Законот на Телема

H

Hyperion VI

Гостин
Оти не с'м либерал,ја ле демократ?

Према либер ОЗ можам и наци да бидам,вија не смеете да ми се мешате у мојта работа.
Ај со здравје.

И баци ги сите отоисти од мен,не им мислам лошо,само им посакувам да ја фанат поентата на II°ката? Еле?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Ти им мислиш на сите лошо во О.Т.О. (разубеди ме дека не е така), секако те читаат и други тука што пишуваш (со кои си „на добра нога“), без грижа... не мислам после да биде „не, не било така, вака било“. Убаво е и друг да има прочитано какви размисли споделуваш за луѓето :)
Не може да играш валкани игри пасив-агресив, како ти доаѓа во умот без да мислиш на последиците и карма јога, заради твоето разбирање на нештата и потоа да глумиш добронамерност. ;)

Не ме разбираш или не сакаш да ме разбереш во однос на Liber Oz.

Сите се повикуваат на Liber Oz (мои коментари) кога сметаат дека имаат право да зборуваат сешто, да јадат, да се облекуваат итн итн...
но никако не се повикуваат на Законот на Телема кога се зборува за одговорноста на нашите постапки, должноста кон себе и другите итн итн...

Поздрав.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Ритуалите не може да се заборават! Како тоа? Може да се заборават ако не си ги следел истите и ништо не си разбрал од нив!
Тоа се случува... но затоа пак врската со Редот ти дава можност да ги изучуваш истите и да проникнеш во работите кои доволно не си ги разбрал или ти избегале од умот...

А сум читал за луѓе (и сум разговарал за тоа) на кои им се случило да ги заборават ритуалите како Liber Israfel на пример... или
Liber XXV... И тоа се случува... што како, зошто, но и за тоа има лек! :)

Нека има од 0° до PI иницијанти... пирамидата да биде балансирана и исполнета... некои ќе поминат, некои ќе се откажат, некои ќе мируваат... на сила ништо не можеме да направиме за луѓето, но ако побараат помош, секогаш сме тука, еле? ;)

Зошто сме Браќа? Не е празен збор ниту „иницијација“ ниту пак „Брат“.
Тоа треба да го знаат идните луѓе кои ќе намислат да бараат иницијациај и да бидат дел од Телемитски Редови!

Ако ти си се сопнал во Редот, требало да научиш дека треба да станеш, не да ползиш и сега глупости да пишуваш... и да ме лажеш по форумов дека те избркале од Редот , а ти всушност сам си се повлекол заради твои причини?!
Зошто @Hyperion VI ме лажеше, кога нема потреба од тоа? Или не ги разбираш работите добро во Редот во кој си, но и за тоа има лек, може да прашаш да ти се објасни...?
Сакаш да те сожалуваат? Тешко да го добиеш тоа од Телемит. Тоа мислам дека ти е јасно...
Но помош може да добиеш... и тоа мислам дека ти е јасно. ;)

Но, да не заборавиме, ти рече, да те цитирам: Каква добронамерност, какви бакрачи :)

П.С. За повисоките степени - па како инаку ќе го видиме светот ако не одиме по светот и се е кај нас? :love:

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Има каде да го кажеш ова... ако е навистина наменето за луѓето на кои им посакуваш „подобро разбирање на Телема“ ;)

Кроули ако знаеш (сигурно знаеш, си подзаборавил) е кремиран и нема гроб! :D
Сигурно си го читал неговиот Тестамент - и таму убаво стои:
„Јас сакам после мојата смрт моето тело да биде спалено, а мојата пепел заедно со печатниот прстен да му се предаде на Големиот Ризничар на (Grand Treasurer) Ordo Templi Orientis.“

Не дозволуваме никој да се превртува во гробот од и заради нашите постапки, тоа се старо-еонски сказни кои не држат вода и немаат влијание врз нас како Телемити... поттикнати од наследен грев и од „големата потреба“ да се држи „татковата вера“ - НЕ!
Sic Semper Tyrannis!

П.С. Убав ден денес со многу полезни информации споделени со вас... ве оставам позитивни и такви да ве најдам повторно :)

H

Hyperion VI

Гостин
кремиран и нема гроб!
Ај добро,духо се преобрќа,сеа задовОлен ли си?

А сѐ шо Ја ти кажа,у рок на вија два,3 месца беше за арно,ама па го тупете,па ногу ме гајле,збирајте ѓубриња оТ улиците,задрмал ми :)
Те...имај ја ти последната дума,оставам ти место и више не коментирам,за арно за убАво нека е.

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Еднопотезниот хексаграм мислам дека е најпрепознатливиот симбол за Телема на нет... можеби хептаграмот би го презел првото место или се тука некаде овие два симбола... :)

H

Hyperion VI

Гостин

Vaka se seche pizza.. :D
Веднага си го замислувам Кролката,какО седе со Леа Хирсиг у „манастиро",там доле Тринакрија. :) некоја терасичка,дворче...овоо,оноо
(пред да го напАде Мусолинката)и си ја сецка,пицичката овака(со уникурсалнијо).
Еле?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Hermetic Library е одлично место каде што може да се најде многу за
Телема и Кроули и се што е поврзано со тоа...
Има навистина многу
инфо!

Иако сметам дека претходната конструкција на веб страницата им беше подобра и попрегледна, полесно се наоѓаа стварите што го интересираат човекот, ега некако, да се намачи човек да најде текстови кои се поврзани со една иста тематика...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160

"Еве ја Мудроста. Нека Оној кој има Разбирање го пресмета Бројот на Нашата Дама;
бидејќи е Бројот на Жена; и Нејзиниот Број е Сто и Педесет и
Шест."
- Цветот Варатах, Книга на Лаги

Во текстот пишува дека бројот на Нашата Дама е Сто и Педесет и Шест. Ако ги замениме овие бројки, со соодветните еврејски букви добиваме:

• Куф - 100 - ק - Адут XVIII ( Месечина )
  • Нун - 50 - נ - Адут XIII ( Смрт )
  • Вав - 6 - ו - Адут V ( Хиерофант )
Збирот на Адутите е XXXVI кој што со просто собирање на двата броја добиваме IX, што во таротот е Адутот Пустиник. Ако ги собереме сите броеви од I до XXXVI добиваме DCLXVI, бројот на Ѕверот.“
- БАБАЛОН, Краток осврт кон Бројот

:love:
"This is that which is written, "O my God, in one last rapture let me attain to the union with the many."
For she is Love, and her love is one, and she hath divided the one love into infinite loves, and each love is one, and equal to The One,
and therefore is she passed "from the assembly and the law and the enlightenment unto the anarchy of solitude and darkness.
For ever thus must she veil the brilliance of Her Self .

O Babylon, Babylon, thou mighty Mother, that ridest upon the crownd beast, let me be drunken upon the wine of thy fornications;
let thy kisses wanton me unto death, that even I, thy cup-bearer, may understand. "
- Liber 418, A∴A∴ Publication in Class AB

H

Hyperion VI

Гостин
Wow,па ова е јако,
штета,што не сум бил активен по форумите.
(или ова е фб?).
Како си имал време,да составиш вакви текстови,кога целата енергија од „задругата" се користеше,за политичка пропаганда и магиско рушење на...
(овој што мигрираше у Маџарска,како се викаше?.....Грујчето,да, ми текна).

Добри времиња беа,имаше дружби и „глаголања",во секој случај ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Сеуште се добри времиња, само што ти ги прокоцка по се изгледа залудно заради погрешно разбирање на нештата и сега бараш секој да е крив за тоа...
Не дозволувам да сум виновен за твоите постапки. Не дозволувам јас да сум крив или било кој друг за тоа што ти си решил дека „Редот не е за тебе“.
Ако не е за тебе - мир со тебе и гледај си патот...
Погледни си ги делата и поправи ги ако има нешто да се поправа - друг пат немаш.

Не знам зошто твојата перцепција за Редот ми ја наметнуваш на мене како да е тоа вистина... можеби ти си зборувал постојано за политика, па таков одговор си добивал од луѓето наоколу...
Јас бидејќи сум скаран со земските политики, никогаш во Редот или било каде, во мое присуство не се зборувало за политика!
На толку теми и работи за расправа - токму за политика ќе зборуваме? На кој му е до тоа - нека повели, но немаме обврска да слушаме било кој кога се работи за тоа :)
Или според тебе не смее Телемит да е член на партија и во приватниот живот на фб да расправа за тоа и да се докажува за тоа?
Смее и те како ... но треба да правите разлика од профаното и иницијантското! Ако не правите разлика - ваш проблем.

Туку, батали вакви муабети каде што сите се криви освен ти... твоја волја е да не си дел од Редот, живеј го животот - што се заморуваш сега со Редот?
Не заврши ти со
О.Т.О.?

Зошто ти немаш време за нешто подобро отколку вакви коментари - е многу подобро прашање кое треба да си го поставуваш ;)
А сигурно можеш, нели? Но тоа е досадна и макотрпна работа да треба да си ги средува човек размислите за да состави нешто, а да не е кажано премногу, да не е кажано погрешно итн итн...

П.С. Ова (
сликата) е од фб... не е форум :)

Последно уредено:
H

Hyperion VI

Гостин
можеби ти си зборувал постојано за политика
Ти благодарам што ми посочи да „Терам магарето".
Арно си памтам кои збореа,постојано за политика(и покрај толку отрови,уште ме држи памтењето,за жал или за среќа :) )
Ај читни си ја Либер Либрата и Либер Оз-от,уште 2-3_4...5 .10 пати.
Иначе убава проповед ти била,таа што ја постираше,жал ми е што немав фејсбук тој период,па да ја прочитам,
оти некои „другарчиња" ми го контаминираа профилот,па морав да го избришам ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom