El 'Borracho
Riot Maker
- Член од
- 18 јули 2009
- Мислења
- 822
- Поени од реакции
- 238
прво. Не се возбудивам, туку тоа шо е со големи букви и болдирано беше намерно напишано така за да прочиташ правилно, а не како што сакаш да прочиташ.:smir:Се возбудуваш
Ме праша каде барам помош.
Ти кажав, барам помош во самиот себе си.
А ти ми спомињаш барање на Бог во самиот себе си.
Јас Бог никаде не барам
Инаку, ти го разбирам муабетот. Ти ако сакаш можеш и БигБенгот да го наречеш Бог, али тоа се коси со исказите на христијанството.
Во еден момент ми зборуваш за цитати од Исус во библијата, во друг ми спомињаш БигБенг.
Во што веруваш?
Верник си? Христијанин? Веруваш дека Бог го создал светот?
Или веруваш во некој си свој замислен Бог кој нема врска со ниедна религија, и веруваш дека светот настанал од БигБенг?
второ. твој проблем е дали го бараш бог или не го бараш, за тоа јас не те задевам.
трето. мислам дека од горе напишаното требаше да сватиш дека паетките на науката и религијата се укрстуваат. не правам за христијанството муабет тука за сите три главни религии еврејска, христијанска и муслиманска пошто сите тие веруваат во еден ист бог, но имале различни пророци. Не сум христијанин. Па незнам ни дали некој воопшто е христијанин. Можеби сака да биде, али да живееш по правилото сврти го другиот образ ако те мавнат по едниот....хмм... ретко кој живее.