв пат запознавм дечко со мајка ми и татко ми, малце непријатно, срам, ама после ќе се навикнат да го гледаат дома, а тој со неговите ме запозна една недела од кога се фативме.
 
Член од
11 февруари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
17
Би се запознал планирано со нејзините и би ја запознал планирано со мојте само доколку мислам дека врската е сериозна и зависи од возраста колку сум возрасен иначем:nenene:, а онака успат ако сме заедно и ако ги сретнеме мојте/нејзините нормално дека ке се запознаам. Иначем јас кој би бил родител би сакал да знам со кого одат децата мој.:helou:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom