DonRistovski
Peace Disturber
- Член од
- 1 септември 2009
- Мислења
- 3.535
- Поени од реакции
- 4.377
Замислен ми е...
Светот е и онака без бог па шо!?
Чистиот по срце секогаш ќе ја наоѓа вината во себе.а оној кој е далеку од Бог ќе ја бара во другите, и ова е оној кој мисли дека се што прави ќе биде простено, зашто е добро во неговите очи.. "Не е секогаш доволно да ти простат другите, некогаш мораш да си простиш на самиот себе", ова е она што го научив од животот, но за ваков човек ова е чувство кое не постои.[FONT="]Темава од една страна ми звучи апсурдно како и - замисли го светот без себеси во него, како да не постоиш. А од друга страна - замисли го светот без дедо Мраз.
Не постои Бог што е издвоен од нас самите, самите ќе си судиме. Само што некои сметаат дека добро се познаваат себеси па можат се да си простат.
Замислен ми е...
А у кој твој пост па има било што ново?И што е ново во твојов пост?
Во секој.А у кој твој пост па има било што ново?
Мики тоа го сфаќа, и ко што гледам со години овдека све нови и нови работи кажува за христијанството. Па после му се љутат и неговитеНели е што знам поверодостојно содавањето на материја при големата експлозија отколку откако некој момак дувнал во прашина
а што има ново да се каже во врска со нешто што не расте и не се развива навистина не можам да сватам
Da se naogas tokmu vo vozrast koga "nema Bog".Веќе 16 години живеам во тој свет...