Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
I t.n. i t.n. znam deka ne mi veruvas, a i ne e za veruvanje toa ti e.
Дечко, муабетот... телема... ти што си имаш „мушички“ низ главата и те мрзи да проучуваш и да си јакнеш умот... твој проблем...
Назад на темата... ако не си запознаен... да си се запознаеш :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дечко, муабетот... телема... ти што си имаш „мушички“ низ главата и те мрзи да проучуваш и да си јакнеш умот... твој проблем...
Назад на темата... ако не си запознаен... да си се запознаеш :)
Немам воља јбг :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не момче, ти немаш желба...
Одговори си на прашањата погоре што ти ги зададов... Ќе напишеш книга со нивното одговарање... :)
Ниеден како мене не напишал книга, не ни е во природата.:)
Туку немам воља, а не желба.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Ниеден како мене не напишал книга, не ни е во природата.:)
Туку немам воља, а не желба.
Знам дека не ми веруваш, но ти немаш желба за проучување... Помири се со тоа...
Ова во твој стил... и сега ќе дојдеш и пак ќе напињаш :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Воља е моментална состојба, а желба е проекција.
Тоа е мешање жаби и краставици.
Дали тоа значи дека според тебе, вољата е менлива и неконстантна? Бидејќи велиш дека е моментална состојба?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Знам дека не ми веруваш, но ти немаш желба за проучување... Помири се со тоа...
Ова во твој стил... и сега ќе дојдеш и пак ќе напињаш :)
Хахахахх јас колку работи знам веруј ми дека уште доста год.
малку ќе ти бидат за да ги научиш.
И пази.....моменталната состојба ми е да немам воља.
Што не значи дека нема во иднина.
То ти е како бран да речеме.
Информацијата ја содржи во ф-цијата и промената на амплитудата, а нема моќност. :)
--- надополнето: Oct 4, 2011 10:34 PM ---
Дали тоа значи дека според тебе, вољата е менлива и неконстантна? Бидејќи велиш дека е моментална состојба?
Еве ти одговор погоре :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Хахахахх јас колку работи знам веруј ми дека уште доста год.
малку ќе ти бидат за да ги научиш.
И пази.....моменталната состојба ми е да немам воља.
Што не значи дека нема во иднина.
То ти е како бран да речеме.
Информацијата ја содржи во ф-цијата и промената на амплитудата, а нема моќност. :)
--- надополнето: Oct 4, 2011 10:34 PM ---

Еве ти одговор погоре :)
Овој Закон(телема-волја) не треба да се разбере како дозвола да се прави секоја моментна желба, ами треба да се сфати како налог за откривање на својата Вистинска Волја и за нејзино исполнување; оставајќи ги другите да го прават истото на свој единствен начин. “Секој маж и секоја жена е ѕвезда”. Законот на Телема може да се исполни само преку индивидуални напори на секој поединец. Сепак, многумина аспиранти кон Големото Дело на Телема имаат природна потреба за информации, упатување, пријателство или можност да им помогнат на братските аспиранти и да му служат на човештвото. Таквите аспиранти се добредојдени во О.Т.О. - http://www.oto-mk.org/?p=37

Гледам јас дека многу години ќе ми требаат да ти ги разнесе некој илузиите и желбите но ајде... те оставам на твојот начин :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Овој Закон(телема-волја) не треба да се разбере како дозвола да се прави секоја моментна желба, ами треба да се сфати како налог за откривање на својата Вистинска Волја и за нејзино исполнување; оставајќи ги другите да го прават истото на свој единствен начин. “Секој маж и секоја жена е ѕвезда”. Законот на Телема може да се исполни само преку индивидуални напори на секој поединец. Сепак, многумина аспиранти кон Големото Дело на Телема имаат природна потреба за информации, упатување, пријателство или можност да им помогнат на братските аспиранти и да му служат на човештвото. Таквите аспиранти се добредојдени во О.Т.О. - http://www.oto-mk.org/?p=37

Гледам јас дека многу години ќе ми требаат да ти ги разнесе некој илузиите и желбите но ајде... те оставам на твојот начин :)
Јас си терам како ми е воља, нели така беше законот. :)
И на прав пат сум нели?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Јас сум ирелевантна точка во однос на која ти би мерел дали си ти или не , на патот(што и да е тоа патот)... твоите дела, твојот живот на Земјата се твојот доказ :)

П.С. И научи за волјата што е... подобро ќе се снаоѓаш при „терањето“ на твојата моментална желба да се смени со чиста волја...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас сум ирелевантна точка во однос на која ти би мерел дали си ти или не , на патот(што и да е тоа патот)... твоите дела, твојот живот на Земјата се твојот доказ :)

П.С. И научи за волјата што е... подобро ќе се снаоѓаш при „терањето“ на твојата моментална желба да се смени со чиста волја...
Кои дела?
Кули и палати?
Јас сум против делата............ Буда напуштил палати во
потрага по вистината.

За вољата, ај дефинирај ми ја.....ама не бегај овој пат :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А што бара агностик на тема Телема?
хахаххх јас можам да бирам кај сакам да одам.
Не сум врзан нигде, немам дефинитивен одговор и се ми е дозволено...слободен сум како птица по темиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom