Запознавање со родителите

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што мислите кога е вистинско време да го запознаете партнерот со вашите родители или да ги запознаете неговите?

Дали секој дечко/девојка го/ја запознавате со родителите или не го практикувате тоа?

Дали има правило кога треба има запознавање со родителите или некој временски рок?

И дали треба запознавање само доколку врската е сериозна или?

А да, дали се зближувате со родителите на вашиот партнер? Знам многу случаи кога се зближувале премногу со родителите на партнерот, па после кога врската ќе завршела најтешко им било заради родителите.
 

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Pa pred se vrskata treba da ima nekakva idnina, ne da e "palafurda".
Gi imam zapoznato roditelite na bivsata devojka i stvarno imav dobar odnos so niv, vzaemna pocit i se toa. Odevme okolu 9 meseci pred da gi zapoznaam. Zaedno bevme poveke od 2.5 godini i sredbite so nejzinite ne bea retki.
No sepak, sekogas si imav nekoja granica do kade mozam da odam so moite postapki i razgovorot so niv...
 

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Jas do sega nemam se zapoznaeto so roditelite na devojkite sto sum gi imala ama tie se zapoznale so majka mi i tatko mi bidejki gi nosam doma i doma se razviva ljubov :pusk:
 
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.072
Првиот пат е заебано ( барем за мене ) после лесно е :) .... и тие се љуѓе де :smir:
 
Б

БејбиГрл

Гостин
Досега ниеден дечко го немам запознаено со моите. Незнам кога би било вистинско време за запозннавање, ваљада би требало да биде сериозна врската, а не на секој со кого ќе бидеш да го носиш дома, мене би ми било срам така. И несакам такви организирани средби, ајде вечера, ручек, незнам што...и да го запознавам дечко ми со моите, многу би ми било незгодно, а верувам и нему :) Ниту јас се немам запознавано со родители на некој дечко, само на сегашниот ја запознав мајка ми, ама чисто случајно налетавме на неа, непланирано
 

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Што мислите кога е вистинско време да го запознаете партнерот со вашите родители или да ги запознаете неговите?
Искрено, многу ми се незгодни ваквите средби. Вистинско или право време за запознавање нема, ама се знае какви се денешните врски- иди ми дојди ми, па, неизбежно е.

Дали секој дечко/девојка го/ја запознавате со родителите или не го практикувате тоа?
Ме имаат видено низ корзо, се имаат само поздравено, нормално е за еден град како нашиот, во кој е неизбежно гледањето низ Широк Сокак. Ама не со секој, малце глупаво е тоа.

Дали има правило кога треба има запознавање со родителите или некој временски рок?
Нема правило.. Кажав погоре, сметам дека не ни има потреба од вакви запознавања и создавање на малце непријатни ситуации (барем за мене, од досегашново искуство), ама кога врската е сериозна, и кога двајца партнери одат подолго време, мора, неизбежно е.


А да, и дали се зближувате со родителите на вашиот партнер?Знам многу случаи кога се зближувале премногу со родителите на партнерот,па после кога врската ќе завршела најтешко им било заради родителчите.
Имав една врска каде мајката на мојот дечко не ме сакаше воопшто, а неговиот татко се однесуваше со мене како воопшто да не постојам. Така беше во текот на целата врска. Откако се скарав, избегнувам такви контакти ко ќе ги видам. Не дека сум некултурна, ами да се поштедам од лицемерие и лигавење.

А моментално, да, си живеам со мајка му на мојот сегашен дечко и комотно можам да кажам дека женава ја осеќам како многу блиска, бидејќи така се поставила кон мене. Иако не е многу убаво, затоа што како што кажа Крејзи, ако не дај Боже дојди до карање, ќе биди ем непријатно и ем болно.
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Не мислам дека постои некое време за тоа.
Ја не сум таков тип и ниеден дечко до сега го немам запознаено со моите така што ако запознаам некого или ќе биде сосема случајно или па најверојатно посериозна врска. А да се запознаам со неговите не ми е срам, а и од секогаш ме интересирале мајките на тие на кои сум им фрлила око, незнам зашто, онака од љубопитство :kesa:
Не сум љубител ни за зближување со родителите на партнерот. Што е сигурно, сигурно е, си стојам на дистанца.

А конкретно дали сум за или против запознавање-ја сум за иако не го практикувам тоа, ама кога би имала ќерка би сакала да го запознаам дечкото нејзин или симпатијата, сеедно.
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Вистинско време и не постои. И тие се луѓе како и сите други и немам некое посебно однесување пред нив. Сакам да е тоа спонтано запознавање а не специјални вечери, ручеци и што ти ја знам.

Запознавање кога врската е сериозна..Е кога една врска станува сериозна? Никогаш не може да знаеш што ќе биде понатаму. Може и 10 години да си со некој па да раскинете за глупост. Значи времетраењето нема врска со сериозноста и со запознавањето со родителите.

Делот лично за мене..Не сакам да ги запознавам моите со оние со кои сум во врска. Не сакам такви зближувања, ме нервираат. Добро последната врска некако спонтано се запознаа, вака така тој постојано беше кај мене. Со мајка ми се зближија имаа исти ставови и размислувања што се однесуваа на мене и тоа сташно ме нервираше. Од татко ми имаше страв, немаше зошто ама ете стравопочит некоја.:nesvest:
Али битно беше ок. И јас се запознав со неговите, спонтано и случајно. Одност беше супер. И не беше сериозна врска. И раскинавме. И се по старо. Сме се виделе и поздравиле најнормално, и јас со неговите и тој со моите. Животот оди понатаму и тоа е тоа.
 
Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..незнам..јас кога би имала дечко и да се запознаам со неговите..незнам не би сакала као прво..зашто како и пишуваше во горните постои..не се знае..нели врската каква може да е...и плус нејќем таа(мајка му) онака коцкаесто да ме глед.а(зависи каква е) ..хммм незнам..не би сакала... а кога е прашањето..кога би требало да се запознаете нели со неговите/тој со моите? хмм незнам..немам појма..кога двајцата би се сложиле на тоа:pipi:...кога двајцата би сакале е...кога би била една навистина сериозна врска...
 

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Досега не сум се запознала лично со родителите на дечкото, али сум ги познавала од извиџење. Мал град, сите се знаат. Непријатно би ми било кога би дошол тој момент, али ќе си повторувам себеси дека се и тие обични луѓе :) Лично по мое глупаво ми е секој дечко да се носи дома, секој нареден запознавање со родители. Кога врската би станала посериозна, подолго време, повозрасни се тогаш да. Но и тогаш би поставила некоја граница, не сакам да киснам кај него нити тој кај мене, па на вечера и што знам ти јас. Да не биде често.
 
Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Не сакам запознавање на родители со дечко. Тоа би го дозволила само во случај на заемен живот.
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ееееееј, значи ова ми е најпроблематичниот задолжителен дел од врската. Мразам официјално запознавање со родителите. Демек, ќе се зимаме, па ајдеее, да ме видат која сум, што сум.
Ама сакала или не, некогаш ќе морам да се запознаам, макар и неофицијално, како гостин кај нив дома. Не можам да ги избегавам вечно кога кај нив поминувам толку време. :)

Со моите дома па уште поодбивно ми е. Знам дека од моментот кога ќе си подадат рака и ќе се претстават, ќе започнат да се мешаат во врската, да поставуваат прашања и да заземаат страни.
Еден дечко само имам запознаено со моите, ама под присила беше тоа, сестра ми го викна на дипломска. :zid: Инаку што е до мене не сакам да ги носам дома воопшто, иако се случило да се навредат поради таквата моја одлука и да си помислат сешто. :toe:
 
Член од
2 септември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
2
Аууууу, мразам официјално запознавање. Ако до моментот на земање не сум се запознал или она не се запознала со моите тогаш мора да биде договорено. Иначе поштувам спонтано. Неможе да се избегне ако доаѓа кај мене или јас кај неа.:nenene:
 

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.335
Поени од реакции
2.224
Па мислам дека нема ограничен рок со тоа партнерот кога ке се запознае со вашите/нашите родители, мислам тоа излегува одеднаш и многу е заебано како прв пат, псоле тоа се подобро и подобро ке комуницирате со родителите на партнерот и други работи.
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.343
Единствено запознаена со моите е мојата сопруга, и тоа едно година дена пред да стапиме во брак.
И, единствени родители кои сум ги запознал се нејзините.
Искуството е...хммм...интересно...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom