Запознавање со родителите на дечкото/девојката

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
Имате врска (на пример месец дена или повеќе) и девојката/дечкото сака да ги запознаете нејзините/неговите родители.
Дали тоа би било затоа што сака да ви покаже колку и/му значите или нешто друго?
Дали сметате дека со тоа сака на некој начин да ве приврзе за себе?

Кога е погоден момент да ги запознаете според вас? Некои искуства, интересни случки?

п.с. Нели има официјални и случајни (незгодни запознавања, срамежливост) :D
Моето запознавање со нејзините беше повеќе неофицијално одошто официјално ама вака така, добро помина...
А за тоа како ќе се одвива средбата зависи од родителите на дечкото/девојката(комуникативност, заинтересираност, срамежливост итн.)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
летово одев со една размазена до бескрај :nesum: и јас не знам кај се загледав во такво шмизлиште ама нема врска. таа беше единица и се што да направеше мораа да дознаат и родителите па дури и бабата и дедото :uvo: и ми вика мора јас да те запознаам со моиве. и јас у несвест :nesvest: њтф? да одевме на озбилно ајде ама за една летна авантура мислам :nesum: појдов ај здраво како си леле како си, пак ајде ме тераа на ручек да останам ама ми се јави другарот (токму како порачан) и излажав дека ме барале од фудбал тренерот морало да одам :toe:
и стварно глупаво се чувствував. демек ние големиве пак ај ќе се запознаваме ама ај како да и речам не сакам. ќути поминав со лесно едно пола саат останав и заминав. глупости...... луѓе ако ве тераат да се запознаете, а вие ако сте на моја возраст од прилика, не одајте од искуство ви кажувам :salut:

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Имате врска (на пример месец дена или повеќе) и девојката/дечкото сака да ги запознаете нејзините/неговите родители.
Дали тоа би било затоа што сака да ви покаже колку и/му значите или нешто друго?
Дали сметате дека со тоа сака на некој начин да ве приврзе за себе?

Кога е погоден момент да ги запознаете според вас? Некои искуства, интересни случки?

п.с. Нели има официјални и случајни (незгодни запознавања, срамежливост) :D

ako dvajcata odlucat da si gi zapoznaat eden na drug roditelite toa e ok, mislam deka nema nikakva filozofija i sto da se krie, bidejki ako go znaat kakvo dete e ke imaat pogolema doverba od tebe (zboram za ok licnosti), toa ne znaci deka saka da te privrze za sebe, naprotiv, smetam deka da gi pokazes onie raboti sto tebe ti znacat mn na svet, na nekogo sto smetas deka zasluzuva da gi vidi e stvarno dobra rabota, znaci saka da spodeli nesto so tebe (roditelite na sekoe dete se najmili, i zatoa sekoe dete si gi brani svoite roditeli bez razlika na se).....mislam deka nema potreba da se brza da gi zapoznaete, ako deckoto ili devojkata saka da gi zapoznaete togas toa e ubavo.....konkretno za mene, negovite gi zapoznav hmm kako da kazam bar za mene nezgodni zapoznavanja i sramezlivost, zaso kako i sekad pocnaa da me prasuvaat od kaj sum sto sum, kako, baba, dedo......i se nataka....i poso ne bev tolku spremna za odgovaranje toj den plus sabota bese :vozbud: mi skisna koa nez sto da kazam, ko da sum dobila kec vo skolo, i zatoa me mrzi dedo mu sega, ali poleka poleka ke me bide :vozbud::vozbud::vozbud::pos2::pos2::pos2:

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Не сум дошол до таму. Иако немам проглем со тоа. И тие се луѓе. Зошто да не знаат со кого нивната ќерка го поминува времето.

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Не сум дошол до таму. Иако немам проглем со тоа. И тие се луѓе. Зошто да не знаат со кого нивната ќерка го поминува времето.
jas mislam deka toa e vo red, taka ke imaat pogolema doverba i vo nea i vo tebe, koga ke vidat sto covek si, inace sekoj pat prasuvaat kakov sto bla bla bla:vozbud:

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
многу ме фаќаше паника од моментов...
ама пошо се срцки луѓево неам гајле сеа...
после преспивање кај нив обавезно кафенце и муабетче по сабајле со женичкава
и тие се луѓе бе...
P.S. мора да се знае границата, како треба да се однесуваме во таа ситуација.... неможе чаршиски муабети ....

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Па јас и без негова желба, веќе од порано ги познавав :) Поточно, уште од пред да го познавам него.
Меѓутоа, дружењето како пиење кафе со неговите (што јас не го сметам за практично) е знак дека не е пролазна работава, како тепање на време, туку дека сака да добие мислење од мама и тато за тоа дали направил добар/вистински избор. Што не значи дека ако на нив не им се допаднеш, дечково автоматски ќе те отсака :)
Не сум некој фан на дружење со неговите, но во врскава моја е невозможно и тоа да не се случува, зошто сме предолго заедно и мн. време поминуваме еден кај друг. Иако последно време си имаме ,,наше,, место, сепак, многу време сум кај неговите, и тој кај моите.
Со моите исто така не беше некоја фешта, си седевме кај мене во двор, моите се вратија од некое шетање, ги викнав, се запознаа, си отидоа дома... :)
--- надополнето: May 31, 2011 2:28 AM ---
јас сум многу против тоа да се запознаам или да ја запознаам со моите/нејзините родители. тоа може само негативно да се одрази на целата врска бидејќи знам многу примери на другари коа она пред неговите ќе се праи светица а уствари е змија и после он ќе треба да и раскине ама поради тоа шо неговите ја запознале и она била фина девојка од фамилија му праат проблеми па има иди навам натам и оп проблеми еден куп лично сметам дека девојка ќе однесам дома да ја запознаам со моите само кога ќе планирам да ја оженам да знаат која мома снаа ќе им биде
Јас се согласувам со тебе, затоа и гледам што помалку време да поминувам со неговите, а и тој со моите. А од друга страна, не глумам никому ништо, ниту тој ... Не треба да можеби идните свекор и свекрва да им глумам лудило, нема со нив во брак да бидам :) Но сепак, добар впечаток е добар впечаток, и колку помалку се дружиме, толку помалку ќе имаме причина едни за други воопшто да размислуваме.... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom