Заладување на односите Србија-Хрватска

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ај не сери.
Се најаде?

Ај кажи дека не било така, ај кажи дека Караѓорѓе кога навалија Турците и тргнаа на кај Београд не пребега прво во Астроунгарија па во Русија, ај кажи дека во првата светска војна кралот не избега од Србија, ај кажи дали во втората светска војна кралот со се авион полн со злато не избега за лондон.

Ја имате најбрзата династија на свет.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Србијанац Србијанка нешто ко нагалено

еве ти материјал

Остај ти сега тоа. Прво најди си име за себе после ќе збориме за Србија.
Милојко - тој што е од Србија е Србијанац. Прогуглај малку....
И малку потсобери се со тоа клиповите и коментарите....

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Се најаде?

Ај кажи дека не било така, ај кажи дека Караѓорѓе кога навалија Турците и тргнаа на кај Београд не пребега прво во Астроунгарија па во Русија, ај кажи дека во првата светска војна кралот не избега од Србија, ај кажи дали во втората светска војна кралот со се авион полн со злато не избега за лондон.

Ја имате најбрзата династија на свет.
У прва светска војна Краљ Петар со цела српска војска се пресили на КРФ од каде подоцна го направи невероватниот пробој на Солунски Фронт. А Караџорџе за разлика од други не се предавал никад. Он подоцна е лидерот на Србите во коначна победа над османлиските говна.

Милојко - тој што е од Србија е Србијанац. Прогуглај малку....
И малку потсобери се со тоа клиповите и коментарите....
Мало сам попио.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
NEBESE TOJ STO MU JA OTSECE GLAVATA NA SVOJOT KUM?:toe:ZA PRESTOL ?PREDAVNIK?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
У прва светска војна Краљ Петар со цела српска војска се пресили на КРФ од каде подоцна го направи невероватниот пробој на Солунски Фронт. А Караџорџе за разлика од други не се предавал никад. Он подоцна е лидерот на Србите во коначна победа над османлиските говна.

Мало сам попио.
Кралот ја напушти земјата и народот. И војската исто ја напушти “отаџбината“.
Караѓорѓе никогаш подоцна не станал лидер ниту водел некого некаде. Него го убил друг србин (неговиот кум) по наредба на Милош а поради две буренца со дукати народни пари кои при бегање Караѓорѓе ги закопал во Србија а на кои му фрлил окце Милош.
Брее толку да не си ја знаеш историјата !!!

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Темава е за Хрватска Србија не за Македонија, но размислете малку кој ја пишувал таа историја и како.
Ако ние можевме да имаме луѓе како Ристо Шишков и Ченто буквално малтретирани и казнувани од тој режим, а во нашата историја од САНУ да пишува дека ние сме словени кои дошле тука во незнам ти кој век, многу ми се сомнителни и тие извештаи за 700 000 луѓе убиени во концентрациони логори, бројката на партизани и слично.
Што се однесува пак до нас, ние сме полни со србомани и не ме чуди зошто веруваме во овие глупости. Само за ваша информација, усташите заедно со Македонците се снимани на парада во Чикаго во 1920 и некоја, и таму ние сме биле сојузници против СХС, односно Српската држава на балканот. Имаше клипкај Јанко сега да не пуштам тука линкови. Само онака, братски, како што ни рече Шешељ дека ќе не освои со две дивизии тенкови за еден ден. Позз.:tv:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Додека вие пљукавте по Србија ја спречив Пљачка :pipi: и тоа труп пијан

Требаше да фрлам некое ѓубре, картони и слично. Излагам на улица и еден циган ми вика еее има ли нешто за мене. Му викам нема, и он дај да ти помогнам, ја му викан не не фала фала фала. Не бе не дај, и ај кога запнал батево нека помогне, сигурно слушнал дека жарам и палам по Скопје :tv: ( се заебавам). Се враќам ја дома, палам колата да идам до бензинска излагам на улица и што ќе видам, 5 батки пробуваат да отворат трафика, која бај д веј е 20 пути опљачкана, застанувам со колоата пред нив пуштам дугачки светла отварам врата и правац према нив. Што прајте бре маму ви ебем, ништо ништо, и џам да ги нема, одма сватив дека циганот што ми "помагаше" фактички им чувал стража, му приоѓам и му викам, уште еднаш ова ако се деси метак у чело, не не они не ги знам, они се од дом, а претходно он ми рече дека е од дом, нема каде да живее и бара стан под кирија, што одма ми стана јасно дека се работи за тешка бараба.

Иххх колку е добро чувствово ( модератор, пребаци го постов у соодветна тема :pipi: )

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
Па те виделе дека си како Чак НОрис па избегале

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111

Требаше да фрлам некое ѓубре, картони и слично. Излагам на улица и еден циган ми вика еее има ли нешто за мене. Му викам нема, и он дај да ти помогнам, ја му викан не не фала фала фала. Не бе не дај, и ај кога запнал батево нека помогне, сигурно слушнал дека жарам и палам по Скопје :tv: ( се заебавам). Се враќам ја дома, палам колата да идам до бензинска излагам на улица и што ќе видам, 5 батки пробуваат да отворат трафика, која бај д веј е 20 пути опљачкана, застанувам со колоата пред нив пуштам дугачки светла отварам врата и правац према нив. Што прајте бре маму ви ебем, ништо ништо, и џам да ги нема, одма сватив дека циганот што ми "помагаше" фактички им чувал стража, му приоѓам и му викам, уште еднаш ова ако се деси метак у чело, не не они не ги знам, они се од дом, а претходно он ми рече дека е од дом, нема каде да живее и бара стан под кирија, што одма ми стана јасно дека се работи за тешка бараба.

Иххх колку е добро чувствово ( модератор, пребаци го постов у соодветна тема :pipi: )
:pos2: :pos2::pos2: :aplauz:

P

PewDiePie

Гостин

Најјак оф-топик мајке ми :toe: :pos2:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Vo zaladuvanjeto na odnosite pomedju Hrvatska i Srbija, Makedonija treba da bara svoja shansa. Hrvatska da odigra za nas so poprechuvanje na vlezot na Srbija vo EU i taka da gi primora Grcive da popushtat.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Vo zaladuvanjeto na odnosite pomedju Hrvatska i Srbija, Makedonija treba da bara svoja shansa. Hrvatska da odigra za nas so poprechuvanje na vlezot na Srbija vo EU i taka da gi primora Grcive da popushtat.

Е сега касно е. Владеачката партија ги слави 9 Југовича а ти очекуваш помош од крхаватска. Касно е бате, цела држава сте Србомани, срам да ви е. :tv:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
Целата тема ви е offtopic... Со избор на новиот претседател на Хрватска, се очекува комплетна промена на соработката помеѓу овие две земји. Една од најдискутабилните теми во предизборната кампања беше токму „мекиот“ став кон Србија во коментарите на избраниот претседник во однос на Бандиќ. И Тадиќ и Јосиповиќ се оријентирани кон ЕУ, граѓаните нека продолжат да се мразат, они се политичари.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Навистина не знам какво им пречи на србите посетата на хрватскиот председател во Косово.Србите немат никакав контрол врз Косово.Хрватска призна независноста на Косово и хрватскиот председател прави државна посета... се друго са братвежи...
Тадич заборави как празнува Божик во манастира во Косово - Високи Дечани?Да не забораваме дека протестираха поради неговата визита,пазеха го силите на НАТО и така натаму...
Србиja реално нема никаква власт врз тази териториja.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Е сега касно е. Владеачката партија ги слави 9 Југовича а ти очекуваш помош од крхаватска. Касно е бате, цела држава сте Србомани, срам да ви е. :tv:
Од сабајле ли почна да пиеш? :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom